MSZP: Koncepciós pereket kreál a Fidesz

2016. január 28. 15:07
A Fidesz koncepciós eljárásokat kreálva próbálja növelni saját támogatottságát az MSZP szerint. A szocialista Bárándy Gergely arról beszélt: most a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó büntetőeljárásban derült ki, hogy „a vádak hazugságok, alaptalanok voltak”. Bárándy szerint „nem volt nokiás doboz, nem volt kenőpénz, sem korrupció”.

Az MSZP szerint a Fidesz koncepciós eljárásokat kreálva próbálja növelni saját támogatottságát, és az ügyészségen is megtalálja azokat az embereket, akik asszisztálnak a „legsötétebb diktatúrát” idéző módszerekhez.

Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke csütörtökön, sajtótájékoztatóján jelentette ki: most a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó büntetőeljárásban derült ki, hogy „a vádak hazugságok, alaptalanok voltak”. „Nem volt nokiás doboz, nem volt kenőpénz, sem korrupció”. Akik pedig segédkeztek a „koncepciós eljárásban”, Bárándy Gergely szerint megkapták a jutalmukat: a Hagyó Miklóst megvádoló ügyész például Tarlós István főpolgármester tanácsadója lett. 

Bárándy szerint nem véletlen, hogy a legtöbb gyanúsítás és vád kampányidőszakra esik, amelyek aztán később alaptalannak bizonyulnak. Az ilyen esetek közé sorolta Molnár Gyula korábbi XI. kerületi polgármester, Szilvássy György egykori titokminiszter vagy Schwartz Béla korábbi ajkai polgármester ügyét, akiket mind felmentettek. 

Volt ugyan Zuschlag-ügy - ismerte el Bárándy Gergely, de, mint mondta, abban és az ahhoz hasonlókban szereplőket az MSZP „úgy rúgta ki, hogy a lábuk nem érte a földet”. A Kecskeméti Törvényszék kedden Hagyó Miklóst első fokon hivatali visszaélés bűntette, valamint hűtlen kezelés bűntette miatt mint felbujtót két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a hivatali vesztegetés vádja alól ugyanakkor felmentette a bíróság.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, a szocik kitartottja megszólalt. Ügyvéd úr, nem kéne hazudozni! Hagyót elítélték! Az igaz, hogy felfüggesztettet kapott, de nem az ártatlanok szoktak felfüggesztettet kapni. És ült előzetesben is.

1. az ítélet nem jogerős.
2. a bíróság KIMONDTA Hagyó bűnösségét.

Valóban az történt a közelmúltban is, mint jelen esetben, de vigyázzunk a szavakkal.
Szó sincs arról, hogy "KIDERÜLT" volna Hagyó, Szilvássy, vagy Molnár Gyula esetében, hogy a vádak "hazugságok, alaptalanok voltak".
Nem, kedves Bárándy Gergely, ez nem derült ki, hiszen, mint tudjuk a jogászkodásban nem igazságszolgáltatás történik, hanem jogszolgáltatás.
Most ugyanis, csupán jogilag lett kimondva, hogy a vád nem volt megalapozott.
Ettől, mi még tudhatjuk, hogy DEHOGYIS NEM!

Várjuk a másodfokot és a bírói testület tevékenységének a vizsgálatát.
Igen, hiszen a komoly büntetőperekben évek óta drasztikusan szembemenetelnek a bírák a társadalommal.

A képlet baromi egyszerű: Fidesz = MSZMP

Válaszok:
legyetek | 2016. január 28. 15:43

Ha jogász volnék, azért még megvárnám a másodfokot, másrészt pedig - mint fentebb is leírták- valójábban bűnösnek találták Hagyót, csak felfüggesztettet kapott (szerintem helytelenül).

A faszt nem volt. Egy tanulsag van csak ebbol, hogy a kivenhedt rohadt ballib birokat nagyon is ideje vegre valagbarugni.

Egybites agyban közös halmazt képeznek valóban,
amennyiben a bit másik állapota az üres halmaz.

Hát persze, hogy nem volt Nokiás doboz. Hányan hiszik ezt el? Szerencsétlen embernek megsúgták, hogy ha visszavonja a vallomását, akkor az olyan lesz, mintha meg sem történt volna. A bíróság előtt - mily érdekes - olyan is lett.

Ráadásúl a birosággal összejátszva a szoci bünbanda már nem elöszőr adja elő azt a játékot, hogy a tanuk a nyomozati szakban rávallanak a vádlotra és láss csodát a Biroságon visszavonja a t, hülyét csinálva az igazságszolgáltatási szervekből. Ügyészség, Biróság, nyomozó hatóság aki kedeményezi alapos gyanú miatt a birói szakoterhelő vallomást.

Ezen kellene változtatni, ha valaki a nyomozati szakaszban vallomást tesz akár terhelt akár tanú ne modosíthasa a Birói szakban. Ezel bohocot csinálva az Igazságszolgáltatásból.

A sztárügyvédek trükkjeit is ki kéne iktattni, főleg az elévülési játékot és a túl hosszú ídő telt el a böncselekménytől és már nincs nevelő hatása a büntetésnek.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés