Lelőttek egy afgán migránst a bolgár-török határon

2015. október 16. 10:33
Meghalt egy afgán migráns Bulgáriában, mikor egy nagyobb migránscsoportot figyelmeztető lövésekkel próbáltak feltartóztatni a bolgár határőrök. Eddig két magyarázat látott napvilágot: az első szerint a határőrök lövésre válaszolva tüzeltek, a másik változat szerint a határőrök a levegőbe lőttek, és a gellert kapó, visszapattanó lövedék sebesítette meg az áldozatot.

Lövés ért egy afgán migránst a bolgár-török határon, aki később meghalt a kórházban – írja a Novonite.com. A férfi egy nagyobb, 54 fős csoporttal igyekezett átjutni a határon csütörtök este tízkor.

A hivatalos verzió szerint bolgár határőrök azután adtak le figyelmeztető lövéseket, hogy a migránsok felszólításra nem fordultak vissza. A minisztérium szerint ezután a visszazuhanó lövedék sebesítette meg az áldozatot hátulról a nyakán.

Az Origo szerint egy másik verzió is kering: eszerint az afgánok fel voltak fegyverkezve, és a határőrök egy lövésre válaszolva nyitottak tüzet. Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök az események miatt idő előtt eljött a brüsszeli EU-csúcsról. Az ügyben már nyomoznak.

FRISSÍTÉS (11:41): A Novonite.com egészen pontosan arról ír, hogy a lövedék „visszapattant”, tehát gellert kapott, és ez után találta el az afgán migránst. A cikkben a „visszapattant” szó így, idézőjelben szerepel minden további tényközlés nélkül, így egyelőre nem tiszta, hogy a nem célzott lövés pontosan miről pattant vissza. A „visszazuhanó lövedék” kifejezés az MTI híradásában szerepelt ebben formában.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 9 mm-es golyó is csak 7 gramm, viszont ennél biztosan kisebb kaliberrel tüzeltek, de még a 9-essel számolva is lehetetlen, hogy szabadesésben olyan szinten gyorsuljon egy ilyen kis tömegű lövedék, hogy lyukat üssön egy emberen. Annak a valószínűsége meg szintén nulla, hogy az ég felé tüzelve a visszazuhanó golyó pont egy embert találjon el húsz méterrel előtted.

Ezzel kellett volna kezdeni amig meg csak parszazan jottek, akkor meggondolta volna a tobbi.

Bumeráng-lövedék.

Ha nálunk történt volna, már tele lenne a világsajtó a fasiszta magyar rendőrség barbárságával.

'lesznek még nálunk is nagy balhék,amikor elindulnak a returszállítmányok!'

Az semmi ahhoz képest ami azokban az országokban lesz ahonnan ki lesznek majd paterolva.

A betolakodók egy téma, a visszapateroltak más, én az utóbbi csoporttal kapcsolatban írtam azt amit.

Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy az afgán fel volt fegyverezve és ő lőtt elsőnek.
Angliában is lövöldöztek az őket követőkre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés