Nyakó: Nagy siker a választóknak a törvény visszavonása

2016. április 11. 13:18
Kis győzelem, hogy a kormány kezdeményezi a kötelező vasárnapi zárva tartás eltörlését, de a másik két népszavazási kezdeményezés is az egész rendszerről szól – jelentette ki Nyakó István MSZP-s politikus. A DK a saját győzelmének is tekinti Rogán Antal bejelentését.

Kis győzelemként és a választók számára nagy sikerként értékelte a vasárnapi boltzár ügyében népszavazást kezdeményező szocialista Nyakó István hétfőn a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról szóló kormánydöntést.

Az ellenzéki politikus az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, az internetadó miatti tiltakozások után másodjára sikerült a nemzeti együttműködés rendszerét meghátrálásra kényszeríteni. A népszavazási kérdése a kormányzati bejelentés után okafogyottá vált - jelezte.

Nyakó István azt mondta, „egy despotikus hatalom nem viseli el azt, hogy a választók szavazatukkal mondhassák azt egy diktátumukra: na ne, ezt nem”.

A népszavazások az egész rendszerről szólnak

Az MSZP-s politikus szerint az emberek pontosan értik, hogy a másik két népszavazási kérdés – a kétmillió forintos állami bérplafonról és az állami földek eladásának tilalmáról szóló – is az „egész rendszerről” szól.

Nyakó István hozzátette, a kormány ezzel a lépéssel nem teszi meg nem történté a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál elkövetett bűncselekményt. Szerinte amíg nem derül ki, ki volt a megbízó, a kitervelő, a konkrét szervező, „demokratikus vészhelyzet” van az országban.  

DK: A parlament minél hamarabb szavazzon a boltzár feloldásáról!

A Demokratikus Koalíció azt szorgalmazza, hogy az Országgyűlés a lehető leghamarabb szavazzon a vasárnapi boltzár feloldásáról és az azt követő héten már nyithassanak ki a boltok.

Gréczy Zsolt szóvivő hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Orbán-kormány vereséget szenvedett a vasárnapi boltzár ügyében és Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bejelentése a vereség beismerése.

A DK saját személyes győzelmének is tekinti a tiltás feloldását, mert ők nyújtották be az ügyben az első népszavazási kezdeményezést - tette hozzá Gréczy Zsolt. 

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hétfőn, a kormányülés szünetében jelentette be, hogy a kabinet a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozás visszavonását javasolja a parlamentnek. A döntést egyebek mellett azzal magyarázta, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalma megosztó kérdésnek bizonyult az elmúlt egy évben.

 

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Koszonjek Kesz Zoltannak. Ugye mindenki erzi hogy ez nem a boltrol szolt, azt leszartak, nade hogy ne lehessen magunknak millas fizut adni, azt nem engedheti at a rendszer.

Nagy siker, hogy kiszúrtak a társadalom egy csoportjával, a kereskedelemben dolgozókkal-a baloldaliak!

Ezt mondtam a ballibeknek, hogy a spar-ban is az eladók az mszp-t szidták, persze nem hitték el.

Se kiköpni, se lenyelni nem tudja:-)

Simornak 8 milla volt a fizuja.

Mint Mesterházy a szavazáskor:-))))))))))

A szocik morális győzelme ma reggelre elolvadt. Az előbb nyilatkozott Nyakó a Kossuthon, igen feszült volt, nem örült.
Ugyanis az a helyzet, hogy ha nyert volna a népszavazás, az három évig kötelező érvényű lett volna, ezért három évig nem nyúlhattak volna hozzá a bérpótlékhoz, ami ugye most nincs, mert nincs vasárnapi munkavégzés.

Külön lakásban is laktak.
Mindenben egyetértünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés