Kutyabandák garázdálkodnak Kiskunhalason

2016. március 17. 10:11
Ezúttal egy lovaskocsist juttattak kórházba a házakból kiszökő, bandákba verődő kutyák, de nincsenek biztonságban a biciklisek és a gyalogosok sem.

Kutyák támadtak rá egy kocsit húzó lóra, ami emiatt megbokrosodott, a hajtó pedig leesett a lovaskocsiról. A férfi kórházba is került a baleset miatt.

A helyiek szerint nem egyedi esetről van szó, a kutyák komoly problémát jelentenek a környéken. Ugyanakkor nem kóborebek garázdálkodnak, hanem a környékbeli házak udvaráról szökdösnek ki és verődnek csapatokba. És nem csak a lovakra, hanem a biciklisekre és a gyalogosokra is rátámadnak.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kutyafalkák, ha már a magyar nyelvű újságírást választottátok hobbinak.

Komplexen kellene látni az ügyet.

Az emberek többségének fogalmi sincs a kutyáról, pláne a kutyatartásról.
Nem a lánc kell a kutyának, hanem megtanítani a tulajdonosokat kutyát tartani, a kutya nélküli embereket meg a kutyával való találkozáskor a követendő magatartásra.
Például: Az anyuka ne frusztrálja a gyerekét, ha meglátnak egy pórázon vezetett kutyát. A gyereket megtanítani arra, hogyan közeledjen egy kutyához. A lánykutyát tartókat meg arra, hogy tüzeléskor tartsák bent az állatot, ne az utcán sétáltassák, mert a kanok ilyenkor "megőrülnek".
Csak indulatból nem lehet kezelni a helyzetet.
Kóbor kutya sajnos mindig lesz. A biciklis szálljon le a kerékpárról és tartsa a kezét a kutya elé "kézcsók" helyzetben.
A legtöbb kutya érti ezt a mozdulatot, megérzi, hogy nem számíthat támadásra az ember részéről. A láblendítés felhívás "keringőre".

Ivaros kutyát is lehet normálisan tartani.
Nekem volt mindkét ivarú kutyám. (Nem egyszerre). Most is van egy kan kutyám.
A lényeg: Lánykutyát nem kivinni utcára, a fiú kutyát pedig (nagyon nehéz ügy) megtanítani arra, hogy minden körülmények között hajtsa végre a gazda parancsát.
Az én kutyám a legjobb illatokat is otthagyja, ha behívom.
Társadalomban élünk, el kell fogadnunk, hogy vannak kutyások és nem kutyások, de a kutyásnak a legmesszebbmenőig arra kell törekedniük, hogy a kutyájuk emberbarát maradjon minden szituációban. A nem kutyásoknak meg saját érdekükben meg kell tanulniuk az önvédelmet, amivel le tudják szerelni a kóbor, vagy nem kóbor ebet.
A harcra nevelt kutyák esetében pedig szigorúan büntetném, aki nem bent tartja a jószágát.

Soha, semmilyen problémám nem volt az ivaros kutyáimmal. Nem írom alá, amit állítasz!
A szuka, ha tüzelt, kizárólag az udvarra vittem ki, a kant pedig megtanítottam arra, hogy a gazda parancsa mindenek előtt.
Akinek kutyája van, tudomásul kell vennie, hogy egy "farkast" tart. De! A farkas jól tanítható, intelligens állat.
Aki meg ölebet, ágyebet tart , netán harcost, az nem biztos, hogy arra törekszik, hogy az ebe "társadalom-érett legyen".
Egy kutyának csak egy gazdája lehet. Náluk ez a legfontosabb, ezen a gazdán ne ők domináljanak, hanem feltétel nélkül engedelmeskedjenek.
Kutyát az ne tartson, aki nem akar megtanulni "kutyául", illetve a kutyát nem tanítja meg "emberül".

Soha nem ivartalaníttattam a kutyáimat (én sem szeretném, ha velem ezt tenné bárki is, ők sem véletlenül rendelkeznek ivari jelleggel, így teljes az életük.
Egy biztos: Nem minden ember alkalmas állattartásra.

Nekem van ott rokonom.
Amikor ott járok, én is elképedek, hogy sok háznál az a módi, ha a gazdasszony, vagy a gazda kikísér valakit, akkor a kutya megy vele és szabadon kóricál az utcán.
Én vittem a rokonhoz a kutyámat, pórázon volt, legalább három kutya futott rá. (Nekem nem gond kezelni a jövevény kutyákat, meg az enyémet sem, hogy ne egyék meg egymást, de valahogy nem értem a közterületre szabadon kiengedés gyakorlatát).
A rokonom is csak pórázon viszi ki a kutyáját, neki ugyanez a tapasztalata.

A tanyákat és a hozzájuk tartozó területet szinte lehetetlen úgy bekeríteni, hogy ott a kutya birtokon belül maradjon.
Nagyon igazad van abban, amit leírsz, az sohasem lesz jó kutya, amelyik vicsorog a gazdájára.
A fajtákat illetően is igazad van, nem mindegy, milyen fajtájú kutya van az ember keze alatt. Egy terriert is lehet rendszabályozni, de mindegy, ki milyen következetes, illetve nem következetes.
Néha kifejezetten dühít, ahogyan pl. a yorkikat tartják. Elkényeztetik őket a végtelenségig, megharapják a gazdájukat, ennek ellenére együtt alszanak velük. (Nem mindenki, de sokan), aztán csodálkoznak, hogy ha szabadon sétáltatják őket, megharapják a gyerekeket.
Számtalan példa van a rossz gazda magatartására.
A kutya nem gyerek, nem élettárs, nem barát pótló, hanem kutya és kutyaként érzi jól magát.

"Falkának hívják az olyant."

Jó a meglátás! :-))

Azt. ha egy léccel pofáncsapom valamelyik kutyát,
kapok másfél évet. (Ha a gazdáját, akkor egy
ejnye-bejnyét.Ű)

A kiskunhalasiak még nem nyitottak romkocsmát, ahol egész éjszaka lemehetnének kutyába.

Azt akarod mondani, hogy a park nem a fák természetes közege?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés