Szocielnök-keresés újratöltve

2016. március 19. 12:35

Csontos János
Magyar Idők
Hiába vagyok tisztában vele, hogy Szanyi élemedett korába érve is belejöhet még a virtuális tizedelésbe: egy vidám kommunista mégiscsak jobb, mint a szomorú szoci manó.

„Ha Szanyi nem volna, ki kellene találni. Senki más nem tudta volna olyan remekül lebonyolítani a csöppet sem politikai üzletet a Gój Motorosokkal, mint ő Brüsszelben: szórakoztatóbb volt az ügylet és az azt követő magyarázkodás, mint három nyögvenyelős, izzadságszagú Sas-kabaré. Ez a csöppet sem mosdatlan szájú, a miniszterelnököt a tollára soha nem vevő politikus úgy őrizte meg a kedélyes KISZ-es mentalitást, hogy eközben érezni rajta a horni vodkagőzös proletárkedélyt, s bizsergető érzés elképzelni, amint összetalálkoznak a liftben Junckerrel, és kollegiális módon egymásra lehelnek. Szanyi akkor került a látóterembe, amikor összehozott a Margitszigeten egy saját Európa Házat – s lám, évtizedek múltán tényleg beköltözhetett az adófizetők pénzén az igaziba.

Nem tudom, ki hogy van vele: én éppúgy drukkolok az ő párton belüli hatalomátvételének, mint Donald Trump választási sikerének. Nem szeretnék belegondolni, mi történne, ha élet-halál urai lennének, de legalább nem unatkoznánk. Trump alternatívája pedig a jelek szerint a műmosolyú, összeszorított lelkű Hillary Clinton, akitől jobban lehet tartani, mint egy bohém, lezser, populista bohóctól – ráadásul még a poénözöntől is meg lennénk fosztva. Tudom persze, hogy a politika nem egyszerűen stand-up comedy; a XXI. századi médiapolitika mégis egy kicsit az. Hiába vagyok tisztában vele, hogy Szanyi élemedett korába érve is belejöhet még a virtuális tizedelésbe: egy vidám kommunista mégiscsak jobb, mint a szomorú szoci manó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mai sajtótájékoztatóján képes volt kijelenteni, hogy amíg jól ment a baloldalnak (pontosabban: jó állapotban volt),addig volt jó az országnak is.
És nem remegtek a kamerék és mikrofonok a röhögéstől.

A tragédi az, hogy Szanyinak még mindig több esze van, mint a teljes bandának.

A tragédi az, hogy Szanyinak még mindig több esze van, mint a teljes bandának.

A mikrofonok a három részre szakadt LMP-től sem remegnek, pedig elég gyalázatosak egyenként is.

Drukkolok neki, aztán ha nyer, Szekeressel együtt tartson sajtótájékoztatót ( a két részeg ).
Amíg az ilyenek bejelentkeznek pártelnöknek, addig jó. Mind ősszoci, elfogadhatatlan és a ballib nem fog megújulni. Harangozó is ősszoci, Mesterházy is, mert tanítómestereik Lendvai és kovács voltak.

Csontos nem akar pártelnök lenni:-))))

Nekem édes mindegy, ki lesz az MSZP elnöke, ezért fájjon a Vona feje. :)))

Kiderült, a kapitány nem is kapitány, csak közlegény:-)

Szerintem ezt úgy kéne érteni, hogy az mszp folyamatosan meg akar újulni, eddig nem sikerült. Most egy hatvan évessel sikerülni fog? Elhiszik neki a szavazók, hogy ősszoci létére újat tud felmutatni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés