Soros György is előkerült a panamai offhsore-botrányban

2016. május 17. 10:48
A szaúdi Bin Laden-családig és a részben titkos fegyverkereskedelemig is elér Soros György offhsore céghálója az amerikai FoxNews hírcsatorna értesülései szerint. A FoxNews azt közölte: Soros cégei is szerepelnek a Panama Papers néven elhíresült iratokban. A részben Sorosék által finanszírozott, panamai iratokat közlő ICIJ-hálózat feje azt közölte: eddig még nem találkozott Soros-érdekeltségekkel a dokumentumokban.

A FoxNews arról számol be: a Panama Papers néven elhíresült, panamai offshore cégek tömegeit leleplező iratokból ezúttal Soros György magyar származású amerikai milliárdos egyes üzleteire is fény derül.

Eszerint a Soros Finance Inc. nevű céget Panamában, míg a Soros Holding Limitedet a Brit Virgin-szigeteken jegyezték be, míg a Soros Capital Bermuda szigetén jött létre. Mindhárom helyszín adóparadicsomnak minősül. 

A FoxNews beszámol arról: ugyan a Soros-érdekeltségek szerepelnek a több mint 11 millió Panama Papers-dokumentum között, az iratokat feldolgozó és közlő, ICIJ nevű oknyomozó újságírói hálózat eddig nem közölt Soroshoz köthető információkat. Soros György Open Society Institute nevű szervezete 1,5 millió dollárral támogatta az ICIJ-t. Az ICIJ vezetője, Gerard Ryle újságíró azt közölte: nem találkozott Soros érintett cégeivel addig, amíg a FoxNews nem hívta fel a figyelmet rájuk. 

Az amerikai portál által közölt információk szerint a Soros Capital létrehozott egy offhsore céget a Kajmán-szigeteken, amivel a szaúdi Bin Laden-családdal együtt üzletelt volna a Carlyle Group keretein belül. A Carlyle partnerei közé volt államfők és korábbi CIA-hivatalnokok is tartoznak. A cég fegyverkereskedelemmel és hírszerzéssel foglalkozik, részben titkos, offshore vállalatokon keresztül.

A FoxNews arra is felhívja a figyelmet, hogy a Soros Capiptal az AIF (Indonesia) Limitedbe is beszállt, amely magán- és közpénzekből ruház be ázsiai infrastrukturális projektekbe. 

 

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon gondolkodóba esnék, ha csak Soros és Putyin között lehetne választanom. De talán még nem ott tartunk.

ez lehetetleeen!

hiszen a mi gyurink egy tetőtől-talpig tisztességes amerikai befektető és üzletember akinek minden tevékenysége átlátható és megfelel az amerikai törvényeknek!!!

(máskülönben már a kaptárban ülne pénzmosásért)

értem?

szerinted az index meg a 444 teljes stábja most be fogja dobni a törölközőt mint annál a másik portálnál???

mivel "nem tudhatták" hogy a pénz amiből élnek illegális fegyverkereskedelemből származik

remélem most az egyszer erkölcsösek lesznek és mind felmondanak...

LOL

"A FoxNews beszámol arról: ugyan a Soros-érdekeltségek szerepelnek a több mint 11 millió Panama Papers-dokumentum között, az iratokat feldolgozó és közlő, ICIJ nevű oknyomozó újságírói hálózat eddig nem közölt Soroshoz köthető információkat. Soros György Open Society Institute nevű szervezete 1,5 millió dollárral támogatta az ICIJ-t. Az ICIJ vezetője, Gerard Ryle újságíró azt közölte: nem találkozott Soros érintett cégeivel addig, amíg a FoxNews nem hívta fel a figyelmet rájuk."

LOL

Miért is találkozott volna ennyi pénzért.

Vajon mennyi pénz kellene, hogy találkozzon az iratokkal.

Jonathan Soros, Alexander Soros- keress rá a wikin legalább. 35-46 éves filantrópok, "liberal political donor"-ok. Szerinted mennyire estek messze a fájuktól- ilyen névvel, hogy Jonatán?

Na eddig tartott a panamai ügy. Most fog kiderülni a kiszivárogtatóról, hogy antiszemita és horogkereszt van tetoválva a fenekére.

Tartok tőle hogy az USA lakosság kiírtását már megkezdték.
Ha a fegyveres erők nem lázadnak fel nagy baj lesz ott. https://youtu.be/frIzk4BOol8

"A FoxNews arról számol be: a Panama Papers néven elhíresült, panamai offshore cégek tömegeit leleplező iratokból ezúttal Soros György magyar származású amerikai milliárdos egyes üzleteire is fény derül.

Eszerint a Soros Finance Inc. nevű céget Panamában, míg a Soros Holding Limitedet a Brit Virgin-szigeteken jegyezték be, míg a Soros Capital Bermuda szigetén jött létre. Mindhárom helyszín adóparadicsomnak minősül."

Nagyon érdekes, hogy létezik egy Soros intézmény a Transparency International, aminek nevében van hogy minden szinten az átláthatóságot célozza, mégsem sikerült neki annyira átlátnia a homályon, mint a FoxNews-nak.

Talán Transparency Internationalnak szemész orvoshoz kellene fordulni, mert bizonyos irányokban a vakság határozott jelei mutatkoznak nála.

El tudom képzelni, mennyire izgatja ez Sorost!
Neki már csak egy a lényeges: Mindig meglegyen a neki való "csomag".

"Szokás szerint Emmanuel Goldsteinnek, a Nép Ellenségének arca villant fel a teleképen. A hallgatóság mindenfelé morogni kezdett. A kis seszínű hajú lány félelemmel és utálkozással vegyes nyivákolást hallatott. Goldstein, a renegát és elhajló, valamikor régen (hogy milyen régen, arra senki sem emlékezett pontosan) a Párt vezetőinek egyike volt, majdnem egyenrangú magával Nagy Testvérrel, de aztán ellenforradalmi tevékenységbe keveredett, halálra ítélték, ám titokzatos módon megszökött és eltűnt. A Két Perc Gyűlölet műsora napról napra változott, de mindegyikben Goldstein volt a főszereplő. Ő volt a főáruló, a Párt első számú mocskolója. Minden későbbi bűn, amelyet a Párt ellen elkövettek, minden árulás, szabotázs, eretnekség, elhajlás közvetlenül az ő tanításaiból fakadt. Még élt és tovább tervezte valahol az összeesküvéseket: valahol a tengeren túl, külföldi pénzelőinek védelme alatt, vagy talán - mert néha ilyen hírek is terjengtek - éppen Óceániában, valami rejtekhelyen."

(Orwell: 1984)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés