Tőkés a kvótareferendumon való részvételre szólította fel az erdélyi magyarokat

2016. május 17. 16:54
Tőkés László a magyarországi kvótareferendumon és a romániai önkormányzati választásokon való részvételre szólította fel az erdélyi magyarokat. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke elmondta: teljesen egyetértenek a kormánnyal, ezért arra kérik a szavazásra jogosult polgártársaikat, hogy utasítsák vissza a kvótarendszert.

Az idei romániai választásokon, valamint az Európai Unió kötelező betelepítési kvótái elleni magyarországi népszavazáson való részvételre buzdította az erdélyi magyarokat egy keddi nagyváradi sajtótájékoztatón Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke. Tőkés László kijelentette: az EMNT a június 5-i önkormányzati választásokon az Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP) támogatja. 

„A magyarországi népszavazás tárgyában teljes egyetértésünket fejezzük ki a Fidesz-KDNP kormányzó pártszövetséggel, és szavazásra jogosult polgártársainkat arra hívjuk fel, hogy az éppen öt esztendeje működő EMNT-honosítási irodahálózatunk segítségének az igénybevételével vegyenek részt a szavazáson, és utasítsák vissza a nemzeti szuverenitásunkat sértő betelepítési kvótarendszert” – fogalmazott az európai parlamenti képviselő.

Tőkés László arra a népszavazásra is kitért, amelyet az önkormányzati választással egy időben tartanak Nagyváradon és a szomszédos Váradszentmártonon a két település egyesüléséről. „Ez az érintett települések általános érdekeit sem szolgálja, Nagyvárad etnikai arányainak a magyarság rovására való mesterséges megváltoztatása pedig nemzeti érdekeinket sérti” – fogalmazott. 

A sajtótájékoztatón Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke kijelentette: pártja az egyedüli olyan résztvevője a választásoknak, amelyiknek egyáltalán nincsenek korrupciós ügyei. Hozzátette, az EMNP „nulla toleranciát” hirdet a korrupcióval szemben. 

Csomortányi István, az EMNP Bihar megyei elnöke a sajtótájékoztatón kijelentette: csakis az EMNP által erősödhet a magyar képviselet az önkormányzatokban, mert a magyarok többsége nem megy el a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjeit megszavazni.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés