Migránsügyi munkacsoport jött létre a kormányzaton belül

2016. június 16. 15:14
Trócsányi László vezetésével migránsügyi munkacsoport jött létre a kormányon belül. A Kormányinfon az is kiderült, hogy ősszel az adózás egyszerűsítésére és a bürokráciacsökkentésre fognak koncentrálni. Lázár szerint a multinacionális nagyvállalatok egy részének ideje volna elhagyni az országot ahelyett, hogy „Magyarországra zúdítja Európa élelmiszer-ipari szemetét”.

Trócsányi László igazságügyi miniszter vezetésével létrejött a kormányzaton belül egy migránsügyi munkacsoport, amelyben az igazságügyi tárca mellett a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség vesz részt – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A munkacsoportban részt vevő három miniszternek a jövő pénteki kormányülésre kell jelentést készítenie a bevándorlás jogi szabályozásával kapcsolatos aktuális helyzetről az Európai Unió és Magyarország viszonylatában. Megvizsgálják majd például az EU jogalkotási folyamatát, a V4-es együttműködést és a népszavazási kilátásokat – tájékoztatott Lázár János.

Lázár: az adózás egyszerűsítése az őszi jogalkotási program része

Az őszi jogalkotási program fontos részének nevezte az adózás egyszerűsítését a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Lázár János elmondta: jövő héten tárgyalnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával erről, és azzal kapcsolatban is kikérik a véleményüket, hogyan gyorsítható az uniós források kifizetése. Beszámolt arról: a bürokráciacsökkentés jegyében mintegy 80 törvény módosítását kezdeményezik ősszel.

Lázár arról is beszélt, hogy kormány a jövő heti ülésén véglegesíti a 2022-ig megépülő vagy fejlesztendő közutak és vasútvonalak körét. Lázár János elmondta: cél, hogy az autópályák az országhatárig érjenek, de az is, hogy a megyei jogú városokat bekössék a fontosabb úthálózatba. A fontosabb közlekedési csomópontok fejlesztéséről is szólt. A kormány egy balatoni körvasút építéséről is döntést hoz – fűzte hozzá.

A kormány a feldolgozóipart erősítené

A magyar feldolgozóipart és élelmiszer-kiskereskedelmet meg kell erősíteni, a kormány ennek megvalósításáról társadalmi egyeztetést kezdeményez az agrár- és az iparkamarával, valamint más ágazati érdekképviseletekkel – mondta Lázár.

Lázár János úgy fogalmazott: a multinacionális nagyvállalatok egy részének ideje volna elhagyni az országot ahelyett, hogy „Magyarországra zúdítja Európa élelmiszer-ipari szemetét”. A miniszter szerint a magyarországi agrártermelés akkor tudna boldogulni, ha a feldolgozóipar magyar kézben lenne, és a magyar feldolgozók szempontjai érvényesülnének a kiskereskedelemben.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

és lesz valami haszna,vagy szokás szerint megint csak az adófizetők pénzén tartanak fent ilyen csoportokat?

én simán ki8nézem belőlük,hogy ilyen orvterveket terveznek titokban...hiába ez az orbánkormány

Látom, itt van már a ballib közgazdász elit és a politikai csontrágó brigád !
Ennyi hülyeséget már cetliről sem lehet másolni, önállóan dolgoznak. :D

ja,úgy nőnek a bizottságok a földből ki, mint gomba az eső után.
komolyan Révész a kisvasút kormánybiztos?:))
meg ilyen van..

sosem értettem mit akartok a cetlizéssel:)

Lisszaboni szerződés.......

Azért nagyon megsértődnétek, ha hülyéznélek benneteket.

meg miért beszélsz többes számban?:)

bürokrácia csökkentés fidesz módra

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés