John McCain szenátor is élesen elítéli Donald Trumpot

2016. augusztus 1. 17:56
Nekiment Donald Trumpnak, az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltjének a párt előző elnökjelöltje, John McCain szenátor, amiért Trump erősen kritizálta egy, az iraki háborúban odaveszett amerikai muszlim katona szüleit.

Élesen elítélte az amerikai republikánusok egyik legnevesebb politikusa, John McCain szenátor saját pártja elnökjelöltjét, Donald Trumpot az Irakban meghalt amerikai muszlim katona szüleivel folytatott vitája miatt. 

Az arizonai szenátor, aki 2008-ban a republikánusok elnökjelöltje volt, írásos nyilatkozatban ítélte el Donald Trump megjegyzéseit és egész vitáját Khizr Khannal, azzal a pakisztáni gyökerű amerikai ügyvéddel, akinek a fia Irakban meghalt, s aki a Demokrata Párt elnökjelölt-állító gyűlésén elmondott beszédében a fia áldozatvállalására hivatkozva támadta Trump muszlimokra tett megjegyzéseit.  

Elesett katona szüleit órácsolta  

„Az elmúlt napokban Donald Trump ócsárolta egy elesett katona szüleit. Azt sugalmazta, hogy az ő fiukhoz hasonló embereket ne engedjék belépni az Egyesült Államokba” – írta McCain szenátor közleményében. A politikus leszögezte: „Nem tudom eléggé hangsúlyozni, milyen mélységesen nem értek egyet Trump úr álláspontjával. Remélem, az amerikaiak tisztában vannak azzal, hogy ezek a megjegyzések nem tükrözik a mi Republikánus Pártunk, tisztségviselőink vagy jelöltjeink nézeteit.”

John McCain leszögezte azt is, morális kötelességének érzi, hogy a Republikánus Pártnak és az Egyesült Államoknak tett hűségesküje szellemében megszólaljon. Hozzátette: a jövőben sem kíván tartózkodni attól, hogy bizonyos ügyekben hallassa a hangját, még akkor sem, ha abból olyanok is profitálnak, akikkel egyébként nem ért egyet. Ezt a mondatát amerikai elemzők azonnal Hillary Clintonra vonatkoztatták. 

Köszönet, hogy bevándoroltak

„Végezetül szeretném azt mondani Khan úrnak és feleségének: köszönet azért, hogy bevándoroltak Amerikába... Jobb ország lettünk, mert itt vannak. És Önöknek egészen bizonyosan igazuk van: a fiuk azt képviselte, ami Amerikában a legjobb és áldozathozatalának emléke jobb nemzetté is tesz bennünket. Soha nem feledjük őt!” – olvasható McCain szenátor közleményében.     

John McCain már eddig is csak alig-alig támogatta Donald Trump elnökjelöltségét, aki korábban őt is megsértette. A szenátor azonban, aki újraválasztásáért is küzd, eddig nem konfrontálódott nyíltan Donald Trumppal.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Agyament vén trotty és inkább demokrata már.

A 27 éves fiatalember Humayun Khan robbanás áldozata lett a Purple Heart Operation műveletben. Mint halott katona megérdemli a tiszteletet. A seregben kb 6000 muszlim hívő szolgál, s 13-an meghaltak Irakban, mint ahogy sokan mások is. Egy elnökjelölő kampányban ezt felhasználni gusztustalan.

Ezzel a megjegyzéseddel egyetértek. Trump előadta, hogy az Iszlám bevándorlás veszélyes. Erre nem az a válasz, hogy a muszlim fiam elesett Afganisztánban. Halottak lelkét nem szabad bolygatni.
Amerikában volt néhány arab kollégám, nagyon segítőkészek voltak, a pakisztáni, indiai kollegákról beszélek. Hogy a politika néha mibe kényszerít embereket azt pedig tudjuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés