Hidat építenének a Földközi-tengerre német aktivisták

2015. szeptember 28. 16:52
Vicc, vagy komoly? A német Center For Political Beauty közösségi finanszírozásból építene hidat Tunézia és Szicília között migránsoknak.

Hidat építene a Földközi-tengerre menekülteknek a Center For Political Beauty nevű szélsőséges humanista művészeti csoport. Ők voltak azok, akiknek szlogenje a röszkei zavargás során migránsokhoz került megafonon is feltűnt. A videóban az emberiesség emlékművének nevezik a tervezett 217 kilométeres építményt, amelyre az Indiegogon próbálnak támogatást összegyűjteni. Az oldalukon 230 milliárd eurós költséggel számolnak, közösségi finanszírozásban egyelőre 19 ezer euró a cél.

A 2030-ig felépítendő hidat Jean Monnet-ről, az Európai Szén- és Acélközösséget megálmodó közgazdászról neveznék el, a kivitelezést pedig az osztrák Strabagra és a Raiffeisen Bankra bíznák. A nyilván viccnek szánt, képtelen ötlet mellett azzal érvel a csoport, hogy így lehetne végleg letörni az embercseempészetet; illetve megmenteni az útnak hajóval nekivágók életét. Utóbbi ügyet mesterséges szigetek vízre bocsátásával is segítenék. Itt lehet adakozni, ha valakinek megtetszett volna az ötlet.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem baj, hogy szeizmikus terület? A tenger feneket megnézték ezek? Nem értem, hogy miért kell Szicíliáig, amikor Lampedusa szigete sokkal közelebb van. Aztán, hol van olaszok véleménye? Ja, az nem számít.

15 éve nem bírják megépíteni a Messinánál a hidat, pedig annak lenne értelme is.

Csak mellesleg mondom, hogy az afrikai Tectonic Plate pont Szicíliánál mászik az Eurázsia alá. Nem véletlen, hogy olyan nagy földrengések voltak mint amilyen az Abruzzo -ban meg Parmánál volt.

Felőlem a Marsra is építhetnek hidat.
Gondolom, a magyar demokraták is beszállnak a projektbe.
Nekem erre nincs pénzem.

Mivel a Raiffeisen pénzéről van szó, csinálják csak. Nagyot fog bukni rajta. Mivel a földkéreg folyamatosan mozgásban van állandóan össze fog roppanni a híd. Állandóak lesznek a balesetek aztán senki nem fogja használni.

Hehe!
Tendereztetni kellene, hogyan is hívják ezt az "emlékművet" ?
Aki többet fizet, az jogosult elnevezni!
(Többet lehetne vele keresni, mint amennyi "adomány" összejön erre a marhaságra, amiről itt szó van).
Állítom, lesz olyan gyagya, aki támogatni akarja az ötletet. :D

Nekem is pénzre van szükségem, inkább nekem adakozzatok! Ígérem, egy migránst sem hozok Európába a pénzetekből! Bankszámlaszámomat küldhetem?

"Bankszámlaszámomat küldhetem?"

Kártyával, PIN-kóddal mindig!
:)

A kártyához minek a bankszámlaszámom?

Hogy lássam, mennyi van rajta!
Üres számlához minek a kártya? :))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés