A minisztérium nem tud a GMO kísérletekről, mert titkosak

2016. augusztus 5. 12:08
Az LMP-s Sallai R. Benedek megkérdezte a Földművelésügyi Minisztériumot, hogy milyen kísérletek folynak Magyarországon génmódosított növényekkel. A tárca azt válaszolta, hogy ezt még géntechnológiai hatóságként sem tudja, mivel a kísérletek részleteit bizalmas megállapodások rögzítik. Korábbi sajtóértesülések szerint Fazekas miniszter amerikai útja során génmódosított vetőmagokat kért tanulmányozás céljából, de később ezt cáfolta.

A génmódosított növényekkel kapcsolatos hazai kutatási tevékenység eredményének kezelését, nyilvántartását a szerződő felek bizalmas megállapodásában rögzítik, így erről a Földművelésügyi Minisztériumnak (FM) mint „géntechnológiai hatóságnak” nincs információja – idézi a Magyar Nemzet V. Németh Zsoltnak, az FM államtitkárának írásos válaszát, amelyet Sallai R. Benedek kérdésére adott.

Az LMP-s képviselő a magyarországi GMO-kísérletekről akart részleteket megtudni, miután korábban az MNO arról írt: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter amerikai útja során génmódosított vetőmagokat kérd tanulmányozás céljából, holott a magyar Alaptörvény garantálja a GMO-mentességet. Fazekas később cáfolta, hogy ilyen vetőmagokat kért volna, az MNO-nak viszont egy magyar kutató azt mondta: ő kapott feladatot arra, hogy összeállítsa, milyen vetőmagokkal lenne érdemes kísérletezni.

A tárca Sallai R. Benedek kérdésére még azt is közölte, hogy a génmódosított növényfajtákkal végzett kutatási célú tevékenység szigorú szabályozások között legálisan végezhető Magyarországon, az alkotmányban megfogalmazott GMO-mentesség ugyanis nem jelent teljes körű tilalmat.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem annyira unszimpi az lmp, tényleg Schiffer ért ott valamit egyszemélyben.
Széll meg azt mondta, 2018-ban az lmp fog kormányra kerülni. Ez azt jelzi nekem, hogy nincs tisztában a valósággal.

Persze, a zsebében csempészte be Magyarországra. Ilyet is csak az LMP-sek képesek elhinni/kitalálni.

" A tárca azt válaszolta, hogy ezt még géntechnológiai hatóságként sem tudja, mivel a kísérletek részleteit bizalmas megállapodások rögzítik."

Ez most teljesen komoly???
Maga, az elvileg ellenőrző hatóság sem tudja, hogy mi folyik az országban????

Akkor amikor még az Alkotmány is tiltja a GMO-t???
Ez így teljesen oké a minisztériumnak?????

Széll, Hadházy, Sallai. Egyik sem szimpi, nem tehetek róla.

Történt már ilyesmi. A két világháború között valamikor egy magyar küldöttség kicsempészett Bulgáriából egy szőlővesszőt, melyet elszaporítva Erzsébet királyné emléke címen hoztak forgalomba.A bolgárok azonban megreklamálták, és meg lett állapítva, ez az ő Afuz Ali nevű csemegeszőlő fajtájukkal azonos.

Titkos kísérlet, melyről nem tud a minisztérium? Itt valami bűzlik
A titok, a piszok,és a politika hármas összefüggéséről Balzac zseniális megállapítása:"A politika piszkos dolgok titkos halmaza"
Ezt a titkot ki kell kaparni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés