Pető Péter: Ez egy független újság volt, ami megírta az igazságot

2016. október 16. 19:18

A Népszabadság főszerkesztő-helyettese akkor örülne a legjobban, ha nem kellett volna vasárnap tüntetniük a lap megszüntetése miatt.

Pető Péter az atv.hu-nak nyilatkozva örömtelinek nevezte, hogy ennyien jöttek el vasárnap tüntetni, és hogy ennyien kiálltak a Népszabadság újságírói mellett. A lap főszerkesztő-helyettese nem hinné, hogy a tüntetés hatására megváltozna bármi is. „A cég túszaiként vagyunk itt jelen továbbra is, hiszen továbbra sem rúgtak ki, felfüggesztett munkavállalók vagyunk” – mondta Pető Péter.

Az újságíró elmondta, a jövő csütörtökön megjelenő Fedél Nélkülbe olyan szerzők fognak írni, akik közel álltak a Népszabadsághoz vagy annak szellemiségéhez. Arról, hogy mi lesz a lap és az újságírók jövője, Pető Péter az atv.hu riporterének mondta: egyre szomorúbban semmit nem tud róla mondani.

„Ez egy független újság volt, aminek a funkciója az volt, hogy megírta az igazságot a tények alapján. A Matolcsy- vagy a Rogán-cikkek nem arról szóltak, hogy mi baloldaliak vagyunk, hanem hogy mit művelnek emberek a hatalommal és a közpénzzel. A mi küldetésünk az volt, hogy ezt kiderítsük és beszállítói legyünk a magyar demokráciának, a nyilvánosságnak” – fogalmazott Pető Péter, aki szerint a Népszabadság bezárásának üzenete nem a baloldalnak, hanem a komplett magyar nyilvánosságnak szól.

Az interjú az atv.hu élő közvetítésében a 22. perctől látható.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/105203

Ajánljuk még a témában