Akik nem emigráltak, azok itt egy hajóban eveznek

2016. november 18. 13:26

Nemes Balázs
Facebook
Alázatos munkával fel kell kutatnunk és meg kell szerveznünk az első szabad magyar generáció tagjait, hogy előbb változást hozzunk az országba, majd évtizedek múltán felvirágoztassuk.

Két év alatt nem sok minden változott. Ugyanaz a kormány van hatalmon, ugyanaz az ellenzék halványítja a reménysugarakat. Nem sok olyan pillanat volt az életemben eddig ami annyira hatott rám, mint a Kossuth tér hangulata 2014. november 17-én. Én akkor éreztem először, hogy politikát csinálni bárki tud. Jó politikát viszont már csak jó csapattal és kemény munkával lehet létrehozni. Ez az elválasztás terheli most a teljes magyar politikát.

Akik nem emigráltak, azok itt egy hajóban eveznek. Felelősségünk van nekünk, itthon maradtaknak abban, hogy élhető legyen ez az ország, és legyen hova visszajönnie annak, aki hazavágyik. Mindent meg kell tennünk azért, hogy az országnak legyen jövője. Olyan jövője, amiért érdemes küzdeni, áldozatot hozni és építkezni.

Alázatos munkával fel kell kutatnunk és meg kell szerveznünk az első szabad magyar generáció tagjait, hogy előbb változást hozzunk az országba, majd évtizedek múltán felvirágoztassuk. Efelől senkinek ne legyen kétsége: hazánk fejlődése, modernizációja, Európához való felzárkózása és régiós vezető szerepének megújítása alapvető nemzeti érdek.

Két évvel ezelőtt ez lebegett a szemem előtt, amikor - ha mást nem is - talán reményt adtam sokezer embernek. Engem az ott tapasztalt dinamika azóta is mozgásban tart, tűzbe hoz. Még csak nem is bonyolult, hogy miért; azért mert ez az ország jobbat érdemel.

Nekünk, fiataloknak kiemelkedően fontos szerepünk van. A külföldön megszerzett tudást hazánk jobbítására kell használnunk, kapcsolatainkat és tehetségünket bevetve pedig meg kell törnünk a némaság körénk húzott falát.

Beszélnünk kell nem csak a problémák sokaságáról és a permanens, országos válságról, hanem a megoldásokról is. Már egy értelmes eszmecsere, egyetlen élvezhető vita is ritka érték. Ebben a környezetben kell nekünk minden tőlünk telhetőt megtenni a fejlődésért.

Itt állunk, kezünkben a remény és a függetlenség zászlajával. Emelt fővel nézünk szembe a kihívásokkal és nem nyugszunk, amíg jó nem lesz itt élni. Ez a kormány nem lesz örökké hatalmon, és ez az ellenzék is el fog sorvadni, hogy helyt adjon a fiatalok új mozgalmának és a jövő politikájának.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem hallom a "nem némulunk el!" szavát, kedves Balázs!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés