2006 újratöltve: megrovást kapott Gergényi Péter

2015. október 29. 12:31
A legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt és egy vádlott-társát a Fővárosi Törvényszék a 2006 őszi eseményekkel kapcsolatban. Bene László volt országos főkapitány esetében a bíróság megszüntette az eljárást. Az ítélet elsőfokú, nem jogerős.

Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt és egyik vádlott-társát a legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette a 2006 őszi eseményekkel összefüggésben mulasztással elkövetett katonai bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével.

„Gergényi Péter nyugállományú rendőrvezérőrnagy, másodrendű vádlott bűnös elöljárói intézkedés elmulasztásának bűntettében, ezért megrovásban részesíti a bíróság. A vádlottat kötelezi, hogy 69 584 forint bűnügyi költséget az államnak térítsen meg” – közölte Kiss Károly bíró a Hír TV tudósítása szerint.

Tizenkét további megvádolt rendőrtiszt, köztük Bene László volt országos főkapitány esetében a bíróság megszüntette az eljárást.

A volt budapesti főkapitány mellett a negyedrendű vádlott, a tévészékház ostrománál a rendőri erők helyszínparancsnoka kapott megrovást.

Az ügyészség a tévészékház ostrománál és az azt követő napokban, illetve október 23-án a főváros utcáin történtekkel kapcsolatban jobbára mulasztással elkövetett katonai bűncselekmények miatt emelt vádat három rendőr tábornok, köztük Bene László akkori országos és Gergényi Péter akkori budapesti főkapitány, valamint egytucatnyi rendőr ellen.

A vádlottak zömmel tagadták bűnösségüket. A büntetőper két éve kezdődött, több mint száz tárgyalást tartottak. 

Az ügyész vádbeszédében jobbára felfüggesztett szabadságvesztést, a védők felmentést kértek.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kádár alatt voltunk a vidám barakk. Tudna valaki a mostani miliőre leginkább illő jelzőt?

Hahaha!
És az értelmi szerző?
Vicc!

Benét felmentették. Most a jó mamádat szórakozol!

Te vagy egy kissé süsü!

Bárkit megvádolhatnak egy bűncselekménnyel összefüggésben, ha a pozíciója, a cselekménye kapcsolható a bűnvádi eljáráshoz.

Gondolom, ezt tudod!

Ha kérhetlek, ne fárassz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés