Egy potenciális honfoglalás margójára

2015. október 6. 9:05

George F. Hemingway
Magyar Idők
Sokan, sokszor, sok helyen megjegyezték, hogy egy nagy civilizációt nem lehet kívülről elpusztítani. A trójai faló megérkezett.

„A honfoglalás tulajdonképpen pozitív töltetű szó. Angolul talán a conquest, ami az elfoglalást, a meghódítást jelenti, az egyenlő értelmű kifejezés. Akik megérkeznek a honfoglaláskor, azok boldogok, hogy egy új, jobb hazát teremtettek. Persze azok, akik előtte ott éltek, és akiket kiüldöznek vagy leigáznak, minden valószínűség szerint más szempontból ítélik meg a történéseket. Azt, hogy most egy modern kori népvándorlás, vagy az ázsiaiak és afrikaiak európai honfoglalása zajlik, lehetetlen megítélni. De hogy nem egy tradicionális menekültválságról beszélünk, az egészen bizonyos. Mint ahogy az is: a most megindult folyamat semmiképpen sem pozitív az európaiakra nézve.

Sajnálatos, és bizonyos mértékben reménytelen, hogy döntésképtelen emberek vezetik az Európai Unió országait. Ellentétben a kormányfők reményével, a jelenlegi migránstömegek csak a jéghegy csúcsát jelentik. A többség, sok millió muzulmán és más potenciális bevándorló még csomagolni sem kezdett. De a család már szedi össze a családi ezüstöt, hogy pénzzé tegyék az Európába vezető út finanszírozására.Az európai kormányfők rendkívüli ülésén az egyik magyar javaslatra az osztrák kancellár megjegyezte: ha csak kerítéssel tudjuk a migránsokat megfékezni, akkor inkább eresszék mindegyiket át. Rendben. Hová küldjék őket? Németországba, amely rövid időn belül bezárja kapuját? Ausztriába, ahol a tömegek majd megrekednek, ha nem mehetnek Németországba, és ahol a kancellár szociáldemokrata pártját a migrációval kapcsolatban tanúsított magatartása miatt elsöpri a népharag? Vagy azokba az országokba, amelyek már most sem kívánnak újabb menekülteket befogadni? Ez a fajta felelőtlen politikai gondolkodás nemcsak obszcén, de a mindannyiunk által ismert Európa végét jelentheti. (...)

Sokan, sokszor, sok helyen megjegyezték, hogy egy nagy civilizációt nem lehet kívülről elpusztítani. A trójai faló megérkezett. Ha az európai civilizáció ellenségei, azok, akik nem hajlandók elfogadni egy ezeréves civilizáció hagyományait és minimális értékeit, beengedést nyernek Európába, akkor hosszú távon nem kell aggódni az európai civilizáció külső ellenségtől való megsemmisülésétől. Megoldja ezt Európa belülről saját maga is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy lehet valaki ilyen elvakultan öngyilkos szellemiségű?

Milyen érdekes,hogy a szerző egyáltalán nem látja veszélyben az Amerikai Egyesült Államok...unióját.
Persze,ha nem látja veszélyben,akkor igaza is van,az az unió nincs is ebben a veszélyben.

Európa ma már nincs abban a helyzetben, amiben még néhány éve volt.
Európa ma kritikus állapotban van, egy döntésre szoruló állapotban.
Európának fel kell tudni ismernie, hogy ha az identitását nem akarja elveszteni, akkor a liberalizmus minden formájával le kell tudnia számolni!!
Ha ezt nem ismeri fel, elveszett.
Nehéz, nagyon nehéz a helyzet, hiszen ma Európa ugyan abban az agymosott állapotban van, amelyben a szovjet blokk nem orosz és nem is ukrán államai voltak a blokk szétesése után, sőt itt-ott még ma is érződik ennek a sok évtizedes ideologikus presszúrának a hatása.

Európa ugyan ezt éli manapság; a liberális ideológia sok évtizedes sulykolásának a következményeit.
Nehéz, nagyon nehéz kilépni tudni egy folyamatos, és az élet minden területére kitérő eszmei bolondítás hatása alól, hiszen az, aki ilyen "átnevelés"-en esett át, nem is veszi már észre, hogy a gondolkodása és a mindennapi eseményekre adott reakciói eltértek a természetestől, az emberitől.

Ez alól szabadulni lassú folyamat, de szükséges, mert ha nem sikerül, a liberális ideológia felemészti az európai társadalomnak az emberileg egészségesnek tekinthető ösztönrendszerét.

Igen, ez van. Az Egyesült Államok uniója képes megvédeni a polgárait. Az amerikaiak uniója képes erre.Az európaiaknak pedig nincsen ilyen uniója,ergó nem képesek megvédeni magukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés