Hátraarc

2016. december 8. 13:23

Bonta Miklós
Népszava
Még a gyanúját is el kell oszlatni annak, hogy esetleg a korrupció elleni küzdelmük során Magyarországot a demokratikus működés szabályrendszerében megmérjék, és ennek módjuk nyíljék arra, hogy a NER kormányát úgymond megleckéztessék.

„A maffiaállam vezérkara teljes joggal úgy vélhette, hogy olyasmiről, mint az átláthatóság, nyitottság, a társadalom aktív részvétele, hogy az ezerszer elutált és megfélemlített civil szervezetekről ne is beszéljünk, azok még, nyomokban sem lelhetők fel a kormányzati munkában. Az olyan elmaradott gondolkodású szervezeteket, amelyek még hisznek ezeknek a demokratikus társadalmak működését meghatározó célokban, érdemes messze elkerülni. Még a gyanúját is el kell oszlatni annak, hogy esetleg a korrupció elleni küzdelmük során Magyarországot a demokratikus működés szabályrendszerében megmérjék, és ennek módjuk nyíljék arra, hogy a NER kormányát úgymond megleckéztessék.

Működésbe lépett Orbán védelmi reflexe. Utasította Szijjártót, hogy Magyarországot azonnali hatállyal léptesse ki a nyílt és átlátható kormányzásért küzdő nemzetközi együttműködésből. Valóban mi keresnivalónk van ott, ahol olyasmit kellett felvállalni, amin már Törökország, Azerbajdzsán elbukott, és éppen most rezeg a léc Oroszország tagságánál is. Húzzunk onnan, gondolta a miniszterelnök, mielőtt kidobnának!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassan ott tartunk, hogy a "nyitottság"és "demokrácia" fogalmak éppoly taszítóak, mint a "korrupció".

Bonta elvtárs, kik mérhetnek meg bennünket vajon a demokratikus működés szabályrendszerében?

Az EU, amelynek vezetője egy luxemburgi off-shore lovag? Vagy amelynek egyik biztosa, Nelly Kroes "elfelejti" bevallani ilyen-olyan off-shore érdekeltségeit?

Vagy az USA, ahol a korrupciót intézményesítették, és elnevezték lobbinak? Ahol még a nagyköveti állást is a kampánytámogatás tükrében osztogatják?

Esetleg a "független civilek", mint a Transparency International vagy a TASZ?

Félreértés ne essék: minden korrupciót ellenzek. Csak azt mondom, hogy ne olyanok keressenek szálkát, vagy akár gerendát is a mi szemünkben, akiknek ugyanolyan szálka, gerenda van a sajátjában.

Minek részt venni és fizetni is érte, amelyben alapítóként ilyen ország szerepel?

Az USA lenne az etalon? Az USA külügye mondja meg melyik állam, államfője a legkorruptabb? Ugyan kérem!

Az Egyesült Államok egy korlátlan politikai vesztegetéssel működő oligarchia.

A volt amerikai elnök az amerikai rendszer lényegéről, a Thom Hartmann rádióprogramnak nyilatkozott. A demokrata Carter kijelentette, hogy az Egyesült Államokban az oligarchia teljes mértékben aláásta a politikai rendszert és az így kialakult rendszer fenntartóit fizeti.

America is an oligarchy, not a democracy or republic, university study finds
http://www.washingtontimes.com..

Jimmy Carter: The U.S. Is an “Oligarchy With Unlimited Political Bribery”
https://theintercept.com/2015/..

+ ráadás

Trump programja
http://www.vilaglato.info/trum..

A minden kétséget kizáró hiteles bizonyíték a magyar balliberális média?

"A Fővárosi Főügyészség a kitiltási botrány néven elhíresült ügyben még 2014 decemberében fordult jogsegélykérelemmel az amerikai igazságügyi tárcához a Legfőbb Ügyészségen keresztül. Ebben tájékoztatást kértek arról, hogy a magyarországi nyomozás során vizsgált cselekményekkel összefüggésben az amerikai hatóságok rendelkeznek-e bármilyen adattal, bizonyítékkal.

A jogsegélykérelemre adott válasz idén augusztusban érkezett meg, az ügyészség most azt írta, "a válasz szerint az amerikai hatóságok semmilyen konkrét adattal nem rendelkeznek, információikat a sajtó- és az internet nyilvánosságán keresztül szerezték be, úgy, mint egy hírügynökség riportjai és a magyar sajtóhírek".

A jogsegélykérelem előterjesztését az ügyészség szerint mindenekelőtt az indokolta, hogy "az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének korábbi, ideiglenes ügyvivője több alkalommal is megismételte a sajtónyilvánosság előtt azt a nyilatkozatát, miszerint a magyar kormányzati tisztviselők korrupciós cselekményére vonatkozó konkrét bizonyítékaik vannak"."
http://hvg.hu/gazdasag/2016092..

Nos ugyanilyen alapokon nyugszik a korrupció ellenes szervezetek működése is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés