LMP: Orbánnak nemet kell mondania a TTIP-re

2016. augusztus 29. 10:53
Az LMP felszólítja a magyar miniszterelnököt, jelentse végre ki, hogy nem támogatja az Európai Unió és az Egyesült Államok között kötendő szabadkereskedelmi egyezményt.

Ungár Péter, az ellenzéki párt külpolitikai szakszóvivője erről hétfői sajtótájékoztatóján beszélt ahhoz kapcsolódóan, hogy a német gazdasági miniszter, Sigmar Gabriel korábban kijelentette: gyakorlatilag megrekedtek a TTIP tárgyalások, „mivel mi európaiak nem akarjuk magunkat alávetni az amerikai követeléseknek”.

Az LMP politikusa kijelentette: a szabadkereskedelmi egyezmény, amely szerinte már a születésénél bukásra volt ítélve, ellentétes Magyarország nemzeti érdekeivel.

Ez utóbbit azzal indokolta: amerikai dömping árasztaná el a kontinensünket, ami hátrányos lenne a magyar mezőgazdaságnak, az egyezmény rontaná az ország természetvédelmi szabályozását és sértené az ország jogszuverenitását azzal, hogy privát offshore-bíróságoknak szervezné ki a nemzeti parlamentektől egyes vitás gazdasági kérdéseket.

Ungár Péter szerint az Európai Bizottságnak is meg kellene adnia a kegyelemdöfést a TTIP-nek azzal, hogy feláll a tárgyalóasztaltól.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem a TTIP-ben nem az nem tetszik, hogy az Usa és az EU kereskedelmi megállapodást akar kötni egymással, ez normális dolog. Inkább a transzparencia szinte teljes hiánya volt igazán zavaró. Ezekről a TTIP-s tárgyalásokról szinte semmit nem lehetett tudni, csak annyit, hogy "folynak". Ez alapján mégis ki tudná eldönteni, hogy kedvező-e számunkra vagy sem?

Majd Orbán akkor fog a témában nyilatkozni, amikor azr időszerűnek fogja látni.

Abban lehet hagyni a pampogást meg a dirigálást a mikro-pártok részéről.

Pont az átláthatatlanság miatt terjedtek el ezek a pletykák. Aztán döntsd el egy pletyka alapján, hogy tényleg ezt akarják, vagy csak valaki kitalálta.

Hogy ez majd nekünk jó / nem jó, mennyire jó/mennyire nem jó, oda már el se lehet jutni értelmes módon, pletykákból kiindulva.

(L)iberálisok (M)agyarországi (P)ártja, a lehet más a politika csak megtévesztés volt.

Mert a növény az galott? Te sem tudod, hogy írtál?

Fidesz szavazóként mondom: az LMP-nek ezúttal igaza van. A TTIP elleni közös állásfoglalás lehetne össznemzeti, pártok felett álló ügy. Ilyenekből nincs sok, ezért üstökön kellene ragadni.

Megint eloadjak azt a szinjatekot mint az EU szerzodesnel.

Ballib szerint irjuk ala olvasatlanul, jobbik lemp szerint utasitsuk el olvasatlanul.
Nem lehet eloszor elolvasni mi is lesz benne es utana eldonteni ?

Ahhoz képest, hogy mit ír az Alaptörvény:

http://444.hu/2016/06/17/fazek..

Szerintem ez igen nagyon érdekes...

Felre ne erts, sok remenyt en se fuzok ehhez, 99% hogy faszsag, de megis legalabb varjuk meg mi az mielott elkuldjuk az anyjaba, utana is raerunk megmondani hogy medve baszd meg a funyirodat

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés