„Nem volt korrupció”

MSZP: Koncepciós pereket kreál a Fidesz

2016. január 28. 15:07
A Fidesz koncepciós eljárásokat kreálva próbálja növelni saját támogatottságát az MSZP szerint. A szocialista Bárándy Gergely arról beszélt: most a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó büntetőeljárásban derült ki, hogy „a vádak hazugságok, alaptalanok voltak”. Bárándy szerint „nem volt nokiás doboz, nem volt kenőpénz, sem korrupció”.

Az MSZP szerint a Fidesz koncepciós eljárásokat kreálva próbálja növelni saját támogatottságát, és az ügyészségen is megtalálja azokat az embereket, akik asszisztálnak a „legsötétebb diktatúrát” idéző módszerekhez.

Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke csütörtökön, sajtótájékoztatóján jelentette ki: most a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó büntetőeljárásban derült ki, hogy „a vádak hazugságok, alaptalanok voltak”. „Nem volt nokiás doboz, nem volt kenőpénz, sem korrupció”. Akik pedig segédkeztek a „koncepciós eljárásban”, Bárándy Gergely szerint megkapták a jutalmukat: a Hagyó Miklóst megvádoló ügyész például Tarlós István főpolgármester tanácsadója lett. 

Bárándy szerint nem véletlen, hogy a legtöbb gyanúsítás és vád kampányidőszakra esik, amelyek aztán később alaptalannak bizonyulnak. Az ilyen esetek közé sorolta Molnár Gyula korábbi XI. kerületi polgármester, Szilvássy György egykori titokminiszter vagy Schwartz Béla korábbi ajkai polgármester ügyét, akiket mind felmentettek. 

Volt ugyan Zuschlag-ügy - ismerte el Bárándy Gergely, de, mint mondta, abban és az ahhoz hasonlókban szereplőket az MSZP „úgy rúgta ki, hogy a lábuk nem érte a földet”. A Kecskeméti Törvényszék kedden Hagyó Miklóst első fokon hivatali visszaélés bűntette, valamint hűtlen kezelés bűntette miatt mint felbujtót két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a hivatali vesztegetés vádja alól ugyanakkor felmentette a bíróság.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés