Azt mondják, olcsóbb lett a sertéshús

2016. február 2. 20:39
A szakemberek szerint megjelent a sertés tőkehúsok árában az áfacsökkentés hatása, de nem mindenhol egyforma mértékben.

Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke szerint megjelent a sertés tőkehúsok árában az áfacsökkentés hatása, de nem mindenhol egyforma mértékben. Németh Antal kedden az M1-nek elmondta: a nagy kereskedelmi láncok szinte egy az egyben, vagy még az áfacsökkenés mértékét is megfejelve csökkentették a sertés tőkehúsok fogyasztói árát. A piacok, kisebb húsboltok közül egyesek csökkentették, mások a régi áron vagy annak közelében árulják a különböző tőkehúsokat.

Összességében azonban 17-22 százalékos különbséget tapasztaltak, ami igen lényeges eltérés a korábbi árakhoz viszonyítva, mondta. Németh Antal kitért arra is, hogy a kiskereskedelmi láncokban 20-30 százalékkal nőtt a sertéshúsforgalom, bár januárban, az ünnepek után vissza szokott esni.

A VHT elnöke csak részben ért egyet a Baromfi Terméktanács elnökének véleményével. Csorbai Attila azt mondta, a sertéshús és a baromfifélék helyettesítő termékek, ezért nem lehet csak az egyik esetében jelentősen változtatni az áfatartalmat, mert az kedvezőtlenül hathat más ágazatokra. Az évtizedek alatt kialakult szokásoknak nagy szerepük van: az irodában dolgozók a könnyebben emészthető húsokat, a fizikai munkát végzők a sertéshúst részesítik előnyben. A sertéshúsok ugyanakkor minőségben elérik a baromfihúsok szintjét, ma már jóval kevesebb zsírt, koleszterint tartalmaznak, ez is lehet az oka annak, hogy a fogyasztók nagyobb mennyiségben választják a sertéshúsokat, vélekedett Németh Antal.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Véletlenül se szedjen rákkeltő sztatinokat, egyen naponta friss tyúkhúrt, ez rendben tartja a koleszterin szintet. Az időskori emelkedett szint számos amerikai kutatás szerint védőfaktort jelent.

Ne egyen a trendi pangasiusból,de lazacot sem, norvég tenyészetből származnak. A legjobb az amur, a busa,s ne hallgasson a szirén hangokra, ne egyen marokkói szardíniát sem.

A nagy testű halak - cápa, kardhal, tonhal - tele vannak rákkeltő nehézfémekkel - ólom, higany, arzén, stb -, egyen folyami és balatoni halakat.

Horgásszon a Balatonban Áder úrral, Ő a tő védőszentje.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés