Tömegverekedés tört ki egy német menekülttáborban: 14 sérült

2015. szeptember 28. 8:33
Több száz migráns verekedett össze egy menekülttáborban a Hessen tartománybeli Caldenben. Botokkal és irritáló gázzal támadtak egymásra, 14-en megsérültek. Több órájába telt a rendőrségnek, hogy végül uralja a helyzetet, de senkit nem vettek őrizetbe.

Kétszer is összeverekedtek a németországi Calden városban található menekülttáborban elhelyezett migránsok vasárnap. Először az ebédosztásnál szólalkozott össze két migráns, ami délután pakisztániak és albánok összetűzéséhez vezetett a menekülttáborban. Az incidensben nagyjából hatvanan vettek részt és nyolcan megsérültek.

A rendőrség közbelépésének köszönhetően lenyugodtak a kedélyek, de este ismét verekedés tört ki, ráadásul sokkal nagyobb. Nagyjából háromszáz ember alkotta az egyik tábort és hetven a másikat, botokkal és irritáló gázzal támadtak egymásra. Több órájába telt a rendőrségnek, hogy végül uralja a helyzetet, de senkit nem vettek őrizetbe. Néhány migránst megpróbáltak elkülöníteni a többiektől, hogy a sátortáborban oldódjon a feszültség – számol be a részletekről a Der Spiegel

A Hessen tartományban található caldeni menekülttáborban nagyjából 1500 embert helyeztek el, akik csaknem húsz különböző országból érkeztek. Két héttel ezelőtt már történt egy eset, mikor szintén irritáló gázzal támadtak egymásra a táborlakók. Akkor hatvanan sérültek meg, köztük gyerekek.

Maik Mackewitz, a város polgármestere a Hessisch Niedersachsischen Allgemeinen-nek úgy kommentálta az eseményeket: „Ha több mint ezer ember él együtt, akik 18 különböző országból érkeztek, akkor ebben a helyzetben megvan az eszkaláció lehetősége. Ez természetesen világos volt a számomra.” Azonban a vita ilyen szintű elfajulása újdonságot jelentett. 

*

Fotó: dpa

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Évszázadokon keresztül nem volt más szórakozásuk mint a háborúskodás. Ma egy 13 éves afgán gyereknek ember élet kitolására alkalmas tőrt adnak. Ha nincs neki nem tud megnősülni. Ebből kell kiindulni. Egy ország, amelyikben minden férfi mindennap tőrrel az oldalán kóricál az utcákon.

honnan vették az irritáló gázokat? vagy pc nyelven így van a babgulyás utáni fingóverseny?

Nagyszerű! Sikerül Európába importálni a síta-szunnita ellentétet! Most már csak arra kell figyelni, hogy a ballibek kinek a pártjára állnak, melyiket fogják a kettő közül liberális muzulmánnak tekinteni? Melyik irányzatnál próbálják meg a másság tiszteletét terjeszteni?

Csak ott fognak pofára esni, hogy ezeknél nem fog működni az oszd meg és uralkodj módszere.

A pofátlanság csimborasszója, hogy a keresztény Európában a keresztényeket verik a drága, aranyos muszlim bevándorlók.

Ezek lesznek Németország eltartói.
Mutttiiiiiiiiii!
Még mindig nem látod, mit szabadítottál azokra, akik benned bíztak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés