Vezettem a CIA-t, most Hillary Clintont támogatom

2016. augusztus 10. 10:14

Michael J. Morell
New York Times
Mi hírszerzők azt mondanánk, hogy Mr. Putyin beszervezte Mr. Trumpot az Orosz Föderáció tudtán kívüli ügynökévé.

„33 éves pályafutásom alatt a Központi Hírszerző Ügynökségnél mindkét párt elnökeit szolgáltam – három republikánust és három demokratát. George W. Bush elnök oldalán voltam, amikor megtámadtak bennünket szeptember 11-én; mint az ügynökség helyettes igazgatója és Obama elnökkel voltam, amikor megöltük Oszama bin Ladent 2011-ben. Nem vagyok regisztrált demokrata, sem regisztrált republikánus. 40 éve vagyok szavazó és szavaztam mindkét párt jelöltjeire. Mint kormánytisztviselő, mindig hallgattam az elnökre vonatkozó preferenciámról. Most már nem hallgatok.

November 8-án Hillary Clintonra fogok szavazni. Addig is mindent meg fogok tenni, amit tudok, hogy biztosítsam 45. elnökünkké választását. Két erős meggyőződésem vitt erre a döntésre. Először; Mrs. Clinton magasan kvalifikált arra, hogy főparancsnok legyen. Bízom abban, hogy teljesíteni fogja az elnök legfontosabb kötelességét: biztonságban tartani a nemzetünket. Másodszor; Donald J. Trump nemcsak nem kvalifikált erre, de fenyegetést jelenthet a nemzetbiztonságunkra.

(...)

Éles ellentétben Mrs. Clintonnal, Mr. Trumpnak nincs nemzetbiztonsági tapasztalata. Még fontosabb, hogy a jelölési időszak alatt mutatott jellemvonásai arra mutatnak, hogy gyenge, sőt veszélyes főparancsnok lenne. E jellemvonások között van a nyilvánvaló szüksége az ön-nagyításra, a kapott bántalmak túlreagálása, a hajlama a megérzésen alapuló döntésekre, a nézetei új információk alapján való megváltoztatásának az elutasítása, a tények rutinszerű nemtörődöm kezelése, a készség hiánya meghallgatni másokat és a törvénytisztelet hiánya. A Mr. Trump jelleméből fakadó veszélyek nem csak olyan kockázatok, amelyek akkor keletkeznének, ha elnök lenne belőle. Ezek már ártanak a nemzetbiztonságunknak.

Vlagyimir V. Putyin orosz elnök karrierhírszerző volt, akit arra képeztek ki, hogy felismerje az egyének sebezhető pontjait és kihasználja azokat. Pontosan ezt tette a jelölések elején. Mr. Putyin rájátszott Mr. Trump gyengéire, bókolva neki.

Ő éppen úgy reagált, ahogyan Mr. Putyin számította. Mr. Putyin nagy vezető, mondja Mr. Trump, figyelmen kívül hagyva, hogy újságírókat és politikai ellenfeleket ölt meg és börtönzött be, megtámadott kettőt a szomszédjai közül és a gazdaságát a csőd felé hajtja. Mr. Trump olyan politikai álláspontokat is vett fel, amelyek az orosz, nem az amerikai érdekeknek felelnek meg. Elősegíti az orosz kémkedést az USA ellen, támogatja a Krím orosz annexióját és zöld jelzést ad a balti államok lehetséges orosz megtámadásának. Mi hírszerzők azt mondanánk, hogy Mr. Putyin beszervezte Mr. Trumpot az Orosz Federáció tudtán kívüli ügynökévé.”

A volt CIA-vezér NY Times-beli cikkét a Transform.hu fordításában szemlézzük.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amerika leendo elnokenek miert ne lenne joga ha akar oroszbarat politikat folytatni?
Tovabbmegyek, mi a fasz keresnivalotok van Europaban, plane Baltikumban?

Nem Amerika erdeke a vilaguralom, legfeljebb az uralkodo koroke, a milliardos kaszte. Az egyszeru embernek akiket Trump kepvisel, ez pusztan folosleges es indokolatlan kiadas.

Nem az oroszellenesseg az amerikai hazafisag merceje, meg az otvenes evekben se volt az, de most nem is tartunk ott.

Legutobb Kennedy akart javitani a viszonyon, tudjuk mi lett a vege...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés