Eörsi jelölésével valóban baj van

2016. augusztus 17. 12:58

Schiffer András
Facebook
Eörsi Mátyásnak a kilencvenes években is üzlettársa volt bizonyos Bauer Miklós. Márpedig Magyarországot soha, sehol ne képviselje olyan személy, aki önként választott társául egy ávós gyilkost. Pont.

„A magyar kormány Eörsi Mátyás egykori SZDSZ-es külügyi bizottsági elnököt és államtitkárt, a Gyurcsány-párt jelenlegi politikusát jelölte valami Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet élére. Az egyik oldal heveny orbánozásban tört ki, mondván Eörsi áruló, lepaktált a patás ördöggel. A másik oldalon – persze kevésbé nyíltan – gyurcsányozást idéztek elő a magyar belpolitika pavlovi reflexei.

Egyik unalmasabb és fárasztóbb károgás, mint a másik. Kövér házelnök mai interjújában már más húrokat penget: a túlélő »eszdéeszizmustól« óvja az országot. Szerintem Eörsi jelölésével valóban baj van, de egy sokkal kézenfekvőbb ok miatt. Eörsi Mátyásnak a kilencvenes években is üzlettársa volt bizonyos Bauer Miklós. Márpedig Magyarországot soha, sehol ne képviselje olyan személy, aki önként választott társául egy ávós gyilkost. Pont. Bauer Miklós ugyanis- többek között - a börtönben meggyilkolt Ries István, korábbi szociáldemokrata igazságügyi miniszter vizsgálótisztje volt.

Az '56 utáni megtorlások miatti felelősségre vonások legalább kísérleti szakba eljutottak, azonban az ötvenes évek ávós terrorja miatt semmiféle számonkérés, igazságtétel nem történt. S már nem is fog. Éppen ezért, legalább annyival tartozunk a meggyilkolt, megkínzott, meghurcolt, kisemmizett honfitársaink emlékének, s azoknak is, akiknek simán »csak« a gyerekkorát rabolta el a rendszer, hogy a véreskezű pribékeknek még a kései üzlettársait sem emeljük piedesztálra.

Ha egy ország belenyugszik abba, hogy a morális határvonalakat a feledés előbb-utóbb úgyis szétkeni (ld. még: »ne bolygassuk a múltat«), ne csodálkozzon, ha aktuális urai nem is ismernek morális határokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bandi kemény, de történetesen igaza van.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. augusztus 17. 13:12

bizony!
és nagy baj, hogy a fidesz azt gondolja, hogy még ezt is megteheti

Válaszok:
Berecskereki | 2016. augusztus 17. 13:16

"történetesen igaza van"

Ahogy vesszük.

Ezzel kapcsolatban egy ídézet.

"Az utóbbi napokban többen is írtak a magyar internetek különféle mélységű bugyraiban arról, hogy most akkor Eörsi Mátyás főtitkári ambícióinak Szijjártó Péter külügyi tárcája általi támogatása micsoda. Elismerem, hogy jó kis pikáns hír ez, lehet rajta nyammogni, sőt csámcsogni is, hiszen itt van egy nemzetközi szervezet, amiből korábban ki akarták zárni hazánkat, ráadásul demokráciás neve van, ami ugye nálunk már illiberális vagy tán nincs is és ilyenek…
Egyesek szerint az ellenzékiség elárulása, hogy a jelenleg a Gyurcsány-pártban politikai szerepet vállaló egykori SZDSZ-es kriptoliberális elfogadja az Orbán-rezsim támogatását. Mások odáig mennek, hogy szerintük Eörsit most egy gittegylet vezetői posztjával megvette a Fidesz.

Vannak, akik azt gondolják (sic!), hogy ez egy pozitív fejlemény, egy bizonyíték arra, hogy vannak még demokráciatöredékek Magyarországon. Sőt, olyanok is vannak, akik szerint most kezdődik a kiegyezés, az orbáni rendszer aki nincs ellenünk, az velünk van típusú konszolidációja."
http://y-gen.blog.hu/2016/08/0..

Szóval, ki állás és üléspontja alapján ítéli meg.

Válaszok:
Megtalálta | 2016. augusztus 17. 13:19

A Fidesz jelölte? Nem.
Mit változtatna, ha nem támogatná a jelölését? Semmit.
Szerintem nem sok értelme van, hogy benne vagyunk ebbe a gittegyletben, amelyik már egyszer ki is akart bennünket zárni.

Schiffer Andrásnak pedig annak kellene címeznie az írását akik megválasszák Eörsi Mátyást.

Ti annyira szerelmesek vagytok a Fideszbe, hogy egyetlen apró kritikát sem bírtok ki, ami ellenük irányul. Szánalmas.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. augusztus 17. 13:33

Ez is releváns írás:

http://www.es.hu/old/0014/viss..

"Politika és a jó ízlés"

Eörsi Orbánék támogatásával akar egy ki tudja milyen szervezet vezetője lenni.

Mondhatná, hogy ő nem kér a fideszes kormányzat segítségéből, de akkor nem adhat nyomatékot a mindenkori kritikájának egy nemzetközi szervezet elnöki tisztségével. Sőt nincs meg a lehetősége, hogy ezt a szervezetet is a kormány ellen irányítsa.

Vagy pedig elfogadja a kormányzat támogatását, de akkor kissé nehezebb a demokrácia deficittel érvelni, mert lám, segítik felfelé a maga választotta szamárlétrán, még akkor is, ha kimondja, hogy ő ettől még ellenfele marad a kormánynak.

Viszont lehet, hogy azt mondták, egyszer majd kérnek tőle valamit, ez csak azért érdekes, mert az ilyesmit nem szokás csak úgy a levegőbe mondani, ennek alapja kell, hogy legyen.

Vagy csak arról van szó, hogy senkit nem érdekel, milyen szervezet elnöke Eörsi. Nem fog sok vizet zavarni.

:D

Hol írtam, hogy egyetértek Eörsi Mátyás támogatásával? Sehol.

Azzal kapcsolatban írtam, hogy nem jelölték a Fidesz részéről, hanem támogatták. A jelölés és támogatás két különböző dolog. Így legfeljebb csak pontosításról van szó.

Már másnak is leírtam. Nem vagyok TI, hanem ÉN vagyok, egyedül egymagamban. Saját véleményem van, mellőzve mindenféle érdeket. Feltételezem Schiffer Andrásnak is saját véleménye van és nem üzleti érdekből teszi.

Válaszok:
Megtalálta | 2016. augusztus 17. 13:37

Na ja! A politika az erkölcsről szól. Vicces személy vagy.

Ez legfeljebb szemantikailag számít. Eörsit ne támogassa a magyar kormány.

"itt egyebkent a problema nem Bauer Tamassal van hanem az apjaval, aki avos volt
es Eorsivel, aki azzal az utolso szemettel bizniszelt"

Ezzel most mi a probléma? Ez is bizonyítja, hogy Eörsi ízig-vérig liberális. ;-)

Akkor most beszéljünk a dédnagypapákról.

Na ja!
Azután Schiffer úr is csak bizonyos esetekben kényeskedik. Már nem jut az eszembe annak az anarchista, maoista személynek a neve akivel igencsak parolázott. Nem vagyok biztos benne, de mintha egy időben ovicsi is volt. Talán még tiszteletbeli LMP-s tagnak is be akarták venni.
Te nem emlékszel az illetőre?

jav. ovicsi = ovibácsi

Na ja! Aki nem ugyanazt mondja amit te az csak csicska lehet. Igazi kommunista vagy. Olyan rákosista. Aki nincs velünk az ellenünk.

Öreg! Baj van a logikáddal, vagy megártott a söntéspult.

"Eörsi Mátyásnak a kilencvenes években is üzlettársa volt bizonyos Bauer Miklós. Márpedig Magyarországot soha, sehol ne képviselje olyan személy, aki önként választott társául egy ávós gyilkost. Pont. "
Ez egy védhetetlen egyenes Schiffertől, Szíjjártó állára.
Kiütés?
Nagyon olyan a fílingje.

Magyarország nem egészen független ország, az államadósság ma is kiemelkedő, a nemzeti ipart és mezőgazdaságot nagyrészt sikerült elveszíteni, mondhatni elemei elmentek a szintén eltűnt aranytartalékot megkeresni.

Még egy független ország sem teheti azt a nemzetközi közösségbe ágyazva, ami eszébe jut. Különösen nem, ha ellen oldalának nemzetközi színtéren mozgó képviselői szünet nélkül koholt vádakkal támadják, nem is sikertelenül.

Kinek tetszik Eörsi a családján, barátain és üzletfelein kívül itthon? Hát, keveseknek, de Eörsi nemzetközi beágyazottsága szuper. Noha az apák bűnéért a fiakat tisztességes rendszer NEM bünteti, de Eörsin az apja jelenlegi megítélése még nagyobb tehertétel, mint a választott cégtárs Bauer.

Hányan tudnak arról ebben az országban, h. szerencsétlen Riest agyonverték, s agyonverés közben Bauer a nagyobb hatás kedvéért levizelte, saját, jegyzőkönyvben rögzített beszámolója szerint? Ez egy ilyen társaság.

Ha a Fidesz kormány NEM támogatja hivatalosan, akkor antiszemita, szemét náci. Kiállt-e volna akkor mellette az LMP? Ez egy ilyen ország.

Igen, persze, helytelen és szégyenletes.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. augusztus 17. 14:10

"Hagyd a picsába. :-))"

Te ott vagy? Ott is van söntéspult?
Váljon egészségedre.

Felesleges próbálkoznod. A vörös-kék-zöld és a cuki színű sitnyikek úgysem értik.

De Péter, kapott a focipályán is rúgásokat, ettől nem fog padlót.
Remélem.
Aki azt mondta Victoria Nuland helyettes USA külügyi államtitkárnak:
"Ne találkozzunk többet, felesleges.
Az, hogy Ön elmondja nekem, mit kellene tennem, az engem hidegen hagy, időpocsékolás."
Szóval, Szíjjártó akár dönthet rezgőléccel is, egyelőre ő a helyén van.

Miféle Orbán fóbiáról beszélsz? Írtam már ide pár hozzászólást, de egyszer sem írtam rosszat Orbánról. Most sem Orbánt szidom, hanem a Fidesz döntését Eörsivel kapcsolatban.

Akárki jelölte, akárki támogatta Schiffernek igaza van.
Ez tökéletes szembemenetel a hirdetett értékekkel és skandalum. Pont.

Schifferről - bár időnként gyerekes - nem tudok rosszat mondani.
Hibátlan kormányzás pedig nem létezik.
Erre céloztam.

Nem tudom, mit tettél volna, ha te vagy annak idején Szakasits Árpád helyében.
Könnyű a mából a múltat kapásból osztályozni.
Akkori szemmel nézve a dolgot, magam sem tudom, a helyében hogyan döntöttem volna.
Valamilyen szinten, a szadistákat kivéve, valamennyien hihették, az új rendszer, a szocializmus előbb-utóbb meghozza az eredményt és a terror is, szükségszerűen enyhülni fog.
Szakasits - hiányos ismereteim szerint - szem volt a láncban, de nem volt kezdeményező, vagy sürgető semmiféle terrorcselekményben.
Volt még egy faktor: ilyen helyzetben a jó szándékú emberek azzal nyugtatják magukat: ők maguk még mindig a legjobb megoldás, a helyükben mások sokkal rosszabbak lennének.
De nem akarom őt védeni, csupán annyit: az ávh-s, ávós pribékeket - körmös Bauert és társait - magam is gyűlölöm.

Nem értek egyet.
A Zoltai ügy sem tetszett, de el kell ismerni, hogy volt politikai haszna. Ha mevásárolható, akkor ki kell fizetni a 30 ezüstöt a kussolásáért. Tudható, hogy csak a pénz mozgatja a munkásőrségtől a mazsihiszig.

Eörsi esete más. Egy súlytalan ember jelölésének a támogatása egy súlytalan szervezet élére milyen politikai hasznot hajthat ? Ráadásul ő és elvbarátai meggyőződésből gyilkolták a magyart fizikailag, szellemileg, anyagi erőforrásait akár haszon nélkül is megcsapolva, csak hogy ártsanak.
Meg kell érteni, hogy a magukat szellemi elitnek kikiáltó kártevőink alá lovat adni (ha gebét is) hiba.

Nem Schifferről van szó, bár az utolsó időben voltak gerinces megnyilvánulásai (kérdés, hogy milyen fenyegetések hatására szállt ki), de azért a Gyöngyöspatai kavarás ráégett az LMP-re és rá is.

Eörsiről pedig túl sokat feltételez. Ennek a tipusnak semmiféle lojalitáskonfliktusa nincs, bármikor belemar a kaját nyújtó kézbe. Miazhogy nagyonis, hiszen ők felsőrendűek, ne alázza a pórnép kenyér nyujtással.

Mindegy, de ezzel a népséggel már nem kellene kollaborálni. Meglátjuk, Oviék mit tudnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés