Itt a támogatás, gyerekek!

2016. április 28. 8:42

Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
Az ellenzéki sajtó nagy része – főleg a Klubrádió! – évek óta azért panaszkodik, hogy az állam nem támogatja őket. Hát tessék! Itt a támogatás, gyerekek! Az MNB alapítványai továbbá ingatlanokat és műkincseket vásároltak. Nagyon helyes!

„És akkor néhány szó az MNB alapítványainak »pénzszórásáról«. A legnagyobb vád, hogy az MNB alapítványain keresztül a Matolcsy unokatestvé-rének tulajdonában álló Vs.hu-nak és a hozzá kapcsolódó portáloknak nyújtott ötszázmilliós támogatást. Igen ám, de ezt az érintettek megcáfolták! A Világgazdaságban ez olvasható:

»A híresztelésekkel szemben a tény az, hogy Szemerey Tamás eddig sem volt és jelenleg sem tulajdonosa sem az említett két cégnek, sem a hozzájuk bármilyen formában kapcsolódó portáloknak. Ennek okán azon feltételezések is teljességgel megalapozatlanok, amelyek összefüggéseket láttatnak a rokoni kapcsolatok és a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által a fenti cégeknek folyósított támogatások között.« 

Vagyis a családi összefonódás vádja elbukott, maradt az, hogy az MNB egy médiaszereplőnek juttatott komoly anyagi támogatást. Ráadásul egy olyan szereplőnek, amely a lehető legkritikusabb a jelenlegi kormánnyal szemben, tehát azt sem lehet mondani, hogy Matolcsyék a 
»baráti sajtót« támogatják. És ne felejtsük el, hogy az ellenzéki sajtó nagy része – főleg a Klubrádió! – évek óta azért panaszkodik, hogy az állam nem támogatja őket. Hát tessék! Itt a támogatás, gyerekek! Az MNB alapítványai továbbá ingatlanokat és műkincseket vásároltak. Nagyon helyes! Az ingatlanok és a műkincsek tartják értéküket, és az állami vagyont gyarapítják, nem a jegybankelnök magánvagyonát, ahogy ezt az ellenzéki sajtó sugallni akarja.

Ám a lényeg nem ez. Az a lényeg, hogy a jegybanki nyereség több mint nyolcvan százalékát állampapírokba fektették. Vagyis – közvetett módon! – az államot finanszírozza a jegybank. Ez az igazi skandalum, ezt nem tudják megbocsátani Matolcsynak, ezért akarják elverni rajta a port, ezért nem számít most már a jegybank függetlensége – mert hát Matolcsy György jegybankja a magyar nemzeti érdeket képviseli. Ezért támadják, és ő ezért támadható. A Magyar Narancs 2013 augusztusában a Vadászat jegybankelnökre című cikkében még így nyavalygott farizeus pofával, felemlegetve a Simor elleni támadásokat: »A három évvel ezelőtti attak célja elsősorban nem a pénzvilág tűrőképességének a tesztelése volt, hanem Simor András belföldi használatra szánt, merőben pártpolitikai érdekű lejáratása.« 

És ez a mostani micsoda, ti ócska gazemberek?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vádlott "cáfolja" a vádakat, tehát mi elhisszük. Köszönjök, Zsoltika, leülhetsz, egyes.

Az, hogy a szánalmas klubrádió állami támogatásért kuncsorog (erről most hallok először, de akár pont igaz is lehet), nem jelenti azt, hogy a balos média (ezt pontosan hogyan definiáljuk?) többsége állami támogatásért nyomul.

Te fasz.

Egyébként meg miért vásárolt államkötvényt Matolcsy, miért nem fizette be inkább a nyereségét a költségvetésbe? Akkor annyival alacsonyabb lenne az államadósság, és nem merülne fel a lopás vádja sem.

Na, pont ebbe nem fog belekötni érdemben az EU, ha minden úgy történt, ahogy Matolcsy mondja. Ha a másodlagos forgalomban vették az államkötvényeket, akkor az elvileg nem gond. Nem túl elegáns, és igazából elég nagy hülyeség is (így magasabb az államadósság mutatója), de attól még még nem ütközik a szabályokba.

Probléma akkor lenne, ha az államtól közvetlenül venné meg a kötvényeket, de az MNB állítása szerint nem ez történt.

Milyen érvekről beszélsz?
Mert Zsóti ennyit ír, hogy "A legnagyobb vád, hogy az MNB alapítványain keresztül a Matolcsy unokatestvé-rének tulajdonában álló Vs.hu-nak és a hozzá kapcsolódó portáloknak nyújtott ötszázmilliós támogatást."
Mert Zsóti csak idáig jutott az olvasással. Mert Zsóti még véletlenül sem olvasott tovább, nehogy esetleg valami kínosabbra bukkanjon.
Gondolod, hogy Zsótit érdekli bármilyen érv??

Pedig érdekes dolgok ezek, amiket Zsóti nem mert elolvasni:

http://index.hu/gazdasag/2016/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés