Pető Péter: Ez egy független újság volt, ami megírta az igazságot

2016. október 16. 19:18
A Népszabadság főszerkesztő-helyettese akkor örülne a legjobban, ha nem kellett volna vasárnap tüntetniük a lap megszüntetése miatt.

Pető Péter az atv.hu-nak nyilatkozva örömtelinek nevezte, hogy ennyien jöttek el vasárnap tüntetni, és hogy ennyien kiálltak a Népszabadság újságírói mellett. A lap főszerkesztő-helyettese nem hinné, hogy a tüntetés hatására megváltozna bármi is. „A cég túszaiként vagyunk itt jelen továbbra is, hiszen továbbra sem rúgtak ki, felfüggesztett munkavállalók vagyunk” – mondta Pető Péter.

Az újságíró elmondta, a jövő csütörtökön megjelenő Fedél Nélkülbe olyan szerzők fognak írni, akik közel álltak a Népszabadsághoz vagy annak szellemiségéhez. Arról, hogy mi lesz a lap és az újságírók jövője, Pető Péter az atv.hu riporterének mondta: egyre szomorúbban semmit nem tud róla mondani.

„Ez egy független újság volt, aminek a funkciója az volt, hogy megírta az igazságot a tények alapján. A Matolcsy- vagy a Rogán-cikkek nem arról szóltak, hogy mi baloldaliak vagyunk, hanem hogy mit művelnek emberek a hatalommal és a közpénzzel. A mi küldetésünk az volt, hogy ezt kiderítsük és beszállítói legyünk a magyar demokráciának, a nyilvánosságnak” – fogalmazott Pető Péter, aki szerint a Népszabadság bezárásának üzenete nem a baloldalnak, hanem a komplett magyar nyilvánosságnak szól.

Az interjú az atv.hu élő közvetítésében a 22. perctől látható.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Független a függetlenségtől.

Jávor Benedek már el is szaladt az üzenettel Brüsszelbe!
Na, ennyi!

A forradalmi ifjúság összegyűlt egy szeminárium erejéig!!

Pető Péter szép meséje:

"Ez egy független újság volt, aminek a funkciója az volt, hogy megírta az igazságot a tények alapján."

Valójában a Népszabadságot vásárlók kiábrándultságát fokozták a rendszeres hazugságok, hamisítások, amelyek keresztülmentek a szerkesztőség szűrőjén.

Egyik ilyen volt 2003-ban a hamisított Teller Ede levél.
„Eötvös Pál, a Népszabadság főszerkesztője elismerte, hogy az állítólagos Teller-üzenet publikálásával hibát követtek el, ám mint a Hír TV-nek adott nyilatkozatában kifejtette, munkatársuk szerinte jóhiszeműen járt el.

Mint ismeretes, Teller Ede állítólagos posztumusz üzenetében éles hangon ostorozta a magyarországi ellenzéket (Akkoriban ez a Fidesz volt). (2003. szeptember 17. mno)

Részlet Szanyi Tibor (MSZP) Pető Péterhez (Népszabadság főszerk. helyetteséhez)írt leveléből:

Kedves Péter! Te a véleményszabadság jegyében aljasul hazudozol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés