Korábbi helyszínére költözik vissza a Gombaszögi Nyári Tábor

2015. december 29. 13:03
Visszaköltözik a Gombaszögi-völgyben található kempingbe a Gombaszögi Nyári Tábor. A döntés hátterében az áll, hogy a szervezők szerint a Gombaszögi Nyári Tábor az eddigi helyszín, a krasznahorkaváraljai kemping tulajdonosa az elmúlt években nem valósított meg szükséges fejlesztéseket.

Jövő nyártól ismét korábbi helyszínén, a Gombaszögi-völgyben található kempingben rendezik meg a felvidéki magyar fiatalok egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényét, a Gombaszögi Nyári Tábort – tájékoztatta Orosz Örs, a rendezvény főszervezője az MTI-t kedden.

A Gombaszögi Nyári Tábor elődrendezvényei több évtizedes múltra tekintenek vissza, a tábort jelenlegi formájában, az elmúlt nyolc év során a Sine Metu polgári társulás valósította meg több más diákszervezettel együttműködve. A Gombaszögi Nyári Tábor az utóbbi években csak nevében volt „gombaszögi”, mivel azt a Rozsnyóhoz közeli Krasznahorkaváralján, a helyi kempingben tartották, ez a helyszín változik a jövő évtől.

Régi-új helyszín: itt majd lehet fejleszteni

A tábor régi-új helyszínre költözésének hátterében a szervezők szerint az áll, hogy a krasznahorkaváraljai kemping tulajdonosa, a helyi önkormányzat, az elmúlt években – a szervezők többszöri kérése ellenére – sem valósított meg fejlesztéseket a kempingben, és attól is elzárkóztak, hogy a tábor helyszínéül szolgáló ingatlant eladják. A szervezők ezt követően kerestek új otthont a Gombaszögi Nyári Tábornak.

Nagyon örülünk annak, hogy az új helyszín egy régi-új helyszín lesz, hiszen a tábor eredetileg innét indult, ide kötnek a gyökereink” – mondta Orosz Örs. Megjegyezte: a rendezvényük új otthonául szolgáló gombaszögi kemping reményeik szerint a fesztiválrendezésre az eddiginél alkalmasabb helyszín lesz, tekintve, hogy kéthektáros területe háromszor akkora, mint a krasznahorkaváraljai kempingé, infrastrukturális ellátottsága is jó, valamint közvetlen közelében nincsen lakott terület sem.

A krasznahorkaváraljai kempingtől eltérően a Gombaszögi-völgyben található kemping ingatlanját – amely a legnagyobb felvidéki magyar kulturális-közéleti szervezet, a Csemadok rendezésében megvalósuló Országos Kulturális Ünnepélyeknek is otthonául szolgál – már nem bérelni fogja a tábort szervező Sine Metu polgári társulás, mert megvásárolta azt, s így az esetleges jövőbeni fejlesztésekre is nagyobb lehetőség nyílik. Az ingatlan megvásárlásához szükséges összeg nagyobb részét a magyar állam biztosította, a fennmaradó részt pedig saját forrásokból, illetve hitelből fedezték a szervezők.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés