Üzenet a margóról

2016. december 17. 9:53

Németh Péter
Népszava
Feszültség lengi be ezt az országot és akarva-akaratlanul rátelepszik mindenkire.

„Közeledik a karácsony, az ember ilyenkor hajlamos arra, legalább is írásban, hogy szentimentális mondatokat vessen a papírra, bizakodó hangulatban várja az ünnepet és egyáltalán: arra a megállapításra jusson, hogy élni jó és szép, és a körülöttünk mozgók többsége is szeretetre méltó. Alapvetően hinni kell társainkban, és ha hiszünk bennük, a jót fogjuk visszakapni.

De ezeket a szép gondolatokat még karácsonykor sem hisszük el. Azt meséli a barátom, hogy ismerőse, aki Romániában él, abban a Romániában, amelyet – lássuk be – szerettünk megvetéssel illetni és bizonyára ma is van bennünk némi fensőbbségi érzés, nos ez az ismerőse hajdanában sokat járt Magyarországra. Nem csak azért, mert itt érezte igazában itthon magát, hanem mert vonzotta a felszabadult légkör, a szabadság illata.

Az utóbbi években azonban már csak akkor jön át, ha valami fontos dolgot – üzletit, például – kell elintéznie, és amint teheti, rohan vissza haza. Rohan, mert – mint mondja – nem bírja azt a feszültséget, ami belengi ezt az országot és akarva-akaratlanul rátelepszik mindenkire. Ez a folyamatos harc, konfliktus jön át az újságok hasábjairól, az online oldalairól, a televíziókból, rádiókból. De ami még rosszabb: a hétköznapi viszonyainkból is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a létező legősibb és legócskább orbánfób mém... hányszor a képünkbe tolták már az utóbbi 20 évben. Hogy "egészpályás letámadás", hogy "megosztják az országot", hogy "be kell temetni az árkokat" (D-209), hogy "hidakat kell építeni" (Vona), hogy "nyugalomra van szüksége az embereknek" stb. stb.

(Közben PÉLDÁUL a szomszéd bezzegausztriában választási csalás miatt kellett megismételni az 50/50-es elnökválasztást... az első számú példakép bezzegamerikát, a demokrácia csimborasszóját pedig talán már sportszerűtlen is lenne megemlítenem... úgy szakadt két részre az USA, hogy az indulatok ("a feszültség, ami belengi az országot" - NP) százszor durvábban jelentek meg, mint ami a mai a mai Magyarországot jellemzi: konkrétan pl. számtalan esetben fizikai erőszakba torkollottak az események...)

1998 óta pedig csúcsra van járatva a "feszkó".

1. Szóval Németh Péter barátja a "mérvadó" , abszolút barom-éter...
2.A feszültség az élet jele , enélkül semmi nem halad előre !

Németh Péter önök nem a margón vannak, hanem a partvonalon kívül. Annyit is érnek.

" Ez a folyamatos harc, konfliktus jön át az újságok hasábjairól, az online oldalairól, a televíziókból, rádiókból. De ami még rosszabb: a hétköznapi viszonyainkból is.”

Így igaz, ezt a feszültséget, ami van, a ballib kelti.

Az országban permanens választási kampány folyik 1990 tavasza óta, mert az SZDSZ elvesztette a választást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés