Vezessük be az Alapjövedelmet!

2016. május 16. 11:04

Szabó Tímea
Facebook
Normális dolog az, hogy Magyarországon négy millióan élnek kevesebb, mint havi 90 ezer forintból? Ezt az igazságtalanságot és elszegényedést meg kell állítani! Mégpedig az Alapjövedelem bevezetésével.

„Normális dolog az, hogy Magyarországon négy millióan élnek kevesebb, mint havi 90 ezer forintból? Hogy ápolók, bölcsődei dolgozók, pénztárosok, közmunkások százezreinek összesen egy krumpli, egy hagyma és egy bögre tészta jut naponta az asztalra? Hogy 50 ezer gyerek szó szerint éhezik, százezreknek meg nem jut minden nap meleg étel? Hogy rokkantak tízezreit kényszeríti a kormány arra, hogy 33 ezer forintból éljenek túl? Hogy tízezreket taszítottak az utcára?

Normális dolog az, hogy Matolcsy György havi 5 milliót rak zsebre, Orbán Viktor pedig 50 milliárdért költözik a fejünk fölé a várba? Hogy Rogán Antal 22 milliárdot költ a propagandaminisztériumára, Lázár János pedig 100 milliárdért köt üzletet atomerőmű bővítésre? Hogy Orbán pajtásai Mészáros Lőrinc és Garancsi István vagyona tavaly 24-24 milliárd forintra nőtt? Normális dolog az, hogy ezek a rablók ugyanannyit adóznak, mint egy ápoló vagy egy tanár?

Nem, ez marhára nem normális dolog! Ezt az igazságtalanságot és elszegényedést meg kell állítani! És ha segítetek, meg is fogjuk állítani! Mégpedig az Alapjövedelem bevezetésével.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 297 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rohadt, lázító szemétke ez a Timcsike!
Ma is van minimál bér.

Ez az ócska "kárókatona" , miközben a luxusban lubickol a semmi munkájával, az ócska felforgatásával, még arra is képes, hogy hergelje azokat , akiknek a zsírján él!
Micsoda egy mocsok!

Kegyetlen dolog volt, de az ország talpon maradásához a két vh között hozzájárult az, hogy meg lehetett állapítani: aki nem akar vagy nem tud rendesen dolgozni, annak felkopik az álla.

1.Demagóg , ésszerűtlen , kapkodó , megalapozatlan , kontraproduktív , ál-humánus .
2.Láttuk-tapasztaltuk már a balliberálisoktól : mindent ígértek , fedezetlenül , két-három év múlva pedig jött a mindenkit - de a szegényeket leginkább - sújtó gazdasági összeomlás !

Az egész ördögi ötlet csupán népirtásra, mentális, szellemi leépítésre és lumpenizációra való.
Természetesen ez a végtelenül ostoba nő, lelkes támogatója.

Pont ez jutott nekem is az eszembe, csak megelőztél.

Igen, ez hiányzik ennek az országnak: még több szocializmus.

Elmebetegek...

Szerintem elég lenne, ha tisztességes munkáért tisztességes bért adnának.

Többen említették a béremelést, gondolom mind valamilyen munkavállalói munkakörben vannak vagy már nyugdíjasok.

Mivel a gazdaság a pénznevű érték-cserepapír mozgásától függ nézzük meg hogyan cserél gazdát a pénz.

Úgy a magánszektorban mint az államiban úgy kapnak az emberek fizetést, hogy azt valaki megtermelte előtte a magánszektorban.

A magánban közvetlenül a vállalkozó ad fizetést, az államiban adó formájában ad a vállalkozó fizetést. Az állam nem folytat termelő tevékenységet.

Nagyon sok kft alakult, amikor 500.000Ft - ból már lehetett kft- t alapítani és nagy nehézséggel de fenmaradtak. Már nem téma, de márciusban volt az, hogy 3 millióra kötelező volt felemelni a törzstőkét. Azok a pici kft- ék, amik ép, hogy megéltek inkább tömegesen feladták a kűzdelmet vagy átalakultak BT- vé, de az sem volt ingyen.

A határidő előtt egy héttel kapott valaki észbe és meghosszabbították egy évvel, vagyis jövő márciusba megint tömeges lesz a magánszektor csökkenése. Mondom azokról van szó, akiknek kéne fizetést emelni úgy a saját munkavállalóik mint többlet adó formájában az állami szektor, egészségügy, oktatásban dolgozókét.

Szabó Tímea egy alakoskodó személy. A kommunikációs végzettségével a közgazdássági témában ossza az észt. Fogalma nincs, hogy az általa meghatározott 4 millió személy esetében ha bevezetnék az alapjövedelmet ez mekkora terhet jelentene a költségvetésben.

Az egymilliós havi javadalmazásával (bér+egyéb juttatás) olyanokra mutogat, akiknek a munka értéke 100 szorosa az övének.
Ez olyan, mint amikor a milliárdos éhségmenetet szervez, vagy a több milliós jövedelemmel rendelkező az éhségmenet élén lépeget. Mindegyik hiteltelen.

Nemcsak munkaadói, hanem munkavállalói járulék is volt. A kettő együtt 4,5 % volt.
A többi stimmel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés