Ha Kóka János rogánozik, mi kókázunk!

2016. október 17. 15:48

Bódis András
Válasz.hu
Kókának persze igaza lenne szinte mindenben, ha nem ő írta volna, amit írt.

Idén februárban megígértem: ha Kóka János vagy Bajnai Gordon bárkit is korrupcióval vádol meg a jobboldalon, újra és újra le fogom írni a szégyenteljes Dataplex-történetet. Nem azért, hogy megvédjem a Rogán-, Habony- vagy Mészáros Lőrinc-féléket – ahhoz nincs gusztusom –, csak azért, hogy a volt szoclib csapat se dicsőülhessen meg idő előtt. (...)

Mi is történt a Dataplex szerverszálló 2005-ös adásvételekor? Annak idején a Heti Válasz fejtette meg a titkot: három ciprusi offshore cég három hónap alatt hárommilliárd forintot keresett. Hogyan? Kóka 2004 végén lett gazdasági miniszter, és kisvártatva a Dataplex korábbi ügyvezetőjét, Felsmann Balázst nevezte ki a tárca vagyongazdálkodási főosztályvezetőjévé. A GKM felügyelete alatt működő MÁV Informatika Kft. vezérigazgatói székébe pedig az a Hercegh Tamás került, aki anno a Dataplexnél tanácsadóskodott. Az ürességtől kongó Dataplex-csarnokba ezután (2005 szeptembere és decembere között) hirtelen elkezdtek »beszerződni« a Kóka-minisztériumnak alárendelt állami érdekeltségek – a MÁV Informatika, a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt., valamint a Magyar Posta. A „hotel” telítődésének köszönhetően a Dataplex Kft. piaci értéke nőni kezdett, és ezt a robbanást Kóka János üzleti holdudvara tudta »aprópénzre« váltani. 2005 szeptemberében a Bajnai Gordon vezette Wallis-csoport 2,2 milliárdért vette meg a kft.-t, majd három ciprusi offshore cégre szállt a bolt. A ciprusi társaságok közül kettő a Wallishoz kötődött, egy pedig a Kóka volt sógoraként jegyzett Lepp Gyuláé volt. Aztán a »ciprusiak« ugyanazon év decemberében tovább is adták a Dataplex Kft.-t a Magyar Telekomnak – immár 5,1 milliárd forintért. A szerverszálló állami segédlettel történő feltöltésének közel hárommilliárdos haszna tehát Kóka és Bajnai közelében csapódott le.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No akkor ehhez mit szólsz?

Mocs­kos zsi­dók!- üvöl­töt­ték: Ame­ri­kai film a Job­bik tit­kos tör­té­ne­té­ről

New York­ban egy híres fesz­ti­vá­lon mu­tat­ták be nem­rég a Job­bik el­tit­kolt tör­té­ne­té­ről szóló do­ku­men­tumfil­met. Ide­haza meg­döb­bentő módon agyon­hall­gat­ják.
http://ripost.hu/cikk-mocskos-..

És ez téged miért zavar?

én örülök neki, hogy nem házalnak, mert itt én döntök, egy jól irányzott x-el. mert igen is számít.
Ráadásul a bérkommentelők elég kontraproduktívak. Nincs szánalmasabb egy fideszes bérkommentelőnél... nem ... várj csak, de van, az a szánalmas balliberális, akinek semmilyen érve nincs, mégis foggal-körömmel védi a szarháziakat és még csak bért sem kap érte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés