Egy pötty fasizmus

2016. február 25. 9:01

Babarczy Eszter
Magyar Narancs
Ha a Fidesz nem kezeli ezt az incidenst kellő súllyal, akkor senkinek egy szava sem lehet, ha a külföldi sajtó fasisztoid rezsimként jellemzi az orbánizmust.

„Kicsi az esélye, hogy a »rejtélyes inzultus« hátterét valóban megismerjük. Sosem lehet majd kizárni, hogy valamiféle provokáció volt, magánakció, netán félreértés, kisülhet, hogy Erdősinét halálosan megfenyegették. Kubatov nem fog menni  a Klik előbb összeomlik.

Egy biztos. Ha a Fidesz nem kezeli ezt az egyébként néhány  talán még nem felkészített?  jeles képviselője által is elítélt incidenst kellő súllyal, akkor a továbbiakban nyugodtan mondhatjuk, hogy nem zavarják a fasisztoid eszközök. Anti-antifasiszta álláspontom a továbbiakban nem érvényes. Jobboldali barátaimnak egy szava sem lehet, ha a külföldi sajtó fasisztoid rezsimként jellemzi az orbánizmust. Az általam mindeddig (túlcentralizált és erőfetisiszta) demokráciának tekintett rendszerben megjelent az igazi fasizmus egy pöttye. Ezt nem lehet nem komolyan venni. Nem lehet eléggé komolyan venni. Minden mérsékelt Fidesz-támogatónak mérlegelnie kell tehát, hogy, Rajcsányi Gellérttel élve, elfogadja-e »a magyar demokrácia ocsmány megcsúfolását«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lefasisztoidozhatnak minket és vice versa. Századunkban inkább a magát liberálisnak tituláló jelenség kezdi felvenni a fasizmus jellemzőit.

T. Babarczy Eszter „Ha a kormány Mussolini és Hitler (vagy éppen Sztálin) eszköztárát akár egyszer is igénybe veszi, a legelemibb jogbiztonságnak is vége.” – írja. Ezzel helyrebillent a lelke?

Tegyük fel, hogy Nyakónak sikerül elsőnek blokkolni. Ezután következne a különböző hivatali eljárások. Tegyük fel, hogy minden fórumon csont nélkül átmegy. Következik a 200 ezer támogató aláírás begyűjtése. Tegyük fel, hogy ez sikerül. Ujabb eljárások és várhatóan október hónapban lehet szavazni. Mi van akkor, ha nem sikerül összegyűjteni a 200 ezer aláírást? Mi van akkor, ha sikerül összegyűjteni, de a népszavazás érvénytelen lesz? Mi van akkor, ha azok kerülnek többségbe, akik a vasárnapi zárva tartással értenek egyet?
Kockázatos ez a népszavazás az MSZP részére? Bizony kockázatos?

Tételezzük fel – hangsúlyozom feltételezés és nem tény állítás! – ezzel a benyújtó és a mögötte lévő párt is tisztában van. Valaki megszervezi, hogy tömeg legyen, akikre bármit rá lehet fogni. A Nemzeti Választási Irodánál megvan az elutasító döntés. Valaki telefonon felhívja Nyakót, hogy álljon félre. Pár pillanatra félrelép, majd eljátssza, hogy a tömeg nem engedi vissza. Közben megtörténik a blokkolás. Nos jöhet a PR, ahhoz hasonló PR amit Ön is megtesz.

Talán a variációi közé ezt is be lehetett volna tenni. Igaz! Akkor nem lehetett volna Mussolinit, Hitlert és Sztálint megemlíteni, vagy akkor más lett volna a címzettje.

Miért kellett volna bármelyik ott lévőnek igazolni bármit. A benyújtónak - aki jelen volt - kell rendelkezni azokkal az igazolásokkal amit felsorolsz, amikor leadja az érkeztetett okmányt.
A felsorolásból pedig kihagytad a minimum 20, maximum 30 fő támogató aláírását. Mi van akkor, ha a támogatók a jelenlévők voltak? Előírja a törvény, hogy annak kell a blokkoló órát működtetni, aki a népszavazás kezdeményező? Nem írja elő. Így bárkit megkérhet, hogy helyette működtesse az eszközt.

Zuhan az MSZP. A nézőpont február felmérése szerint:

A legvalószínűbb listás eredmény (potenciális szavazók) alapján a Fidesz-KDNP 44, a Jobbik 23, MSZP 11, a DK 10, az LMP 5, az Együtt 2, a PM pedig 1 százalékon áll.

A februári közvélemény-kutatás adatai alapján összességében elmondható: nem tudott profitálni az ellenzék a pedagógustüntetésből.

A baloldalon belüli állandó versenyhelyzet februárban a DK-nak kedvezett jobban: Gyurcsány Ferenc pártjának támogatottsága ismét közelebb került a szocialista pártéhoz. Ebben minden bizonnyal szerepet játszhat az ex-kormányfő aktív médiaszereplése is a DK-kongresszus kapcsán.
http://nezopontintezet.hu/

Nagyon kell az MSZP-nek a PR! Ezért mozgósították a teljes balliberális médiát.

Lesz még más is. Kíváncsian várom az Alaptörvény módosítására vonatkozó tegnapi beadványra miképpen fognak szavazni.

A válaszomból ezt is ki tudod következtetni. A hölgy megkérte őket, hogyha valami oknál fogva nem tudja az eszközt működtetni, tegyék meg helyette. Az ok pedig számtalan lehet.

"Amugy Eszter, KOPASZ?"

Nézőpont kérdése. ;-)

Babarczy továbbra is (ál)naiv és túlzottan tapintatos. A keretlegényekkel megspékelt népszavazás-balhé nem egy csipetnyi fasizmus volt, hanem a narancspárt autoriter, volutarista hatalomfelfogásának (lásd "Csak a Fidesz") logikus következménye. Vége a stikában elkövetett szerverfeltörések és Magyar Vizslás lejáratások időszakának. Jön a nyílt állampárti erőszak.

Ne hagy ki, hogy az első alas támadást is az angyalarcával inditotta el a polgári kormánnyal szembe a barom facebookjával "AZ EGY MILLIOAN A SAJTÓSZABADSÁGÉRT" s miután már elég mocsok őtt össze és külömböző forumokon támadták az új kormányt lelépett ártatlan pofával.

Bocsánat a kifakadásért, mert nem a stilusom, de ha ezt a hölgyeményt hallom s ráadásúl tudom, hogy egyetemeken is osztja az észt és mérgezi a szellemet még a médiákba is előnt a düh.

Ja, a külföldi sajtó, Esztike!
Beh szép is lesz.
Ennél nagyobb öröme ne legyen!

Ha Németországban neofasiszták megtámadnak menekültszállásokat, akkor Németország fasiszta állam? És Franciaország? Ott meg zsidókat támadnak meg az utcán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés