Itt az Orbán–Vona-titok megfejtése

2016. október 19. 13:44

Bódis András
Válasz
Amennyiben tehát a kormányfő sebtiben eltörölné a kötvénybizniszt, ezzel befagyasztaná a Wanhua-menedzsment B-kasszáját – amely azonnal diplomáciai konfliktust jelentene a baráti Kínával.

„A kérdések kérdése ezután: Orbán miért nem mondta azonnal Vonának – ezzel a kisebbik rosszat választva –, hogy eltörlik a letelepedésikötvény-konstrukciót? Egy biztos: nem azért mert védeni akarja a Rogán–Habony-kör gigabizniszét. Ők akkor is a talpukra esnek, ha éppen kidobják őket valahonnan. A kínaiak Magyarországra telepítését intéző Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) azonban ezerszer befolyásosabb emberekből áll, mint Rogán Antal vagy Habony Árpád valaha lesz. A HSSDF lényegében a magyar vegyipari óriás BorsodChemet birtokló Wanhua-csoport menedzsmentjét jelenti. Azaz Kínát.

A Heti Válaszban többször bizonyítottuk: annak idején az egész kötvénykonstrukciót ez a kínai stáb kezdeményezte Rogánéknál. Amennyiben tehát a kormányfő sebtiben eltörölné a kötvénybizniszt, ezzel befagyasztaná a Wanhua-menedzsment B-kasszáját – amely azonnal diplomáciai konfliktust jelentene a baráti Kínával.

Alighanem ezért kért gondolkodási időt a miniszterelnök. Mondjuk úgy: Orbán Viktornak hat év után először van szüksége két másodpercnél többre ahhoz, hogy hatástalanítson egy ellenzéki bombát… ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kínaiakat érintő kötvénybizniszről írni nem xenofóbia? Vagy rasszizmus?

Vagy ez most haladó aggodalom a magyarságunk megőrzéséért?

Ellenzéki bomba?!

Ez még szellentésnek is kicsi.
Egyébként csak Vopnától lehet tudni, hogy mi hangzott el. Így akár más is lehetett a válasz.

Szerintem Orbán és a Fidesz Jobban járna, ha nem lenne meg a kétharmad és a választási kampányban ezzel "revolverezhetné" az ellenzéket.

Így ez a bombának aposztrofál valami még Vona hátsója alatt darabos is lehet.

Nem látok Bódis elgondolásában semmi érdekeset. Egy része ismert. Amit pedig Vonával kapcsolatban ír csak egy elképzelés, ami akár fordítottan is elsülhet.
Hamarosan ki fog derülni, hogy Vona kinek állított csapdát, ki fogja húzni a rövidebbet.

Vona nemcsak a radikálisokat fogja elveszíteni, hanem az MSZP-től átment szavazókat is. Ez pedig azt jelenti, hogy a nagy vágyakból egy kicsi törpepárt lesz, amelyik 2022-re megszűnik.

Ez a gondolatmenet azért nem igazán meggyőző , mert egy olyan szuperhatalom mint Kína aligha egyetlen cégcsoport érdeke mentén reagál a magyar intézkedésre . Másrészt , más névvel , más később konstrukcióban szb. mindent vissza lehetne adni Kínának , ha csakugyan az lenne a probléma , amiről a szerző ír . Inkább valőszínű , hogy Orbán egyszerűen úgy látta jónak , egy rögtönzött válasz helyett többféle lehetőséget is mérlegel . Végülis , olyan nagyon nem sűrgeti őt az idő .

index:

Vona belemart Orbánba, de neki ez nem fog fájni
D MTZ20161018068
Dull Szabolcs
Dull Szabolcs követés
2016.10.19. 11:43
Nem áll komoly dilemma előtt Orbán Viktor, hiszen a letelepedési kötvényektől már szabadulna. Cserébe átviszi az alkotmánymódosítást, és a Jobbik is ünnepelhet. A nap vesztese Molnár Gyula és az MSZP.

Az index is elismeri, hogy Vona olyat kért, ami már tervbe volt véve. Szánalmas pojáca.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés