Az utolsó nemzetközi állomás – Belgrád

2015. november 10. 13:16

Aszódi Attila
Láncreakció
A nemzetközi környezetvédelmi engedélyezés záróakkordjaként az eljárásba időrendben legkésőbb, 2015 nyarán bekapcsolódott országban, Szerbiában járt a Paks II. projekt engedélyeztetésén dolgozó magyar szakértői delegáció.

2015. november 5-én és 6-án a nemzetközi környezetvédelmi engedélyezés záróakkordjaként az eljárásba időrendben legkésőbb, 2015 nyarán bekapcsolódott országban, Szerbiában járt a Paks II. projekt engedélyeztetésén dolgozó magyar szakértői delegáció.

A belgrádi esemény – több korábbi, azonos témájú nemzetközi állomáshoz hasonlóan – két napos volt. A nyilvános fórum elsődleges céljaként itt is a lakosság és a szerbiai szakértők tájékoztatását tűztük ki. A rendezvény nyitásaként elhangzott a bevezető előadás, amiben ismertetésre került Magyarország energiapolitikája, majd a projekt engedélyeztetési folyamata, és a környezeti hatástanulmány legfontosabb eredményei. Számos minisztériumi és akadémiai munkatárs, valamint független szakértő vett részt a konzultáción, a hagyományos értelemben vett nyilvánosság azonban nagyon kis létszámban képviseltette csak magát. Az előadás után felmerült valamennyi kérdést megválaszoltuk, a konzultáció sikeres volt.

Ezzel a helyszínnel a környezetvédelmi engedélyezés nemzetközi konzultációs szakasza lezárult. Reméljük, hogy a közel két hónapos fórum-sorozattal elértük a célunkat, vagyis az összes határainkon kívül élő potenciálisan érintett, a beruházás iránt érdeklődő személy megismerhette a projektet, azzal kapcsolatban feltehette kérdéseit, valamint megfogalmazhatta véleményét. A kérdéseket az eljáró magyar környezetvédelmi hatóság feladata figyelembe venni az engedélyezési folyamat hátralévő részében.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés