Milanović szerint Magyarország Európa vakbele – Szijjártó bekérette a horvát nagykövetet

2015. október 9. 18:45
Ezúttal sem fogta vissza magát a horvát miniszterelnök, aki egy interjúban Európa vakbelének nevezte Magyarországot és Orbán Viktorra is megjegyzéseket tett. Szijjártó Péter külügyminisztert Európához méltatlannak nevezte Zoran Milanović kijelentését, amivel szerinte a horvát kormányfő megsértette Magyarországot. A külügy azonnali hatállyal bekérette a horvát nagykövetet is az ügy miatt.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint legutóbbi nyilatkozatával Zoran Milanović horvát miniszterelnök megsértette Magyarországot, a magyar embereket, ezért bekérette a horvát nagykövetet.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteki közleményében emlékeztetett: Zoran Milanović a horvát index.hr honlapon közölt nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy „Magyarország Európa vakbele”, a miniszterelnöke „aktív kommunista, majd liberális volt, mindenből egy kicsit”. Kifogásolta, hogy Kolinda Grabar-Kitarović horvát elnök Magyarországon azt mondta, hogy a horvát menekültügyi rendszer egy nap alatt összeomlott, ugyanis Milanović szerint a horvát rendszer példás, és ezt gondolják az európai vezetők is. „Mindenki magának választ társaságot, ez enyém Angela Merkel, Faymann és Cerar”, de hogy ki Kolinda Grabar-Kitarović „társasága, nem tudom” – mondta a horvát kormányfő. Zoran Milanović bírálta a horvát államfőt, amiért a V4-es országokkal tanácskozik, és erről nem egyeztetett vele. Hozzátette: a horvát külpolitikát a kormány irányítja.

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban kiemelte: „senki sem engedheti meg magának, hogy Magyarországról ilyen hangnemben beszéljen”. Zoran Milanović megsértette Magyarországot, a magyar embereket, ez a nyilatkozat „kulturálatlan, civilizálatlan, Európához nem méltó”. A külügyminiszter úgy látja, aki ilyet mond, „az nem méltó egyetlen európai ország vezetésére sem”. Nem jelent enyhítő körülményt Zoran Milanovićnak, hogy „jól láthatóan hetek óta frusztrált, mert országának bevándorlókat ellátó rendszere egy nap alatt összeomlott, így Horvátország elbukott az első komoly schengeni teszten” – vélekedett. A Külgazdasági és Külügyminisztérium azonnali hatállyal bekérette Horvátország budapesti nagykövetét.

Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem jól csinálja a magyar külpolitika. Horvátországban, Ausztriába mennek a libek a levesbe, Németországban pedig a poroszok mellé feljönnek a bajorok.

Franciaország?

A fitymáját.

Pardon!

Beszólt a végbél a vakbélnek. Vajon miért tette? Nyilván arra büszke, ami kijön belőle.

Ami azt illeti, a vakbél egy immunszerv. A szervezet védekezőképességéhez járul hozzá.
Freudi elszólás?

Egyes horvát politikusok védekeznek a nosztalgia ellen, ami visszakívánja címerükre a közös Szent Koronánkat.

A globális háttérhatalom kifejezetten a mentálhigéniás betegekeet választja ki. GyF, a libas, Szarházy, Kunhalmi. Egyiknek sincs képessége az empátiára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés