Tiltsák be a lopást!

2016. május 4. 13:12

Uj Péter
Népszabadság
A magyar társadalom integrált, minálunk még az összközművet is celebek lopják.

„Arra is föl érdemes ám figyelni, hogy egyes celebek, különösen a szórakoztató popzene under­ground szegmensének némileg megkopott fényű képviselői között szinte jelenségszerűen ütötte föl a fejét a közműlopás. Lakodalmas Lajos nemrég egy egész lakópark áramellátását lopta illegálisan, mint kiderült. Ha én a hatóságoknak vagy a bulvármédiáknak volnák, már rá is repültem volna Fásy Ádám csatornabekötésére, Berki Krisztián befizetetlen szemétdíjaira vagy Bunyós Pityu településfejlesztési hozzájárulására.

A celebek közműlopási ügyei egyszersmind fényesen igazolják, hogy teljességgel alaptalan és alattomos támadás az ország ellen az álbaloldal azon kritikája, miszerint a magyar társadalom kettészakadt. Az állítólagosan fejlett nyugati »demokráciákban« teljességgel elképzelhetetlen volna, hogy vagyonos celebek kerüljenek közműlopási helyzetbe, ott ez a tevékenység szinte kizárólag a társadalom alsó lecsúszó, perifériára szorult rétegének privilégiuma. A magyar társadalom azonban integrált, minálunk még az összközművet is celebek lopják.

Az igazsághoz hozzátartozik, közölte kisvártatva a bulvármédium a razzia hírét követő másnap, hogy Kozsó teaházában a rendőrök nem találtak vízlopásra utaló jeleket. Ezért tart itt ez a következmények nélküli ország.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dejszen a lopás I. Kálmán királyunk óta be van tiltva! - gondolta Strlitz.


Sőt! Még annál is régebben.

Ismét egy remek kroki Ujtól.

Erőltetett a "lopás"-jelszó propagandaszerű felmelegítése 2002-ből . A "következmények nélküli ország" szóösszetétel is Fricz Tamás utánérzés . Szóval : finoman szólva nem vadonat-Uj... És : annyira túláltalánosító , mintha Uj e gyengécske szófűzése kapcsán elsirnánk magunkat , "a" magyar újságírás halála miatt .

Irónia akar lenni. Nagyon gyenge.
Szakmai írásnak pedig nulla.

Az MNB-nél lévő pénzkészlet, vagy számlapénz csak egy része közpénz. Amit az alapítványoknak átadott az közpénz. Ebből a közpénzből lesz közvagyon, amely értékpapírban testesül. Ennek a hozamával gazdálkodnak az alapítványok. Ennek egyik részéből ugyancsak közvagyon lesz - ingatlanvásárlás - a másik része működésre kerül felhasználásra.
Így a 200-250 milliárd - már mindenféle számok röpködnek, attól függően kinél milyen kövér a liba - amely már nem közpénz, hanem közvagyon.
Ennek a befektetésnek a bizonyos százalékából - talán 4-5 % - gazdálkodnak az alapítványok. Az eddigi ismeretek szerint kb. a fele ingatlanban van és csak a fennmaradó rész a működtetés, pályázati pénz. Hol van ez a GDP 0,5 %-hoz?
Legfeljebb 0,05 %-a.

Akkor mit is kellene betiltani? Netán a firkászoknak a hazugságot, félrevezetést, ködösítést? Ja, hogy azt nem lehet, mert akkor sérül a véleményszabadság!

Nézzük a korábbi MNB vezetőknél mi volt. (A neveket mindenki találja ki.)

Eladták a nemzeti vagyont, amelyből közpénz lett. Hova került ez a közpénz? Hol vannak a szerződések, számlák, kiadási bizonylatok? Ki kérte ki?
Eladták az aranykészlet nagy részét amelyből közpénz lett.Hova került ez a közpénz? Hol vannak a szerződések, számlák, kiadási bizonylatok? Ki kérte ki?
Eladta az MNB az ingatlanjainak a nagy részét, közpénz lett belőle. Hova került ez a közpénz? Hol vannak a szerződések, számlák, kiadási bizonylatok? Ki kérte ki?

Válaszok:
tommybravo | 2016. május 4. 14:35

"A szofizmus kifejezést manapság két értelemben használjuk. Eredetileg a műveltséget és beszédkészséget fizetés ellenében tanító, i. e. 5. századi gondolkodókat nevezték szofistáknak. Olyan emberek voltak, akik egy magasabb tudást kínáltak, főleg retorikából és abból, hogy hogyan lehet a legjobban boldogulni az életben. Az, hogy az ékesszólásra nevelésből formális rábeszélőművészetet csináltak, és az, hogy pénzért tanítottak, sok korabeli gondolkodó ellenszenvét vívta ki. Ez az ellenszenv volt az oka a szofizmus szó újabb értelmének: Arisztophanész gúnyolódása, Szókratész és Platón ellenük folytatott harca nyomán a szofizmus szó a látszattudós és szócsavaró pejoratív jelentést kapta. Manapság szofizmának, szofizmusnak (azaz álérvelésnek) azt a jelenséget nevezik, amikor egy vitában valaki szándékosan őszintének látszó, de mégsem érvényes érvet használ azzal a reménnyel, hogy ezzel meg tudja téveszteni vitapartnerét."

"nem közpénz, hanem közvagyon"

Te marha.

Na ja! Uj Péter meg mehet kapálni a TSZ-be. Ja, hogy az sincs. Akkor közmunkás lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés