A norvég király beszédénél nincs politikailag korrektebb

2016. szeptember 7. 14:47

A norvégok mindenfélék, mindenben és semmiben is hisznek – többek között ezekről beszélt egy kerti partin elmondott beszédében V. Harald norvég király, aki látványosan kiállt a melegek és a bevándorlók mellett is.

A oslói királyi palota kertjében rendezett ünnepségen szólalt fel V. Harald norvég király több mint ezer ember előtt. A király rendkívül toleráns és/vagy politikailag korrekt beszédet mondott arról, kik a norvégok, mi Norvégia.

A The Independent videójának elejéről lemaradt, de V. Harald beszédében kitért arra, hogy a norvégok Norvégia minden szegletéből származnak, de nem csak onnan, hanem bevándorlók is Pakisztánból, Lengyelországból, Svédországból vagy éppen Szíriából.

Innentől pedig szó szerint: „Nem mindig könnyű megmondani, honnan is származunk, melyik nemzetiséghez tartozunk. Az otthon ott van, ahol a szív. Ezt nem mindig lehet országhatárok közé szorítani. A norvégok lányok, akik lányokat szeretnek; fiúk, akik fiúkat szeretnek és lányok és fiúk, akik egymást szeretik. A norvégok hisznek Istenben, Allahban, mindenben és semmiben. () Más szavakkal: Ti vagytok Norvégia. Mi vagyunk Norvégia.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/103870

Ajánljuk még a témában