Népszavazási dulakodás: a néni lenyomta a szocikat

2016. február 23. 13:00
A Kúria kedden úgy döntött: nem lehet népszavazást tartani Simonné Gercsényi Gabriella vasárnapi boltbezárást érintő kérdéséből. Így újra szabad lett az út a népszavazási kezdeményezés előtt. Reggel óta erre várt a Nemzeti Választási Iroda előterében az MSZP-s Nyakó István, egy néni, valamint egy csapat kopasz. Az Index tudósítása szerint a néni nyert: segítőjével ő nyújtotta be leghamarabb a kezdeményezését, ezért a többit el kell utasítani.

Az Index arról írt: a Kúria kedden úgy döntött, nem lehet népszavazást tartani Simonné Gercsényi Gabriella vasárnapi boltbezárást érintő kérdéséből. Így újra szabad lett az út a népszavazási kezdeményezés előtt.

A Nemzeti Választási Iroda előterében erre várt az MSZP-s Nyakó István, egy néni, valamint egy csapat kopasz. Az Index tudósítása szerint a néni nyert: ő nyújtotta be leghamarabb a kezdeményezését, ezért a többi próbálkozást el kell utasítani.

Az Index szerint amikor a Kúria honlapjára felkerült a döntés (vagyis szabaddá vált az út a népszavazás előtt), akkor a kopaszokkal és az idősebb asszonnyal lévő férfi kapott egy telefont, és az időbélyegzőhöz siettek. Ám ugyanakkor az MSZP-s Nyakó István is odapattant. Azonban a néni és képviselője nyertek, négy másodperccel korábban adták le a kezdeményezést.

A portál szerint a nyertes, Erdösi Lászlóné magánszemély kérdése így szól:

„EGYETÉRT-E ÖN AZZAL, HOGY A KISKERESKEDELMI ÜZLETEK – A KISKERESKEDELMI SZEKTORBAN TÖRTÉNŐ VASÁRNAPI MUNKAVÉGZÉS TILALMÁRÓL SZÓLÓ 2014. ÉVI CII. TÖRVÉNY SZERINT – TOVÁBBRA IS ZÁRVA TARTSANAK VASÁRNAP?”

Rajcsányi Gellért
2016. February 23. 14:12
Mit tudunk? Szokatlan dolog történt az NVI előterében. Mit láttunk? Egy rakás kopasz betömörült a népszavazási kezdeményezéssel élni kívánók közé. Mi történt? Az MSZP-s Nyakó István nem tudta elsőnek beadni a vasárnapi nyitva tartásról szóló népszavazási kezdeményezését: egy idős hölgy, pontosabban annak egy férfi segítője ugyanebben a témában pár másodperccel megelőzte a szocialista politikust.

A helyzet teljességgel abszurd volt, egy délelőttön keresztül tömörült egy szoci, egy néni és egy csomó kopasz egymásra.

Persze még az is lehet, hogy a jog betűjének megfelel az (illetve a jog betűje nem tiltja azt), ami történt; mert hát a jogalkotó sem gondolta talán egykoron, hogyan lehet visszaélni a népszavazási kezdeményezésekre vonatkozó ügyrenddel, hogyan lehet azt esetleges hátsó szándékból kifacsarni.

A rosszhiszeműség, illetve a hátsó szándék ugyanis teljesen egyértelmű volt. Nyilvánvalóan meghekkelték demokratikus intézményrendszerünket. Látszik ez abból is, ahogy a csapat kopasz a helyszínről elvonulva elsunnyogja a válaszadást az újságíróknak. És ahogy a kérdést benyújtó idős asszony és segítője sem hajlandó válaszolni a világosan feltett kérdésekre. Vagyis olyan népszavazás-kezdeményezőkről van szó, akik kerülik a nyilvánosságot. Logikus.

Amennyiben a hatalom bármely ága mindezt eltűri, az botrány. Amennyiben a hatalom bármely ága ezt az akciót elősegítette, támogatta, szervezte, az botrány a köbön. A magyar demokrácia ocsmány megcsúfolása.

Most majd talán lesz valamilyen eljárás. Vagy nem. Aztán a végén lesz egy ítélet. Vagy nem. És megtudhatjuk pontosan, mi és miért történt ezen a bizarr reggelen az NVI előterében. Vagy, ha a magyar valóságból indulok ki, akkor nem.

Összesen 417 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

mekkora balfasz volt nyakó

ez az egész pedig ulraszánalmas, és akkor még finoman fogalmaztam

LOL

Nem elegáns, de az ellenzék lenyomására minden eszköz megengedett!

Semmi értelme sem lesz, ha tartanak népszavazást és kidobott pénz lesz.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára nem tud pontos becslést adni, hogy mennyivel eshet a kereskedelmi forgalom, de abban biztos, hogy csökkenne, ha a boltok vasárnap zárva lennének.

Lám, lám! Igaza lett. Vagy mégse?!

A kiskereskedelmi forgalom a decemberi 5,0 százalékos emelkedést beleszámítva 5,5 százalékkal nőtt tavaly az egy évvel korábbihoz képest és 5,6 százalékkal a naptárhatástól megtisztított adatok szerint. A naptárhatástól megtisztítva decemberben 4,5 százalékos volt a forgalom növekedése - erősítette meg második becslése alapján a hónap elején kiadott előzetes számokat kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
http://www.ksh.hu/docs/hun/xft..

Nem Balkán, ott sincs ilyen.

"ugyan az MSZP-s Nyakó István ott állt az NVI aulájában, a sorszámosztó gépnél, helyszíni tudósítónk szerint meg is csörrent a telefonja vélhetően a Kúria döntésének hírével, ám ő téblábolt kicsit, és ez éppen elég volt ahhoz, hogy más lépjen a bélyegzőhöz és ezzel megelőzze." origo

nem téblábolni küldték oda:-))))

A verőlegények népszavazási kezdeményezést mentek oda leadni.

:)

A népszavazáshoz még aláírást is kell gyűjteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés