Kopaszodó demokrácia

2016. február 24. 9:31

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Az NVI-affér kapcsán rögtön beindultak az összeesküvés-elméletek. Csak ez esetben az a baj, hogy valamelyiknek igaznak kell lennie, és egyik forgatókönyv rosszabb, mint a másik.

nvi1.jpg

Teljes joggal vetett nagy hullámokat a tegnapi, Nemzeti Választási Iroda-beli affér: tűrhetetlen jelenetek zajlottak az iroda előterében. Amint ilyen esetekben lenni szokott, konkrét információk hiányában rögtön beindultak az összeesküvés-elméletek. Csak ez esetben az a baj, hogy valamelyiknek igaznak kell lennie, és egyik forgatókönyv rosszabb, mint a másik.

Lándori Tamás kolléga tegnap már össze is szedte ironikus totójában a lehetséges forgatókönyveket. A mértéket vesztett kormányoldal akadályozta, jobb ötlet híján, verőlegények fenyegető fellépésével a jogállami ügymenet zavartalan lefolyását? Tényleg itt tartunk? Vagy maguk a szocik szervezték az egészet, nyakóstul, erdősinéstül és kopasz brigádostul? Tényleg képesek a szocik ennyi konspirációra? Vagy a kormányoldal szervezte úgy, hogy a szocik akciójának tűnjön? Vagy az egyik fél a kormányoldal, a másik a baloldal provokátora volt, és egymásba csúsztak a különböző dimenziók? Vagy van itt még egy harmadik játékos, esetleg egy komoly szervezkedési tapasztalatokkal rendelkező, ámde sértett oligarcha, bizonyos S. Lajos? Vagy valaki más? A kinek áll érdekében? örök kérdésére ez esetben több hihető válasz is adható.

Persze hihetjük azt is, hogy csak és kizárólag a véletlenekből és egyéni szándékokból állt össze a tegnapi performansz, s Erdősiné önnön fejéből pattant ki a népszavazás beindításának ötlete, ahogy a kopaszok is csak épp arra jártak és bandáztak egy jót egy közintézmény előterében, hónuk alá pedig véletlenül becsúszott Erdősiné népszavazásos kezdeményezése is. Megesik az ilyen.

Most, másnap reggel még nem ismerjük a teljes történetet. Lehet, hogy ez esetben, mint oly sokszor máskor, nem is fogjuk. Azt viszont hadd jegyezzem meg: ha a kormányoldalnak semmi köze nincs a történtekhez, akkor, ismerve a kormány és a Fidesz gépezetének ilyen ügyekben eddig tanúsított hatékonyságát és gyorsaságát, akár le is leplezhették volna már a sötétben bujkáló ellent.

Akárki áll az akció mögött, botrányos, hogy a tegnapi esemény megtörténhetett. Különösen azért, mert senki nem akadályozta meg a több órán át tartó, a nyilvánosság előtt zajló kutyakomédiát. Sem az érintett hivatal, amely eltűrte, hogy ez megtörténjen (a kopaszok állítólag maguk döntöttek arról, kit engednek be és kit nem a közhivatal bejáratán); sem a közrendet fenntartó szervek, amelyek nem tartották szükségesnek a rend helyreállítását a hivatal előterében; és senki más sem. „Vannak biztonsági őrök az Nemzeti Választási Irodában, de csak annyit kértek a kopaszoktól, hogy hagyják szabadon a blokkolóórát” – közölte tegnap a Mandiner érdeklődésére az NVI. Kopaszodik a magyar demokrácia, na.

Tartom, amit tegnap írtam: nyilvánvalóan meghekkelték demokratikus intézményrendszerünket, ami történt, az a magyar demokrácia ocsmány megcsúfolása volt.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 296 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a tegnapi "sajnálatos esemény" első lett volna a népszavazás megakadályozása témában, akkor még akár jóhiszeműek is lehetnénk.
De NEM az első! (És egyre durvább, egyre pofátlanabb!)

"...És ha az egész egy aljas provokáció akár a baloldal, akár a szélsőjobb részéről, hogy a fideszt hírbe hozzák?!?"

Természetesen ez is lehet.

De van egy kormány és egy kormánypárt: minden eszközük megvan arra, hogy megnyugtató bizonyossággal és gyorsasággal leleplezzék a provokátorokat.

Történt ilyen tegnap reggel óta?

Nem kedves Gellért, ti a hétvégi besülés után alig vártátok, hogy még keményebben, még hisztérikusabban támadjátok valamivel a fideszt és/vagy az Orbánt. Ennek az agressziónak egyik csúcspontja volt Stump András cikke, ami kész tényként kezelte azt, hogy a Kubatov, (aki külföldön volt) meg a fradisták csinálták a balhét és a fideszt köpködte.
Ez a sokadik gyalázkodás és inkorrekt viselkedés volt a Mandi részéről. Ezt mint ex-szerkesztő kolléga írom. A szerkesztő az arcát adja mindenhez, amit leközöl.

Miértne vonhatná vissza? Ez is a szabadság része.

Ahogy a hisztériás szocikat ismerjük, ha eljártak volna a biztonságiak, akkor meg diktatúrázott volna Nyakó, a nénike vagy vagy az izomagyúak.

Akinek az elmúlt 6 év kleptokráciája és jogi ámokfutása nem volt elég nyilvánvaló, az ilyen nyílt erőfitogtatásokból megértheti, milyen a "keresztény-konzervatív" Fidesz igazi arca.

Azért az is jellemző, hogy tegnap este a Kossuthon nevek nélkül két mondatban elintézték a "tájékoztatást" az esetről.

Semmilyenre sem gondol, de majd valamit kitalál. A tegnapit folytatja. Semmi értelme.

A Fidesz pedig jól csinálja, mert hagyja a szocilisták és a mögöttük lévő média vergődését, ahogy ez a bajai videofelvételnél történt.

Szerintem nincs ebbe semmi összeesküvés, hanem egy magánember akciójáról van szó, már ami a népszavazási kérdés beadását illeti.

Egyébként nem értem, hogy bárkinek is közbe kellett volna avatkoznia. Bűncselekmény nem történt. A kigyúrt személyek előbb ott voltak, mint Nyakóék.
A törvény nem tiltja, hogy nem állhatnak sorba a bejutásra várva. Arra sincs tiltó törvény, hogy a várakozók a később érkezőt maguk elé engedhetik.

Az MSZP egy levitézlett banda komoly nemzetközi érdekeltségekkel a háta mögött.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés