Egy ilyen Tu-154-es volt

A Fekete-tengerbe zuhant egy Szíriába tartó orosz gép

2016. december 25. 10:00
Szocsi közelében a Fekete-tengerbe zuhant az orosz védelmi minisztérium egy gép, amelyen katonák, egy kórus tagjai és újságírók utaztak Szíriába, a legénységgel együtt 91-en.

Lezuhant vasárnap az orosz védelmi minisztérium katonákat, az Alekszandrov kórus tagjait, továbbá újságírókat Szocsiból Szíriába szállító repülőgépe. Az orosz védelmi minisztérium hivatalosan is megerősítette a szerencsétlenséget: a tárca közlése szerint a gép roncsait Szocsi térségében, a parttól másfél kilométernyire, 50-70 méteres mélységben találtak meg.

Az Interfax orosz hírügynökség a segélyhívó szolgálatokra hivatkozva azt közölte: Szocsitól 6-8 kilométerre olajfoltot találtak a Fekete-tengeren, amely valószínűleg a szerencsétlenségből származhat. Mentőhajókat irányítottak a helyszínre.

A Tu-154 típusú gépen 83 utas és 8 fős legénység tartózkodott. Az utasok között voltak katonák, újságírók, valamint az Alekszandrov kórus tagjai, akik a szíriai hejmimi orosz katonai támaszponton adtak volna újévi koncertet. A kilenc újságíró az állami Pervij Kanal és a Zvezda televízióknak dolgoztak, utóbbi meg is erősítette, hogy három munkatársa utazott a gépen.

Vlagyimir Putyin orosz elnököt tájékoztatták a történtekről, de egyelőre nincs szükség arra, hogy Putyin külön utasításokat adjon ki az ügyben – közölte Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter videokonferencián tárgyal a hadsereg vezetésével a kutatás és mentés megszervezéséről.

Az orosz Nyomozó Bizottság a repülésbiztonság megsértése, illetve arra való előkészület címén bűnvádi eljárást indított a gép lezuhanásának ügyében. A RIA-Novosztyi orosz hírügynökséget tájékoztató rendvédelmi vezető szerint a gép műszaki meghibásodása vagy a pilóta hibája okozhatta a szerencsétlenséget.

(Index)

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi keresni valója van az oroszoknak a hejmomi támaszponton?

Nincs szükség most semmiféle összeesküvés-elméletre: simán hihető egy orosz gépnél a műszaki hiba.
Részvétem a gyászoló családoknak.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2016. december 25. 16:53

Részvétem, egyébként az Alekszandrov Együttes Kórusa világhírű volt. Az ENSZ-től kezdve a pápáig rengeteg helyen léptek fel, nálunk is többször jártak, legutóbb talán úgy két-három éve. Valószínűleg ki tudják emelni a fekete dobozokat, akkor majd többet tudunk.

Sajnos, szinte hetente zuhan le orosz gép.
Általában szovjet idők gyártmánya, valószínű, a karbantartás hiánya az ok.
És talán az a szemlélet, ha százból egy leesik, még mindig marad repülni 99.
Összeesküvés-elmélet, kétélű dolog, de a fedélzeti szoftverbe ha belenyúlnak illetéktelenek, máris leesett a gép, és esetleg csak a bennfentesek szembesülnek a valósággal.
Bizonyos, hogy Ukrajna felől, Szocsi környékén kivételesen erős az ellenséges tevékenység.

egysegelemnek erre annyira releváns a válasza, hogy meg sem írja.
Ez a módszerük.
Mindent tudnak, mindenkitől jobban.
Ha lelepleződtek, jön az eltűnés, mintha ott sem lett volna.
Esetleg még: nácikkal nem vitatkoznak.

Ők a Soros-vertikum áttétes emberei.
Eltévedtek.
Csupán ezért kerültek Aleppóba.
Egyébként a város nevét sem ismerték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés