Dőlni vagy nem dőlni?

2016. november 27. 15:53

Avar János
Vasárnapi Hírek
Most azonban már minden polgár számára egyértelmű a tét, s ha a többség mégis a szélsőjobbosra voksolna, tehát Európa egyik leggazdagabb országában is áttörne a mindent tagadó zúgolódás, az bizony baljós jövőt jósolna.

„Ez itt a kérdés Európa számára, amelynek kritikus éve már jövő vasárnap elkezdődik a megismételt osztrák elnökválasztással és az itáliai népszavazással. Hogy aztán a tavaszi francia elnöki és az őszi német parlamenti választás nyomán kiderüljön, dominóként dőltek-e az európai demokráciák is a Trump-taszításra, avagy éppenséggel ellenállnak a demagógia és dezinformáció térhódításának. Ez ugyanis önmegvalósító prófécia lenne, amire a mostani pánikhangulatban sajnos van esély. Pedig Amerikában sincs Trump-többség, Hillary Clintonra jó kétmillióval többen szavaztak. S az amerikai demokrácia csak csatát vesztett, nem háborút, behódolás helyett ellenállás bontakozik ki, maga a nyertes is látja ezt, mert sorra táncol vissza kampánya tódításaitól. Miközben Európa meg okulhatott is: a héten Merkel is kifejtette, idejekorán kell fellépni az Amerikát meglepő, a szélsőséget segítő dezinformációs áradat ellen.

Különösen sokat fog elárulni a Trump-tagadás sanszairól a bécsi kimenetel. Tavasszal ugyan fele-fele eredmény született a második fordulóban, de az elsőben a szélsőjobb elnökjelöltje csak 35 százalékot kapott, ha élen végzett is. Akkor az 50 százalékra feltornázott sikerét magyarázhatta a zöldpárti ellenjelölttől való nagypárti szavazói idegenkedés. Most azonban már minden polgár számára egyértelmű a tét, s ha a többség mégis a szélsőjobbosra voksolna, tehát Európa egyik leggazdagabb országában is áttörne a mindent tagadó zúgolódás, az bizony baljós jövőt jósolna. S még erősebb hátszelet adna a mini-Trumpoknak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A választópolgárok úgy vélik, hogy ha már a '68-as lázongás és főleg annak vezetőinek hatalomra kerülése semmi jót nem hozott, most meg lehet kísérelni a másik oldalon.

1. Tisztázzuk ezt a szélsőséges dolgot. Ti vagytok szélsőségesek nem az általatok széljobbnak nevezettek. Sőt ma már a közép is olyan libbant lett, amely elfogadhatatlan, a lopakodó PC terrorotok miatt.
2. Új diktaturát építetek és aki ezt felismeri még időben akar küldeni benneteket a francba. Nem véletlen, hogy a volt diktaturák helyén ismerték fel elsőnek mocskos nyomulásotokat.

Az csak jót tehet a világnak, ha agyalágyult eszméitek, az embereket egymés ellen fordító (a nemek szembefordításától a legkülönfélébb kissebbségek indokolatlan jogkiterjesztéséig) ténykedéseteknek megáljt parancsolnak. Ideje lenne nem csatát, hanem háborút veszítenetek.

A Wikipédia szerint a szavazatszám különbség 630877.

Ja, persze. Csak akkor van demokrácia, ha a "tieid" vezetik a világ minden szegletét!
Siralmas bagázs vagytok, az biztos. És ti beszéltek demokráciáról, meg népképviseletról, miközben leváltanátok mindenütt a népet, ahol "nem jól" szavaztak. Hihetetlen pofátlanság!!!

"Pedig Amerikában sincs Trump-többség, Hillary Clintonra jó kétmillióval többen szavaztak."


Én adok arra a kijelentésre miszerint Hillary-ra sokmillió _illegális bevándorló is szavazott

a déli államokban (Floridában és pl. a kétségtelenül demokrata-párti Californiában is)

hiszen illegális bevándorlók szavazási lehetőségét NEM kontrollálták.


http://mandiner.hu/cikk/201611..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés