Már csak a halált várják Aleppóban

2016. szeptember 28. 8:37
Folytatódnak a kegyetlen bombázások Aleppóban, miközben a civileknek nincs hová elbújniuk. Már csak a halált várják – mondja egy önkéntes mentőalakulat vezetője.

A szíriai kormányerők nagyszabású offenzívát indítottak Aleppó lázadók uralta negyedei ellen. Rengeteget bombáznak és a város lakóinak nincs hová menniük. „Sehová nem tudnak elbújni a szíriai civilek Aleppóban. Csak ülnek az otthonaikban, arra várva, hogy meghaljanak. Nincs semmilyen megoldás az emberek számára” – mondja a Fehérsisakosként elhíresült szíriai önkéntes mentőalakulat vezetője.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elfoglalhatnak mar a varost hogy vege legyen vegre...

Csak sajnos Sziria egy kiforditott Ukrajna. Itt az amcsik tolnak annyi ellatmanyt hogy a lazadok ellen tudjanak allni kerul amibe kerul, amott meg az oroszok (most nem megyek bele a reszletekbe hogy Ukrajnaban a kormany legitimitasa erosen vitathato, Sziriaban ugye nem volt elotte puccs).

Amig Washingtonban es Moszkvaban nem unjak meg a harcimarcik, addig pusztulni fognak az emberek Aleppoban es Donyeckben.
Szomoru.

Ertem en a nagypolitikai vonatkozasait az egesznek, csak az zavar, hogy nem azoknak a hazaira hullanak a bombak akik tologatjak a babukat. Itt is es ott is. Nem teszek egyenlosegjelet mert valoban Amerika a nagyobb diszno, de azert jo lenne ha nem kis nepekkel sakkoznanak a nagyok, hanem magukon eereznek aldasos tevekenyseguket.

Éppen ideje, hogy Aleppóból kitakarítsák a lázadókat. Aki civilként még mindig a háborús zónában van ennyi idő után is, annak nincs ki a négy kereke.

Ez az a terület, amelyik a kormányerők kezén van már régebb óta. Sőt, talán ez a rész sosem került a lázadók kezére.

Pár héttel ezelőtt az oroszok bejelentették, hogy folyosót nyitnak a civileknek, hogy elhagyják Aleppo keleti részét, amit az Al-Nuszra nevezetű fegyveres maffiacsoport ural (Usa lingo: demokratikus ellenzék), mert offenzívára készülnek. Meg lett mondva.

Akkor azzal vádolták meg az oroszokat ezek a rohadt tetvek az Usa vezetésével, hogy csak azért csinálják, hogy az Al-Nuszrások megadják magukat, és hogy könnyebben be lehessen venni a keleti részt! Most meg az ENSZ, vagy ki a tököm követelik a humanitárius folyosót! Van bőr a képükön!

Egyébként pedig az ESZEM MEGÁLL ettől az undorító, mocskos háborús propagandától, ami ezekből az Euronews videókból árad! Ha valakinek van erkölcsi alapja arra, hogy visszafoglalja az országot, az a szír kormányhadsereg. Ennyi év véres polgárháború után még akad olyan utolsó szemét féreg, akik ezeket a "szabadcsapatokat" akarja támogatni? Szétbasztak egy egész országot, milliók menekültek el, ennyi nem volt még elég?

Én általában nem szoktam ennyire Usa ellenes lenni, még azzal sincs bajom, ha az Usa tesz rendet emitt-amott (már ha tényleg rendet tesz), de amit az Usa (meg a törökök) művel Szíriával, az valami elképesztő. Mindezt azért, nehogy az oroszok befolyása növekedjen a térségben. Semmi sem elég drága nekik.

Lassan ott tartunk, hogy majd a dzsihadistákat fogják nyíltan megvédeni a "gonosz" szír- és orosz haderőktől.

"nem az köcsög, aki szétkúr egy teljes várost úgy, mintha nem is laknának benne, aki célzottan porig rombol minden kórházat, aki hordóbombákkal szórja most már évek óta az ottaniakat."

Csak megjegyzem. Nagaszakiban nem hordobombákrol volt szo, ahogy állítod.

Ki tette ilyenné Szíriát?

Áldozat, aki külföldi felbujtásra hülyeségeket csinál, csak épp nem olyan áldozat...

Az ilyenből egy eset is sok...

Akkor miert nem menekulnek ket utcanyit ahelyett hogy keresztulmennek feltucat orszagon?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés