Amikor kimarad a feminista felháborodás

2016. január 5. 12:37

Birgit Kelle
nrwjetzt.de

A kölni hihetetlen események ellenére néma marad a feminista hálózat. Az ok egyszerű: nem megfelelőek az elkövetők.

„Szilveszter éjszakáján a kölni dómnál és a főpályaudvarnál olyan jelenetek játszódtak le, amiket tiszta horrorként tudok jellemezni. Eddig több mint 30 nő tett bejelentést, a rendőrség pedig további sértetteket sejt, akik eddig még nem tettek bejelentést. (...) 

Egy olyan országban, ahol minden rossz szóra vagy minden rossznak vélt pillantásra feminista felháborodás születik, mert talán rosszul viselkedett valaki, most a kölni hihetetlen események ellenére néma marad a feminista hálózat. Felháborodás 2016? Inkább Felháborodás 0.0, semmi felháborodás, sehol.

Az ok egyszerű: nem megfelelőek az elkövetők. Szemtanúk és sértettek szerint ugyanis arabnak kinéző férfiak voltak ők, maga a rendőrség észak-afrikainak kinéző férfiakról beszél. (...) Az biztos, hogy migrációs hátterű férfiak voltak. És ezért marad néma feminista hálózat. Az ember átnézi a Twittert, az Emma magazint, a Missy Magazint, amik az akut felháborodási reflex garantálói: semmi reakció. 

Megírom a kölni esetet a Facebookra, a reakciók, ahogy vártam, három csoportra oszthatók. Csalódott reakciók, hogy ilyen mértékű szexuális erőszak történhet a köztereken. Egyharmad résznyi spontán butaság, amely lincselésre hív fel minden idegennek kinéző emberrel szemben és eljut odáig, hogy azért történhet ez, mert a »hülye Merkel« ilyen sok menekültet beenged az országba. Aztán az elkerülhetetlen jóemberkedés, amelynek az fáj, hogy közzéteszik, az elkövetők arab vagy afrikai kinézetűek voltak. Mert szerintük ez nem lényeges, viszont uszító és rasszista tett, mert az ostobák kezére játszik. Inkább nem is kellene arról beszélni, kik voltak az elkövetők, hogyan néztek ki, csak ne legyen semmi részlet közölve, hiszen senki nem akar rátaposni a másik ember lábára. (...) Pedig, a fenébe is, releváns az, hogy néz ki; ahogy az is releváns, milyen nyelvet beszél, milyen az akcentusa vagy nagyjából milyen idős. Aki egy tettest meg akar találni, a lehető legjobban le kell őt írnia.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/95807

Ajánljuk még a témában