Az egész nyugati társadalom nagyon beteg

2016. augusztus 9. 19:56

Somogyi János
Magyar Idők
A különböző különbbé emelkedik, és a deviáns lesz a norma. Jelenleg itt tartunk. A gonosz áll nyerésre a jóval szemben.

„Mikor térnek már észhez a nyugati társadalmak népei? Mire várnak a franciák, a németek? A 2017-es parlamenti választásokra? Nem lesz késő addigra? De különben is, a szélsőliberalizmussal fertőzött választók, a szocialista–liberális–kommunista–zöld alakulatok tömege, lehet, hogy újra hatalomhoz juttatja a nemzeteiket sírba vivő politikai elitjeiket, és akkor már nem lesz menekvés, mert akkor ezek már be fogják teljesíteni a megkezdett művüket: Európa végzetét.

A nyugati társadalom beteg. Hiába lesz a titkosszolgálatok megerősítése, a rendőri, katonai létszám megemelése, az önkéntes rendőrök, segítők beállítása, a merényletek, terrortámadások nem kerülhetők el, amíg a társadalomban a jó és a gonosz relativizálása a mérce, és a politikai vezetés nem áll ki egyértelműen az évezredes értékrend szerinti Jó feltétlen érvényesítése mellett.

Amíg a neoliberális szélsőségek csúcsra járatása helyett a társadalmi együttélés ezeréves európai normái alkotta értékrend nem áll helyre, addig hiába minden, csak pótcselekvés az egész próbálkozás. Az emberi jogok tisztelete, a másság iránti türelem… a nemes szándéknak helye van a társadalmi életben, de csak addig, amíg nem élnek vissza vele. Amíg nem fordítják visszájára a szép elveket, a nemes szándékot a törvénytisztelő, jó szándékú többséggel szemben.

De ha a pipogya vagy hazaáruló, politikai hatalmat gyakorló vezetők nem fojtják el csírájában a visszaéléseket, ha nem torolják meg a normális többség elleni gyalázatos provokációkat, akkor a társadalom védtelenné válik az eltorzult, egykor nemes eszmékkel szemben, és beteggé válik. A különböző különbbé emelkedik, és a deviáns lesz a norma. Jelenleg itt tartunk. A gonosz áll nyerésre a jóval szemben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én például értem : éppen erről ír a szerző . Ugyanis az élet lényegesen több mint a konzum-jólét . Nemcsak kenyérrel él az ember . Nyilvánvaló , hogy nem szabad szembeállítani az életszínvonalat és az életminőséget . De , például , a jóléti Svédországban a legtöbb a depressziós beteg egész Európában . És fordítva , számos relatív szegénységben élő boldog embert ismerünk...Az eszmény az lenne , hogy egyre több ember élhessen anyagi biztonságban ,de tudva , hogy ez csak eszköz az összemberi kibontakozás felé . A szerző arról ír , hogy Nyugaton túl sokan hiszik el , hogy a fogyasztási javak bősége önmagában is üdvözítő .

Azóta sem értem, hogy aki gyerekkorában az Operaház kórusában énekelt, (feleséged) hogy utálhatja az operettet te pedig a musicalt.

"A legendás operaénekes kétrészes koncertjének műsorán népszerű operaáriák mellett operett- és musical részletek, valamint a Plácido Domingo zenei gyökereit jelentő zarzuelák is felcsendülnek. A közönség Berlioz, Giordano, Gounod, Verdi, Massenet, Rodgers, Loewe, Bernstein, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Erkel Ferenc, Torroba, Vives és Sorozábal műveiből hallhat majd részleteket."

Akkor is amikor írtad, csak annyira meglepődtem, hogy nem reagáltam.
Egy operaénekes tudja, hogy milyen nehéz pl. Kálmánt énekelni.

Például , Ön ?...

Látom , buzgón - és nyakatekerten - keresi a kákán a csomót...

Ezzel nagyon nem értek egyet.

"Mikor térnek már észhez...?" - nem észhez térésről van szó. Mindennel meg vannak elégedve, mint a felhőkarcoló ablaktisztítója, aki estében a tizenötödik emeletnél még azt mondta: "Egyelőre minden rendben".

Aki ismeri Lehár, és Kálmán műveit, az tudja, hogy azok a számok minden, csak nem könnyű műfaj.
Bizony, hogy nehéz kiénekelni.

Te is érted, hogy nem a devianciák miatt megy oda, de hát könnyebb kötözködni.

Remélem, meg tudom mondani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés