A Clinton-kampányt is hackerek támadták meg, az FBI vizsgálódik

2016. július 30. 10:04
A Demokrata Párt különböző szervezeteit ért támadás keretében a támadók a Clinton-kampány adataihoz is hozzájuthattak – írja a CNN. Az amerikai titkosszolgálatok szinte biztosak abban, hogy a támadás mögött az orosz titkosszolgálatok állnak, az azonban nem világos, hogy a választások befolyásolása volt-e a cél.

A Demokrata Pártot ért hackertámadás keretében a Clinton-kampány adataihoz is hozzáfértek a támadók – írja a CNN. Az Igazságügyi Minisztérium és az FBI ebben az ügyben is vizsgálódik. Nem a kampány belső rendszereit érte támadás a Clinton-kampány szóvivője szerint, hanem egy, a párt által fenntartott,külső analitikai programon keresztül nyertek adatokat a támadók. A Clinton-kampány rendszereit külső szakértők vizsgálják jelenleg is.

A behatolást a Clinton-stáb által felbérelt magándetektívek fedezték fel, akik úgy gondolják, hogy ez része volt a Demokrata Pártot ért támadásnak, de az FBI egyelőre még csak felméri a behatolás mértékét és természetét. A Demokrata Párt különböző szervezeteit az elmúlt időben több támadás is érte, az innen szerzett adatokat pedig a WikiLeaks hozta nyilvánosságra. Ezekből kiderült, hogy a párt nem volt pártatlan az előválasztás során: nem akarta, hogy Sanders legyen a végső befutó a párt elnökjelöltségéről zajló küzdelemben.

Hamarosan felmerült a gyanú, hogy az adatokat szivárogtató Guccifer 2.0 valójában az orosz titkoszolgálatokat rejti: az amerikai titkosügynökségek a Fehér Házzal azt közölték, hogy nagy valószínűséggel ez a helyzet. Azt azonban nem tudták megmondani, hogy ezzel célzottan akarták-e befolyásolni a választás, vagy csak rutin kiberkémkedésről van szó. Donald Trump az ügyre reagálva először azt mondta a Clinton-féle email-botrányra utalva, hogy „Oroszország, ha figyeltek, akkor remélem elő tudjátok keríteni azt a 30 ezer levelet, ami hiányzik”. Később viszont azt mondta, hogy csak viccelt.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az egész csak az amerikai demokraták ügyeskedése, trükközése, figyelem elterelése, melyhez asszisztálnak az elhárító szervek.

A múltból jól látható, hogy akár a republikánusok, akár a demokraták voltak hatalmon, mindegyik ellenségnek tekintette az oroszokat. E tekintetben ugyanazt a politikát folytatták, legfeljebb másként csomagolták. Azt is láthatjuk, hogy nem az amerikai elnök dönt, hanem a mögötte álló gazdasági erők. Ezek figyelembevételével Oroszországnak teljesen mindegy, hogy Hillary Clinton, vagy Donald Trump lesz az elnök.

Akinek esetleg nem mindegy az a két párt és a mögöttük álló politikai gazdasági erő. Így ebből a nézőpontból kellene vizsgálni a történéseket.

Akkor mégis miért az Oroszokat jelölik meg bűnösként?

Szerintem a választ nagyon egyszerű. Azt a látszatot akarják kelteni, hogy Hillary Clinton alkalmasabb elnöknek, mint Donald Trump, mert Hillary Clintontól tartanak az oroszok.

Csakhogy!

Vajon alkalmas e vezetőnek olyan személy, aki slendrián modor kezeli a rajta keresztül menő dokumentumokat, információkat? Hogyan minősíthető az a személy, aki összekeveri a magán tevékenységét, az állami feladatkörével? A különböző ügyeskedéseiről – lobbizás, korrupció a saját vagyongyűjtésre - már nem is szólva.
Szerintem az ilyen személy biztonsági kockázat és ezért a bíróságon kellene felelnie, nem az elnöki székbe tolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés