Vezessük be az Alapjövedelmet!

2016. május 16. 11:04

Szabó Tímea
Facebook
Normális dolog az, hogy Magyarországon négy millióan élnek kevesebb, mint havi 90 ezer forintból? Ezt az igazságtalanságot és elszegényedést meg kell állítani! Mégpedig az Alapjövedelem bevezetésével.

„Normális dolog az, hogy Magyarországon négy millióan élnek kevesebb, mint havi 90 ezer forintból? Hogy ápolók, bölcsődei dolgozók, pénztárosok, közmunkások százezreinek összesen egy krumpli, egy hagyma és egy bögre tészta jut naponta az asztalra? Hogy 50 ezer gyerek szó szerint éhezik, százezreknek meg nem jut minden nap meleg étel? Hogy rokkantak tízezreit kényszeríti a kormány arra, hogy 33 ezer forintból éljenek túl? Hogy tízezreket taszítottak az utcára?

Normális dolog az, hogy Matolcsy György havi 5 milliót rak zsebre, Orbán Viktor pedig 50 milliárdért költözik a fejünk fölé a várba? Hogy Rogán Antal 22 milliárdot költ a propagandaminisztériumára, Lázár János pedig 100 milliárdért köt üzletet atomerőmű bővítésre? Hogy Orbán pajtásai Mészáros Lőrinc és Garancsi István vagyona tavaly 24-24 milliárd forintra nőtt? Normális dolog az, hogy ezek a rablók ugyanannyit adóznak, mint egy ápoló vagy egy tanár?

Nem, ez marhára nem normális dolog! Ezt az igazságtalanságot és elszegényedést meg kell állítani! És ha segítetek, meg is fogjuk állítani! Mégpedig az Alapjövedelem bevezetésével.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 297 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rohadt, lázító szemétke ez a Timcsike!
Ma is van minimál bér.

Ez az ócska "kárókatona" , miközben a luxusban lubickol a semmi munkájával, az ócska felforgatásával, még arra is képes, hogy hergelje azokat , akiknek a zsírján él!
Micsoda egy mocsok!

Kegyetlen dolog volt, de az ország talpon maradásához a két vh között hozzájárult az, hogy meg lehetett állapítani: aki nem akar vagy nem tud rendesen dolgozni, annak felkopik az álla.

1.Demagóg , ésszerűtlen , kapkodó , megalapozatlan , kontraproduktív , ál-humánus .
2.Láttuk-tapasztaltuk már a balliberálisoktól : mindent ígértek , fedezetlenül , két-három év múlva pedig jött a mindenkit - de a szegényeket leginkább - sújtó gazdasági összeomlás !

Az egész ördögi ötlet csupán népirtásra, mentális, szellemi leépítésre és lumpenizációra való.
Természetesen ez a végtelenül ostoba nő, lelkes támogatója.

Pont ez jutott nekem is az eszembe, csak megelőztél.

Igen, ez hiányzik ennek az országnak: még több szocializmus.

Elmebetegek...

Szerintem elég lenne, ha tisztességes munkáért tisztességes bért adnának.

Többen említették a béremelést, gondolom mind valamilyen munkavállalói munkakörben vannak vagy már nyugdíjasok.

Mivel a gazdaság a pénznevű érték-cserepapír mozgásától függ nézzük meg hogyan cserél gazdát a pénz.

Úgy a magánszektorban mint az államiban úgy kapnak az emberek fizetést, hogy azt valaki megtermelte előtte a magánszektorban.

A magánban közvetlenül a vállalkozó ad fizetést, az államiban adó formájában ad a vállalkozó fizetést. Az állam nem folytat termelő tevékenységet.

Nagyon sok kft alakult, amikor 500.000Ft - ból már lehetett kft- t alapítani és nagy nehézséggel de fenmaradtak. Már nem téma, de márciusban volt az, hogy 3 millióra kötelező volt felemelni a törzstőkét. Azok a pici kft- ék, amik ép, hogy megéltek inkább tömegesen feladták a kűzdelmet vagy átalakultak BT- vé, de az sem volt ingyen.

A határidő előtt egy héttel kapott valaki észbe és meghosszabbították egy évvel, vagyis jövő márciusba megint tömeges lesz a magánszektor csökkenése. Mondom azokról van szó, akiknek kéne fizetést emelni úgy a saját munkavállalóik mint többlet adó formájában az állami szektor, egészségügy, oktatásban dolgozókét.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. május 16. 16:24

Szabó Tímea egy alakoskodó személy. A kommunikációs végzettségével a közgazdássági témában ossza az észt. Fogalma nincs, hogy az általa meghatározott 4 millió személy esetében ha bevezetnék az alapjövedelmet ez mekkora terhet jelentene a költségvetésben.

Az egymilliós havi javadalmazásával (bér+egyéb juttatás) olyanokra mutogat, akiknek a munka értéke 100 szorosa az övének.
Ez olyan, mint amikor a milliárdos éhségmenetet szervez, vagy a több milliós jövedelemmel rendelkező az éhségmenet élén lépeget. Mindegyik hiteltelen.

Nemcsak munkaadói, hanem munkavállalói járulék is volt. A kettő együtt 4,5 % volt.
A többi stimmel.

„Hogy rokkantak tízezreit kényszeríti a kormány arra, hogy 33 ezer forintból éljenek túl?”

Senkit nem kényszerítenek. (A mondat szerkezetéről már nem is érdemes szót ejteni.)
Az összeg pedig általánosan kijelenve nem igaz, mivel a rokkantsági %-nak megfelelően különböző kategóriák vannak, és minimum-maximum összeg van meghatározva. Ettől eltér a rokkantsági nyugdíj, amely összege attól függően, hogy mekkora volt a bére a lerokkantás előtt. A rokkantság mértékének meg kell haladnia a 60 %-ot.
Forrás: http://officina.hu/belfoeld/12..

Amit ide írtál az nem más, mint porhintés
.
A 25 ezer gyermekenként nem más, mint a családi pótlék esetleg ennek megemelés.

A munkanélkülieknek az 50 ezer forint nem más, mint a közmunka, szociális segély, esetleg egyeseknél ennek a megemelése.
Ugyanez vonatkozik a rokkantakra, nyugdíjasokra is.

A 75 ezer a várandós anyáknak, nem más, mint a GYED, GYES.

A 110 ezer nettó pedig ahogy írod nem más, mint a minimálbér, amely jelenleg is több, ha a két kategóriát egybe vesszük.

Akkor meg mi értelme van, ha csak a megnevezés változik? Semmi, nulla.

Ugyanakkor mindegyikhez tartoznak feltételek, amelyeknek teljesülni kell. Alanyi jogon azonban nem lenne.

Így az "alapjövedelem ideológiája" nem más, mint az emberek becsapása.
Amennyiben a tételeket megkelnék, akkor ez a költségvetésbe olyan lyukat ütne, amelyet nem bírna el, és az adókat 25--30 %-al kellene emelni. Ez pedig döntően megint a középosztályt sülytana.

Ennyit a nagyszerű ötletről.

Pontatlan állítás: "Úgy a magánszektorban mint az államiban úgy kapnak az emberek fizetést, hogy azt valaki megtermelte előtte a magánszektorban.

A magánban közvetlenül a vállalkozó ad fizetést, az államiban adó formájában ad a vállalkozó fizetést. Az állam nem folytat termelő tevékenységet."

A magánszektorban, másként nevezve a versenyszférában a munkavállaló termeli meg a bérét és nem a munkaadó.

Az államigazgatásban, közigazgatásban, állami szolgáltatásban pedig a beszedett adók képezik a kifizetés forrását. Az adók eredeti forrása pedig a termelés-szolgáltatás, a jövedelemadók, fogyasztási adók és járulékok. Ezeket is a munka hozza létre.

Te nem érted a lényeget. Ha Kiss Lászlót a jövőben Nagy Lászlónak nevezik attól csak a neve fog változni és más nem. Ennek pedig semmi értelme. Illetve annyi van, hogy jól félre lehet vezetni a választót. Ezt nevezik a mesében: hoztam is, meg nem is.

Te nem vagy tisztában a témával és nyomod ugyanazt amit a liberálisok mondanak. Az FNA egy csalás. Leírtam, hogy miért.
Amennyiben azonban meghaladná amit írtam, vagy a jövedelem felül is adnák azt nem bírná el a költségvetés, adók és járulékok emelése követné.
Kisarkitva nagyon könnyen megérthető. Ha nem dolgozna 4 millió ember, akkor miből lenne kifizetve a 6 millió embernek?
Erre válaszolj, mindenféle mellébeszélés, körítés nélkül!

Válaszok:
Morgen | 2016. május 16. 18:31

A másik.

"a szülőknek is jár az 50 ezer Ft FNA és ez nagyobb létbiztonságot ad, mint a közmunka, hiszen az állam nem tud mindenkinek közmunkát adni. Egyébként is a költségvetést nagyon megterhelik a közmunkák."

A közmunka kitermelése nagyon megterheli a költségvetést, de az FNA által kifizetett 50 ezer nem? Zolizoltan te számtanból és logikából megbuknál.

Az első mondatoddal egyetértek.
Igen én amikor elkezdték propagálni kiszámoltam és eredményül 25 %-os adóemelés jött ki. Amennyiben a minimálbér és az ennél kisebb jövedelem adómentes lenne, akkor ez meghaladná a 30 %-ot. Ezért nem támogatták más országokban sem.

Én nem viszem politikai síkra, hanem te ismétled azt a politikát amely már elég sok kárt okozott. Amit írok az a közgazdasággal összhangban van, matematikailag bizonyítható.

Olvastam nagyon sok tanulmányt és azt is amit ajánlsz. Továbbra is ugyanaz a véleményem amit már leírtam.

A kérdésemre azonban nem válaszoltál.
Várom a választ.

Ha nem dolgozna 4 millió ember, akkor miből lenne kifizetve a 6 millió embernek?

A közmunka kitermelése nagyon megterheli a költségvetést, de az FNA által kifizetett 50 ezer nem?

Válaszolj a két kérdésemre, azután folytatjuk. Amennyiben nem válaszolsz, nincs értelme a folytatásnak.

2015 éves ksh adat

Az összes foglalkoztatott 4.210,2 efő
Ebből: Ipar szektor: 1.227,3 efő
Szolgáltatás 2.727,3 efő

Szerinted ezekben az adatokban 90 % humbugszakma?

Itt található a tábla. Szerinted melyek a humbugszakmák, megnevezéssel és létszámmal?
http://www.ksh.hu/docs/hun/xst..

A kérdés jogos. Ne minősítsed, hanem válaszolj rá.

Megismétlem mindkettőt.

Ha nem dolgozna 4 millió ember, akkor miből lenne kifizetve a 6 millió embernek?

A közmunka kitermelése nagyon megterheli a költségvetést, de az FNA által kifizetett 50 ezer nem?

Megválaszolok helyetted.

Első kérdés.

HA NEM DOLGOZNA SENKI, AKKOR CSAK HITELBŐL LEHETNE KIFIZETNI. EBBŐL PEDIG AZ KÖVETKEZIK, HOGY AKI NEM DOLGOZIK AZOKNAK A DOLGOZÓK JÖVEDELMÉBŐL FIZETIK. VAGYIS AZ ADÓKAT ÉS JÁRULÉKOKAT KELLENE EMELNI.

Második kérdés.

A KÖZMUNKA KITERMELÉSI KÖLTSÉGE UGYANÚGY TERHELI A KÖLTSÉGVETÉST, MINT AHOGY AZ FNA.
AMENNYIBEN AZ FNA NAGYOBB, AKKOR ENNEK FORRÁSÁT A MUNKÁBÓL LÉVŐKTŐL VONJÁK EL.

Következtetés: Azért nem akarod megválaszolni, mert nem tudod, vagy ha megválaszolnád kiderülni, amit állítasz nem más, mint csalás.

"Senki sem tartozik neked a megélhetéseddel."
(Malcolm Fraser volt ausztrál miniszterelnök, útban a világ egyik legélhetőbb országa megteremtése felé.)

Tudni kellene a fogalmakat és ami a fogalmak mögött van.

"magyar gazdaságban 25% körül van a feketemunka aránya" ez nem a létszámot, hanem a jövedelmet jelenti. (Csak megjegyzem a számítások szerint 2013 évben 23 % volt.)

Ebben a számításban azonban nagy a hibaszázalék, mert az adólevallásokból indulnak ki és ezzel állítják szembe a fogyasztást.
Az adóbevallások azonban nem tartalmazzák a külföldön szerzett jövedelmet ezt csak saccolni lehet.
Nem tartalmazza a fogyasztás a külföldön elkötött jövedelmet. A fogyasztás tartalmazza a megtakarításokból eredő tárgyévi felhasználást, a külföldiek költését.
Így még az is előfordulhat, hogy a 23 %-nak a fele sem igaz.

Nekem ezzel semmi olyat sem mondtál. Ezt vettem figyelembe.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. május 16. 17:48

Mit vársz tőle? Kommunikátor. Másként fogalmazva, mentalista. Köznyelven, csaló.

Te nyomod a süket szöveget, de hiányoznak mellőle a számok, a közgazdasági összefüggések a számok nyelvén. Én nem kommunikátor vagyok, hanem közgazdász, és mint ilyen a számok nyelvét értem.

A napokban összeszámoltam, hogy amit az ellenzék elvár-követel meghaladja az éves költségvetés összegét, Ha az elvárást-követelés teljesedne, akkor az államadósság a duplájára növekedne és Magyarország Görögország sorsára jutna.

Nos ennyi a te szakértelmed.

Ez a mondatod a hangulat jellel együtt"Jól van, ha ennyire bele akarsz szaladni a pofonba, akkor legyen :)" az butaság és az információ, a logikus , racionális gondolkodás hiányának a jele nálad.

Így részemről a téma veled lezárva. Beszélgessél Szabó Tímeával, vagy a táncos rúddal Ő a te partnerod.

Akkor rendben. Csak azért kapcsolódtam bele, mert hiányzott a címzés.

Csak arra gondoltam, hogy ugyanabba a percbe ugyanarra gondoltunk. Nem először fordúl elő.

"A kárókatona egy roppant tiszteletre méltó madárfaj degradálás SZ. T.-vel összemosni."

A rövidebbet nem illik leírni, de gondolni szabad. :-))

Egy pici infláció nem ártana már, gondolja ez a "zseni" Timcsike.

"Ha nem dolgozna 4 millió ember, akkor miből lenne kifizetve a 6 millió embernek?"
Hogy te miket tudsz kérdezni a "nagy gondolkodóktól" ! :)))

8,4 % Ha így haladnak a 2018-as választáskor listán ennek a felét fogják kapni.

Közöttük a többség ilyen. Egyébként pedig elég sokan vannak akik beveszik ezt a maszlagot.

LOL

"Tessenek neki segíteni és a Nemzet jobblétre szenderül!"

Gyurcsány Karácsony már felkészül, majd ők besegítenek. Szigetvári lesz a kommunikátor.
Lesz itt olyan szendergés, hogy az egész brüsszeli apparátus bámulni fog. És természetesen mindenki bennünket fog irigyelni.

Szerintem Timékét tegyük talonba. A tökfilkó alá. ;-)

1. Elösször is megfizethetetlen. Természetesen a középosztálynak kellene megfizetnie. A multik nem fizetnének, ha kényszeritenék őket elmenedkülnének és annak sem lenne munkája, akinek most van.
2. Akik kapnák temészetesen ugyanolyan elégedetelenek lennébnek, mert a jövedelmi különbségek továbbrais fennállnának.
3. A népesség garantált tönkretételét redményezné. Ha felmentik az embereket a létfenntartás felelőssége alól, az törvényszerűen elzülléshez és lumpenizálódáshoz vezetne. Példa rá a hazai cigányság helyzete vagy az amerikai indiánok állapota a rezervátumokban, ahol élvezhetnek hasonló juttatást. A nagyrészük alkoholistávaá és gyógyíthatatlan drogossá vált. Ha mást akar ott kell hagynia a rezervátumot, de akkor semmiféle juttatásban nem részesül. Eredmény: ez a népesség teljesen tönkre ment, akik ezt felismerik ilyen körülmények között is inkább a rezervátumon kívüli életet választják.

Ez a nő ostoba, de akik a szájába adják ezeket a romboló eszméket, pontosan tudják annak a kártékony hatását és szeretnék a magyar népesség egy részét is magatehetetlen zombivá zülleszteni.

Timcsike, mint az Alapjövedelmet Bevezető Bizottság elnöke, nyilván sokmilliós jövedelemre formál majd igényt.

Ez az egész marhaság csak annyiban tér el a minimálbéres rendszertől, hogy még több ingyenélőt mentesít a munkakeresés fáradalmai alól, más előnye nincs.

A vége az összes ilyen rendszernek ugyanaz, mint most Venezuelában. Mindenki egyenlő (kivéve a még egyenlőbbeket, például a párttitkárokat), de előbb-utóbb mindenki éhenhal.

Már megint előkotorták ezt az ócska bolsi fasságot? Tényleg ennyire futja a baloldaltól, hogy szó szerint pénzt ad a voksaikért?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés