ENSZ

ENSZ-biztos: Wilders és Orbán szellemisége közel áll az Iszlám Államhoz

2016. szeptember 6. 11:53
Az ENSZ emberi jogi főbiztosa, Zeid Raad al-Husszein szerint Geert Wilders, Orbán Viktor, Donald Trump, Marine Le Pen, Norbert Hofer, Miloš Zeman és Nigel Farage ideológiája közel áll az Iszlám Állam szellemiségéhez. A jordániai herceg al-Husszein szerint az ilyen „leegyszerűsítő és féligazságokat használó” vezetők az aggódó emberekben szunnyadó félelmet táplálják.

Általa populistának tartott politikusokat, leginkább a holland Szabadságpárt (PVV) vezetőjét, Geert Wilderst bírálta hétfő este az ENSZ emberi jogi főbiztosa Hágában, a béke, a jog és a biztonság érdekében létrehozott alapítvány megnyitóján. Zeid Raad al-Husszein Orbán Viktor miniszterelnököt is Wildershez hasonlította. Zeid Raad al-Husszein jordániai herceg demagógnak nevezte az iszlámot bíráló, bevándorlásellenes Wilders mellett Donald Trumpot, az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltjét is.

A főbiztos leszögezte, muzulmánként kötelessége, hogy mindenütt és minden esetben megvédje és támogassa az emberi jogokat. Kijelentette, felháborítják a féligazságok, a hazugságok, a manipuláció és az olyan fajta félelem terjesztése, mint amilyet Geert Wilders nyíltan népszerűsít. A holland politikus a PVV győzelme esetén Hollandia összes mecsetének bezáratását, a fejkendő közhivatalokban történő viselésének betiltását helyezte kilátásba, és azt ígérte, hogy nem térhetnek majd haza azok a holland állampolgárok, akik Szíriában harcoltak. Közölte: „iszlámtalanítja” az országot, lezárja Hollandia határait a muszlim menedékkérők előtt és becsukatja a menekültbefogadó központokat.

Zeid Raad al-Husszein szerint sok a hasonlóság a holland politikus, Donald Trump, Orbán Viktor, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője, Miloš Zeman cseh államfő, Norbert Hofer osztrák szabadságpárti elnökjelölt és Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának volt vezetője, a Brexitet támogató egyik brit politikus között. A főbiztos úgy vélekedett, ezeknek a politikusoknak az ideológiája közel áll az Iszlám Állam szellemiségéhez.

Eltérő módon, de mindannyian arra vágynak, hogy olyan tiszta és csodálatos formában támasszák fel a múltat, amelyben a napsütötte mezőket a nemzetiségi vagy vallási alapon egységbe tömörült népek lakják”, ami ebben a formában valószínűleg soha nem volt igaz - fogalmazott Husszein. Ez az ígéret a jordániai ENSZ-tisztségviselő szerint „fikció”, az ilyen „leegyszerűsítő és féligazságokat használó” vezetők pedig az aggódó emberekben szunnyadó félelmet táplálják.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aztán azon iszlám államok szellemisége amelyek nagy ívben fekáliát helyeznek a szintén iszlám menekültekre, netán még keverik is a fekáliát Szíriában, mihez áll közel????

Rajtuk miért nem rugózik az ENSZ emberi jogi főbiztosa??

Zeid Raad al-Husszein jobban tenné, ha saját országával foglalkozni, mert ott is vannak problémák és ők is kitették a "megtelt" táblát.
Ezután következhetne a Jordániát körülvevő országok és azok az országok amelyek közrehatottak, hogy a régióban anarchia uralkodjon. Az ENSZ-nek is elsősorban ezzel kellene foglalkoznia és nem a Közép Európa országaival, köztük Magyarországgal, a kormánnyal.

Hulye. Ok epphogy tavoltartani akarjak oket, ti meg behivni.

"Jordánia az elmúlt hét évben költségvetésének 25 százalékát fordítja a menekültek segélyezésére, a helyi szociális szolgálatok lehetőségeik határán működnek, növekszik a munkanélküliség. A lakosság hangulata “eljutott a forráspontig”.

A szíriai menekültek 4,6 milliós tömegéből Jordániában 635 ezret regisztráltak az ENSZ-nél. A szír hatóságok szerint összesen mintegy egymillió szíriai él Jordániában, többek között olyanok is, akik még a 2011-es fegyveres konfliktus előtt érkeztek a közel-keleti arab országba.

A konferencia kezdeményezői – Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Kuvait és az ENSZ – azt szeretnék elérni, hogy a nemzetközi közösség nyújtson több támogatást a menekültek mellett a Szíriában a polgárháborúban érintett 13,5 millió civilnek és belső menekültnek."
http://24.hu/kulfold/2016/02/0..

Nos Magyarországon azt akarjuk elkerülni, hogy a magyar polgárok ne jussanak el “forráspontig”.
Azt pedig mindenkor támogatjuk, hogy Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Kuvait, USA és az ENSZ a helyszínen biztosítsa az érintettek biztonságos életét. Ebben segítünk, de abban nem, hogy Európába exportálják a problémáikat, az általuk okozott anarchiát.

Amit tesznek inkább nevezhető rasszizmusnak, antidemokratikusnak, szélsőséges magatartásnak. A problémát nem megoldani, hanem terjeszteni akarják.

Ugyan arról a tőről fakad a te SZDSZ-es ideológiád is, csak a csomagolás más. Ezért is értette meg magát az SZDSZ a szocialistákkal a nászágyban. Gyurcsány megmondta, szeszeltek, elkúrták a közös kormányzást.

Zeid Raad al-Husszein és az ENSZ azzal foglalkozzon, hogy a Közel Kelet urai ne zsákmányolják ki az országokat más országokkal karöltve, hanem fogjanak össze és saját országuk gazdaságát növeljék, tegyék alkalmassá a békés élethez.

50 év múlva Közel Kelet népessége megkétszereződik és akkor mi lesz a többlettel? Háborút robbantanak ki és Európában fogják őket exportálni?

Hazug mindegyik mondata.

Akik a Fideszben vannak soha nem voltak kommunisták. A kommunistákkal ti, az SZDSZ feküdt be a nászágyba. Neked kell ezt magyaráznom? Neked, aki ebből a nászágyból élt, él?

Nem bolond ő, csak politikai szélhámos. SZDSZ-szes.

"...mecsetének bezáratását...helyezte kilátásba" - az ellen nincs kifogása, hogy néhány európai államban leszedetik a keresztet az iskolákban, nehogy sértsék a muszlim gyerekek lelkét?

Na ja!
Ketten együtt meg a Hinta-Kunte.

viccorr, keressél már ilyen könyveket, hogy "Zsidó viccek", "Székely viccek", "Pesti humor" stb.

Ezeket olvasd el. Humorérzéket ugyan csinálni nem tudsz magadnak, de legalább tükröt tarthatsz magad elé, hogy mi a humor.

Akkor talán visszafogottabb leszel, vagy esetleg valami más karakterű trollkodásra szerződsz le a gazdáiddal.

Mondjuk valami gyűlölködőre, az talán neked jobb karakter.

Remek eme Mekk mester.
Szemétdomb kell?
Keresd fel!

Ilyen bugrisok vannak az ENSZ-ben?

Úgy tűnik, Jordánia is szabadulna már a menekültektől...

"al-Husszein szerint
Donald Trump, Orbán Viktor, Marine Le Pen, Miloš Zeman, Norbert Hofer és Nigel Farage ideológiája
közel áll az Iszlám Állam szellemiségéhez."
Azért, Husszein, jó lett volna, ha megvilágosítasz bennünket:
1. mi is ez az ideológia?
2. mi is az Iszlám Állam szellemisége?
Hogy világosodjunk.

De mi a qrva anyátokért nem mentek vissza a vidéketekre, a sémik földjére, miért nem ott osztod az észt?
Ja, hogy az az egyetlen sémi küldött és fizet, aki viszont mind ideológiában, mind szellemiségben soha nem téved és mindig, mindenkor, örökké nála az igazság.
Mindenben és mindenünk felett.
De akkor miért nem ezt mondod?

Erre gondolsz?
" Európa nem lesz képes egyedül viselni a migráció terheit - jelentette ki Orbán Viktor szerdán New Yorkban, arra sürgetve az ENSZ főtitkárát, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a terhek globális megosztásáról, egy világszintű kvótarendszer létrehozásáról.

A magyar miniszterelnök egyúttal keresztényként a muzulmánellenes hangulat terjedésének megakadályozására szólított fel.

A kormányfő az ENSZ migrációval foglalkozó, rendkívüli, magas szintű tanácskozásán - angolul elmondott beszédében - úgy fogalmazott: ha a jelenlegi trendekben nem áll be változás,

a tömeges bevándorlás destabilizálni fogja Európát."

"Orban embertelen tervenek epp az az egyik lenyeges eleme, hogy a keritessel kint tartja a menekulteket
Orban es az ISIS kozott valoban nincs szukseg formalis megegyezesre, eleg az erdekazonossag. "

Aha...
tehát: Orbán akkor NEM lenne érdekazonosságban az ISIS-sel, ha lebontaná a kerítést és ide behívná az iszlamistákat.
Nem is vagy te teljesen idiot.

Jól van, kizizegted magadból, azt hiszed, a fontosat.
Hidd.

"Az ISIS támogatja a rasszok keveredését.2
Bizony, a rassok keveredése, az nagyon jó és főként demokratikus.
Kivéve ...hm...egyetlen... rasszét.
Ott qrvára tilos!
Erre mondják a kivételek: a kivétel erősíti a szabályt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés