Orosz szakértők: Nem használható a lelőtt gép fekete doboza

2015. december 18. 17:20
Moszkvai szakértők megvizsgálták a török légvédelem által a szír határnál lelőtt orosz Szu-24 típusú harci repülőgép fekete dobozát. Közlésük szerint annyira megsérült a memóriakártya, hogy nem sikerült azokat az adatokat kinyerniük, amelyek tisztázták volna a két ország közötti vitát.

Ankara szerint igen, Moszkva szerint viszont nem sértette meg Törökország légterét az a Szu-24 típusú, szíriai műveleteket végrehajtó orosz harci repülő, amelyet a törökök lőttek le, és amely ennek következtében a szír oldalon csapódott be.

A vita továbbra sem dőlt el, a gép fekete dobozát vizsgáló szakértők ugyanis bejelentették: a memória annyira megrongálódott, hogy nem sikerült róla kinyerni a releváns repülési adatokat – írja a BBC

A fekete dobozt hivatalosan pénteken nyitották fel Moszkvában, újságírók és diplomaták jelenlétében. Itt Nyikolaj Primak, a vizsgálat vezetője közölte, hogy a kérdéses információk eltűntek az adathordozóról. Ennek részleteiről várhatóan a jövő hét folyamán adnak ki részletesebb elemzést. 

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talan jobb is igy. Ha az derult volna ki hogy nem lepett torok legterbe annak belathatatlan kovetkezmenyei lennenek

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés