TGM: ||: De ez hazugság! :||

2016. május 22. 13:02
György Péter esztéta, Tamás Gáspár Miklós filozófus és Hamvay Péter újságíró az ATV-ben vitáztak többek közt arról, vajon van-e ellenzéki tiltakozás a kormány ellen, és ha igen, az elegendő-e bármire is.

Éles vita bontakozott ki az ATV Szabad szemmel című műsorában a médiapiac átrendeződéséről és a folyóiratok megszűnéséről György Péter esztéta, Tamás Gáspár Miklós filozófus és Hamvay Péter újságíró között.

Tamás Gáspár Miklós az atv.hu leirata szerint arról beszélt: egyenesen arról van szó, hogy a kormány jelen pillanatban megszünteti a magyar kultúrát, amely hagyományosan többek között folyóiratok és könyvkiadók köré rendeződik. A filozófus szerint példátlan, hogy a fentieket látva a magyar értelmiség úgyszólván meg sem mukkan.

György Péter szerint ennek az az oka, hogy ezek az értelmiségiek túl akarnak élni. Erre Hamvayval elkezdtek arról vitázni, volt-e tiltakozás a folyóiratok megszűnése ellen az érintett szerkesztőségeket leszámítva. TGM erre megjegyezte: „Most kezdem érteni, hogy mi a baj, ahogy önöket hallgatom. A közöny.” Szerinte ennek oka az, hogy Magyarországon sokkal erősebb neoliberális támadás ment végbe a társadalom ellen, mint másutt, ami miatt sokkal erősebb az érintettek egzisztenciaféltése is.

Hamvay megjegyezte, hogy az elmúlt hat évben a balos-liberális értelmiség mást sem csinál, csak tiltakozik. Tamás Gáspár Miklós erre így reagált: „De ez hazugság, de hát ez hazugság, de hát ez hazugság.”

A műsor fényét tovább emelte, hogy TGM többször is nyelvtannáciskodott. Először a műsorvezető Mészáros Antóniát javította ki, miszerint nem a szegmensében, hanem a szegmentumában a helyes szó, majd György Péter is sorra került, mikor a „tőlünk harminc évvel fiatalabb” mondatát TGM kijavította: „nálunk harminc évvel fiatalabb”.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A médiapiac átrendeződése és a folyóiratok iránti igény, egyesek megszűnése nem most kezdődött el, hanem már régóta tart. Oka pedig az, amit Gyurcsány az összödi beszédében megfogalmazott: "hazudtunk reggel, délben meg este".

" az elmúlt hat évben a balos-liberális értelmiség mást sem csinál, csak tiltakozik. Tamás Gáspár Miklós erre így reagált: „De ez hazugság, de hát ez hazugság, de hát ez hazugság.”

TGM-nak abban igaza van: Minden hazugság amit mondanak. Az is amit TGM mond, ír vagy kérdez. A hangnem pedig az eseteknek nagy százalékában kocsmai, parlagi.

Nyissz.
Le vagy nyesegetve.

Bezzeg 2010-ben... NULLA adókedvezménnyel 18+32%-os szja-val, stagnáló/csökkenő reálbérekkel.

Nyilván.
Ahogyan ez igaz - jellemzően a magyarországinál NAGYOBB mértékben - az ÖSSZES térségbeli országra, egyetlen kivétel nélkül.
Sőt, lassan a volt "Nyugat" déli lágyrésze is kezd felbomlani ilyen szempontból.

Ez NEM orbánista specialitás, hiába erőlködsz.

Sőt, ma egy dolgozó (!!) család (!!) összehasonlíthatatlanul jobb, helyzetben van, mint 8 év szoci regnálás után volt. Többek között éppen a gyermekes családok jelentős része szavaz stabilan a Fideszre.

Lassan le fognak szokni arról, hogy TGM-et meghívják az ilyen műsorokba. Láthatóan kezd teljesen meghibbanni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés