Vona: A nők és a férfiak egyenjogúak, de nem egyformák

2015. december 18. 20:57
Vona Gábor szerint a nőnek és a férfinek egyenjogúnak kell lennie, azonban nem egyformának. A Jobbik vezetője liberálisnak vallja magát abban, hogy a saját életét mindenki úgy élje, ahogy szeretné, azonban konzervatív abban, hogy a nő életében szerinte a legnagyobb célt a család jelenti.

Vona Gábor az N1TV Vona7 című műsorában beszélt arról  Pörzse Sándorral, hogy Orbán Viktor megkezdte a 2018-as választásokra a kampányt a Fidesz kongresszuson. A Jobbik vezetője szerint a Fidesz fél a Jobbiktól, mivel generációs előnyben van a Vona által vezetett párt, és ugyanazt csinálhatja meg a Jobbik a Fidesszel, mint amit a Fidesz csinált az MSZP-vel generációs váltópártként. Ezt Vona arra alapozza, hogy a fiatalok közt sokkal erősebb a Jobbik támogatottsága, míg a Fidesz a nyugdíjasok között erős. Ezért Vona szerint a 2018-as választások kérdése az: ha az unoka győzi meg a nagyit, a Jobbik a jobb, ha a nagyi az unokát, akkor a Fidesz nyer 2018-ban.

A Jobbik vezetője emellett arról beszélt, hogy a Jobbik szerette volna a miniszterelnök környezetének vagyonosodását kivizsgálni, ezért felajánlották Orbán Viktornak, hogy vezessenek egy bizottságot, amiben megvizsgálhatják a Jobbik állítólagos orosz pénzeit, esetleges korrupciós ügyeit. Vona szerint a miniszterelnök erre sértve, zavartan reagált, és azt válaszolta, hogy a Jobbik bűnözőkből áll és bűnözők tartják ki.

Vona Gábor a videóban reagált a Kövér László és Kovács Ákos kijelentései miatt kialakult vitákra is. Ez a videóban 9:20-tól látható. Vona szerint Kövér László mondata rossz volt, amiből ki lehet hozni azt az ókonzervatív hozzáállást, amivel Vona sem tud azonosulni, azonban a másik oldallal sem. Szerinte az egész vita egy cirkusz. Vona ebben a kérdésben abszolút liberálisnak vallja magát abban az értelemben, hogy mindenkinek megvan a saját élete, döntse el, hogy hogyan akarja élni, csak ne akarja rákényszeríteni a másikéra. 

A Jobbik vezetője szerint a XXI. században az a fajta női modell, hogy a nő feladata csak az legyen, hogy menjen a konyhába, főzzön mosogasson, tisztába tegye a gyereket nem hozható vissza. Nyilván a nő feladata, hogy gyermeket szüljön, mert a Jóisten erre teremtette - tette hozzá Vona. A Jobbik vezetője szerint ott követtek el a feminista mozgalmak hibát, hogy kitűzték a női és férfi egyenjogúságot, hiszen az nyilvánvaló, hogy a két nemnek egyenjogúnak kell lennie, ilyen értelemben egyenlőnek is, de nem egyformának. Annak, hogy nem vagyunk egyformák vannak különféle következményei, de ez a vita túlpolitizált Vona szerint.

A Jobbik vezetője úgy gondolja: a vita nem arról szól, hogy beszélgessünk értelmesen a XXI. században megváltozott férfi-női szerepekről. Vona hozzátette: erre a vitára nyitott lenne, szívesen hallgatna meg nőket, új információkat a kérdéssel kapcsolatban, ettől függetlenül azonban konzervatív álláspontot képvisel. Szerinte az helyes, ha egy nő életében a legnagyobb célt a család és a gyermek jelenti, de emellett osztja azt a véleményt, hogy ez ma már nem biztos, hogy egy női életet kielégít.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés