Budapesti partin várják az amerikaiak az új elnököt

2016. november 8. 23:53
A Corinthia hotelben tartották a hivatalos amerikai elnökvárót Budapesten. Colleen Bell amerikai nagykövet elmondta, a nagykövetség az elnökválasztás eredményétől függetlenül a helyén marad.

Az amerikai közösség Budapesten a Corinthia Hotelben tartja az elnökváróját az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) szervezésében. A budapesti elnökváróra az AmCham ugyanúgy várta a hezitálókat, a republikánus vagy demokrata szavazókat, mint éppen az érdeklődő magyarokat.

Colleen Bell az esemény megnyitóján hangsúlyozta, hogy bármi is legyen az elnökválasztás eredménye hajnalban, a budapesti amerikai nagykövetség továbbra is a helyén marad és a két ország kapcsolatainak erősítésén fog dolgozni. Bell elmesélte, hogy korábban még Obama elnök kampányán dolgozott, de most nem mondhatja el, hogy kire adta le a voksát. Az amerikai és a magyar himnusz után után vette kezdetét az este.

Az AmCham eseményén a magyar légierő katonazenekara szolgáltatja a zenét az este során. Élmény itt bármilyen újságírónak enni, de a fánkok, hot dog és hamburger standok mellett azért intellektuális élményt is nyújt az este. A kivetítőkon folyamatos élő közvetítés, pódiumbeszélgetések és viták zajlanak a jelöltekről.

A Magyarországon tartózkodó amerikaiak mellett megfordulnak itt a magyar elit és celebvilág képviselői is – hogy ki minek számít, az már definíció kérdése.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Trump győzelmi beszédét hallva nem . Na ez sikerült neki, hiábcsoda a végeredmény. Most lehet látni a médiának a kampány során dezinformációs szerepe és félretájékoztatása a kampányeseményekről. A közvéleménykutatok és felmérések Hillari javára akarták befolyásolni a választokat, de ahogy nálunk az USA-ba sem jőtt össze. Érdekes modon valahogy elhallgatták Trump által a Kampány kapcsán aluról elinditott mozgalmat ami a "Változásokért" Amerika tekintélyének visszaszerzése érdekébe inditott. Mindenkit hivott a társadalmi külömbségek ellenére, hiába volt a média és a lejárató kampány nem tudott hatni, mivel a terep ahol az emberek közvetlen információt hallottak Trump elképzeléséről a gazdaságról, a társadalomról, a külpolitikai elképzelésérően a Nagygyű alléseken volt a döntő. Míg Hillari felvonultatta a celebeket és a Wall-Stryt és az igazságszolgáltattás kormányzati erőket addig Trump a Veteránokat és a Hadsereg Tábornokait tudta maga mellé állitani valamint a középosztály azon részét aki vesztese volt a Demokraták országlásának......

Trump most a beszédében erőt mutatott ami mindig szinpatikus az embereknek akik elhiszik neki, hogy véghez tudja vinni a terveit és az elképzeléseit amit felvázolt cselekvésé konvertálja.

Ami még nagyon megnőveli mozgásterét, hogy a Kongreszusban, és a Szenátusban a mostani választással többséget értek el.

Ami Trump karakterében szimpatikus és egyben meghökkentő volt az USA politikai életben, hogy egyenesen beszél és néven nevezi a dolgokat nem maszatól ami az embereket maga mellé tudta állítani. Trump nem kötött a kappánya során elvtelen kompromiszumot, hanem saját maga erejéből menetelt előre.

Az USA-ban azt gondolom új ídőszámitás kezdődik belpolitikában és világpolitikában a geopolitikai és gazdasági teren, valamint az országok és nemzetek vonatkozásában is. Trump kisérletet tesz arra, hogy az USA és tényleges Nemzetállamá váljon a globális világban és úgy is viselkedjen, mint a nemzetállamok. Nem akarja eljátszani a Világcsendőr szerepét, de az USA tekintélyét és gazdasági világelső szerepét meg akarja teremteni ami minden esetben csak akkor lehetséges ha a hazai gazdaság erős ami a hazai életszinvonal és kényelmi élet minőségi változást is hoz és a társadal mi és szociális elégedettség a középosztály szélesedését hozza magával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés