Strache: Merkel a legveszélyesebb nő Európában

2016. október 25. 7:06
HC Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke szerint Angela Merkel nemcsak a leghatalmasabb, hanem „sajnos a legveszélyesebb nő is Európában”. Strache szerint a német kancellár a befogadás kultúrájával az utóbbi évszázadok legnagyobb népvándorlását indította el, amelyben olyan emberek érkeznek, akik szerinte egyáltalán nem akarnak integrálódni a társadalomba.

Hevesen bírálta a német kancellárt Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője hétfőn a bécsi Palais Epstein palotában tartott politikai helyzetértékelő beszédében. Mint fogalmazott: Angela Merkel nemcsak a leghatalmasabb, hanem „sajnos a legveszélyesebb nő is Európában”.

Strache szerint a német kancellár a befogadás kultúrájával (Willkommenskultur) az utóbbi évszázadok legnagyobb népvándorlását indította el. Merkel „egy üres frázist puffogtat”, amikor a nemzetközi jogra hivatkozik – mondta. Strache úgy véli, hogy a kancellár felelőtlen menekültpolitikájával túszul ejtette Európát, ugyanis az etnikai és a kulturális bevándorlásnak nem szabad átlépnie egy bizonyos mértéket. „Ha meg akarjuk őrizni kulturális örökségünket, akkor azt meg kell tudnunk védeni” – szögezte le.

Strache szerint Európába most olyan emberek érkeznek, akik egyáltalán nem akarnak integrálódni a társadalomba. „Így a katasztrófa előre sejthető” – jelentette ki. A menekülthelyzettel kapcsolatban azt mondta: a problémákat korábban lekicsinyelték vagy elhallgatták, a szabadságpártiak megoldási javaslatait nevetség tárgyává tették. Ezzel a beszédével arra akart rávilágítani, hogy az osztrák kormány és az Európai Unió tévúton jár – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nem ismeri mmiska anyósát.

Mindig "csodáltam" a németeket azért, ahogyan hagyták magukat egy hippi által vezetni.

Az oroszországi pogromok elől annak idején menekülők korlátlan befogadása később katasztrófára vezetett számukra. A mostani meg a befogadókat tenné tönkre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés