Magyar áldozata is van a müncheni lövöldözésnek

2016. július 23. 18:21
Egy tizenöt éves magyar fiú is van a pénteki müncheni lövöldözés áldozatai között. Erről a bajor rendőrség tájékoztatta a magyar külügyet. Péntek délután egy tizennyolc éves iráni származású férfi kezdett lövöldözésbe egy müncheni plázánál: kilenc embert ölt meg, majd magával is végzett.

A bajor rendőrség írásos közlése szerint egy magyar állampolgárságú, 2001-ben született fiú is van a pénteki müncheni lövöldözés áldozatai között – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-nek.

A tárcavezető közölte: a holttestet azonosítása megtörtént. A főkonzulátus kapcsolatban áll az érintett családdal – mondta Szijjártó Péter.

Münchenben péntek este egy 18 éves iráni-német kettős állampolgár kilenc embert agyonlőtt, majd végzett magával. Áldozatai többségében 14-21 év közötti fiatalok voltak, köztük többen külföldiek.

Fotó: dpa

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ezt kinek szántad?

nem hiszem, hogy a breivik-szimpatizáns pszichopata túlságosan libsi lett volna..

Minden pszichopatát nem lehet kiszűrni. Arra viszont lehetne hangsúlyt fektetni, hogy kevesebb lőfegyver legyen magánszemélyeknél, az iskolai zaklatás ellen védve legyenek a tanulók és a szélsőséges nézetekhez, nácizmushoz stb. vonzódó embereket megfigyeljék a hatóságok.

szép.

részvétem a családjának

Miről beszélsz? A müncheni történetben egyetlen iszlamista érinett sincs. Az elkövető egy helyi születésű frusztrált fiatal, aki gyűlölte a bevándorlókat és istenítette a tömeggyilkosokat, köztük az újnáci Breiviket. A lakosság felfegyverzése pedig jól látjuk, mit eredményezett az Egyesült Államokban...

Válaszok:
ThunderDan | 2016. július 23. 19:12
ThunderDan | 2016. július 23. 19:21

Ja-ja-ja.

Erről Krausz Tamás jut eszembe. Amikor a Népszabadság hasábjain kedélyesen értekezett arról, hogy jó, hát lehet, hogy voltak némi logisztikai problémák a Gulág-rendszerben (és hát sajnálatos módon esetleg meghaltak emberek), de végülis azok rendes, normális táborok voltak. Sztálin alapvetően jót akart.

Szóval akkor most a liberálisok lesznek a kommunisták után az újdonsült "jóakarók"? Most is lesz 100 millió halott?

Iráni muszlim volt.
Az persze lehet, hogy konfliktusa volt más, mondjuk török muszlimokkal.

Ez Németország, 2016-ban.
(London, Párizs, Brüsszel persze még rosszabb...)

Nincs---ami nem lehet. Szerecsenmosdatás.
"Am Tag nach dem Amoklauf gibt es erste Erkenntnisse darüber, was sich in München ereignet hat und was den Täter angetrieben haben könnte. In München kehrt nach und nach wieder normales Leben ein."
Ugye egy ámokfutó csak úgy elővesz egy 9 mm-es fegyvert és többszáz töltényt.Mert mindenki tart otthon a hűtőben.
http://files.harrispublication..


Annak a német rendőrnek,amelyiknek 7 (hét) hónap kellet,hogy lássa mit is csinált a migráns a német lány hasán szilveszter éjszakáján,na mennyi idő fog kelleni?
Az volt a kölni "amok-ficker" !

Most mindenki azt nézi Németországban,hogy mikor és hol jön a következő "Alahu akbar"-os "ámokfutó" ! meg az " Amok-ficker"

Fejtől büdösödik a hal! Merkel muss weg!

Teszem hozzá: a würzburgi baltás terroristának és a nizzai kamionos terroristának sem volt klasszikus, szervezeti kapcsolata az ISIS-szel vagy az Al-Kaidával. Egyikük sem volt soha "besorozva" szervezeti értelemben. Egyszerűen csak követték a "jó" példát. Önként és dalolva tették a "dolgukat". Egyikük sem került soha korábban a terrorelhárítás látókörébe, "normál" állampolgároknak tűntek, esetleg kisebb stiklikkel.

Na most, alsó hangon 50 millió muszlim van már most Európában... Ha csak 1 ezreléküknek megtetszik ez a módi... nos, nem nehéz kitalálni. :(

nem gondolod, hogy pont ezeket a kérdéseket próbálja megválaszolni a rendőrség?

és egyelőre a rendőrség szerint nincs kapcsolat az iszlám radikalizmus és közte.

igen. ezek a tények. (amúgy nem iráni, hanem iráni származású német, de ez részletkérdés.)

ha neked ez nem fér be a fejedbe, akkor a te fejeddel van a gond.

"Ezért kell elmenni az októberi nepszavazásra és NEM-el szavazni.Ne legyen több magyar áldozat!"

Egyetértek, de ez nem elég. Munkahelyeket is kéne teremteni, hogy a nyugatra munka után kivándorolt honfitársaink itthon is meg tudjanak élni, és hazajojjenek.

"Nem munkahely kell, hanem rendes munkabér, hogy a nyugatra kitántorgottak haza jöjjenek!"

Nos, ha végiggondolom, igazat kell adnom neked. Egyetértek.

Szerintem a felmérések manipuláltak, mert a két felmérés között semmi olyan nem történt, amely növelte volna a támogatottságot. Sőt számtalan olyan tényező van, ami miatt csökkenni kellene. Több olyan kijelentés is elhangzott, amely arra utal a német sajtó, közvélemény kutatók szűrik az adatokat, kozmetikáznak, működtetik a cenzúrát. Így nem hiszem el amit a szolgálatok a német sajtón keresztül megjelentetnek. Ebbe beletartozik a közvélemény kutatás is. Julius elején 50 % felettire mérték a CDU/CSU – SPD koalició támogatottságát és 1,7-re (a korábbi 1,3-al szemben) Merkel támogatottságát. Szerintem a koalíció támogatottsága 50 %-on belül lehet, míg Merkelé 1-1,2 körüli.

A ZDF országos közszolgálati televízió Politbarometer - Választási Kutatócsoport (Forschungsgruppe Wahlen) - című felmérése alapján 1320 ember megkérdezésével július 4. és 7. között és az ARD felmérését az infratest dimap kutatóintézet végezte 1504 ember megkérdezésével július 4-től 6-ig.

A felmérés szerint:

A CDU/CSU pártszövetség mindkét felmérés szerint 34 százalékon áll, míg a koalíciós társ szociáldemokraták (SPD) 22-23 százalékon állnak. A brit népszavazás előtti hetekben a CDU/CSU támogatottsága 32 százalék körül volt, az SPD 20 százalék körül állt. Az AfD támogatottsága a 15 százalék körüli szintről 11-12 százalékra süllyedt.
A ZDF kutatásában a megkérdezettek a politikusok munkáját egy mínusz 5-től plusz 5-ig terjedő skálán értékelhetik. Angela Merkel teljesítményét ezúttal 1,7 pontra értékelték, a júniusi 1,3 pont után. Az ARD felmérése szerint a kancellár munkájával elégedettek aránya a júniusi 50 százalékról 59 százalékra emelkedett, ami a legnagyobb arány tavaly szeptember óta.
Projektion
Wenn am nächsten Sonntag wirklich Bundestagswahl wäre, käme die CDU/CSU unverändert auf 34 Prozent und die SPD auf 23 Prozent (plus 1). Die Linke bliebe unverändert bei 9 Prozent und die Grünen würden einen Punkt zulegen auf 13 Prozent. Die FDP könnte weiterhin mit 6 Prozent rechnen, die AfD verschlechterte sich auf 11 Prozent (minus 1) und die anderen Parteien zusammen erzielten 4 Prozent (minus 1). Damit gäbe es weiterhin eine Mehrheit für CDU/CSU und SPD, von den politisch denkbaren Dreierbündnissen würde es auch reichen für eine Koalition aus CDU/CSU, Grüne und FDP – nicht aber für Rot-Rot-Grün.
TOP TEN
Wie zuletzt im März ist jetzt wieder Bundesaußenminister Frank-Walter Steinmeier auf Platz eins der Liste der zehn wichtigsten Politikerinnen und Politiker. Er erreicht einen Durchschnittswert von 2,3 (Juni II: 2,2) auf der Skala von +5 bis -5. Auf Platz zwei liegt jetzt Winfried Kretschmann mit unveränderten 2,2. Es folgen Wolfgang Schäuble mit unveränderten 1,9 und Angela Merkel mit deutlich verbesserten 1,7 (Juni II: 1,3). Danach kommen mit deutlichem Abstand und nur Unterschieden im Hundertstelbereich jeweils mit 0,8 Ursula von der Leyen (Juni II: 0,6), Sigmar Gabriel (Juni II: 0,7), Gregor Gysi (Juni II: 0,9) und Thomas de Maizière (Juni II: 0,7). Auf Platz neun liegt jetzt Horst Seehofer mit 0,4 (Juni II: 0,3) vor Andrea Nahles mit 0,3 (Juni II: 0,4).
http://www.forschungsgruppe.de..

Brutális vérfürdőt rendezett az Iszlám Állam két merénylője egy kabuli téren

Legkevesebb 80 halálos áldozata és 231 sérültje van annak a szombati kabuli robbantásnak, amelyet egy békés tüntetés résztvevői ellen követett el két öngyilkos merénylő - közölte az afgán belügyminisztérium.
http://index.hu/kulfold/2016/0..

Szegény Kisgyerek! Részvétem a Családjának,.

tessék, csak egy napot kellett volna várnod a vagdalkozásod előtt:
http://index.hu/kulfold/2016/0..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés