Leleplezte a Kuruc a zsidóbérenc Bayer-Seres-Rajcsányi tengelyt!

2015. szeptember 22. 12:44

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Nem is tudom, lehet-e feljebb jutni annál a magyar közírásban, hogy a Kuruc kiszerkeszti az embert. Most ez történt: vezető hírében vázolta fel a szupertitkos, zsidóbérenc, „alja patkány” Bayer-Seres-Rajcsányi tengelyt.

kuruc_1.jpg

Nem is tudom, lehet-e feljebb jutni annál a magyar közírásban, hogy a Kuruc kiszerkeszti az embert. Most ez történt: vezető hírében vázolta fel a szupertitkos, zsidóbérenc, „alja patkány” Bayer-Seres-Rajcsányi tengelyt a legendás, szebb múltat is megélt Kuruc. A Szalonna János fedőnevű szerző cikkében úgy köti össze a Magyar Hírlap jobboldali stárpublicistáját, a HVG libertárius öklét és e sorok íróját, hogy mindhárman utalni mertünk a palesztinokra a migránsválság kapcsán.

Az, hogy Seres és Bayer egy platformra kerül a Kuruc szerzőjének szemében, már egy izgalmas fejlemény; de az meg külön ironikus csavar, hogy a Kuruc cikke szinte egy az egyben lejöhetne valamelyik nyugati, vadbalos, Izrael-ellenes és palesztinpárti fanzine-ban. Mert hogy Nyugaton jellemzően a radikális baloldal áll kritikátlanul a palesztinok pártjára és kritizálja reggeltől estig Izraelt − nem pedig az ottani radikális jobboldal, amely már jó ideje rájött arra, hogy a közel-keleti bevándorlásnak évtizedek óta kitett Nyugatnak és Izraelnek, különösen az iszlám terjeszkedés kérdésében bizony lehetnek közös érdekei.

Ha már a Kuruc elővett engem, hadd vegyem én is újra elő a témát: tartom, hogy a migránsok egy része, akik tényleg közel-keleti válságövezetekből jöttek, látott már közelről háborút és azt is, hogyan jelenik az meg a helyi és nemzetközi médiában. És igen, az izraeli-palesztin konfliktusban is a palesztin felkelők nem egyszer elővették vagy előtérbe tolták a nőket, a gyerekeket, nem csak a médiában, hanem a mindennapos összecsapásokban is, ami rendre tragikus következményekkel járt.

A manipulációs technikákat pedig sokszor észrevehetjük a nagy európai migrációs hullámban, például a röszkei határon történt összecsapásban is (Babapajzs a határrésen − migránsok, média, manipuláció). A migránsok tudják, mi kell a médiának és mit tudnak elérni a média segítségével; a velük kritikátlanul együttérző liberális média pedig dönti az okok és okozatok láncolatát összekavaró, a körülményeket elhallgató riportokat, a jól megvágott videókat, a közhelyes és ásatag drámai szcenáriókat, a cukormázas képeket (kisgyerekes-kiscicás kontentet is, ha kell); amik még csak akkor is a valóság egyik szeletkéjét mutatják be, ha egyébként igazak. Ha pedig nem is azok, mert mondjuk beállított, megrendezett jelenetekről van szó, akkor aztán végképp megérdemlik a kritikát a manipulációs játszmában részt vevő, nőiket és gyermekeiket akár fizikai veszélynek is szándékosan kitevő migránsok és a médiumok.

A Kuruc betámadós cikke viszont legalább arra jó volt, hogy tadamm! − a Kuruc kommentelői elkezdtek gondolkodni! Azon dilemmáznak, ki-ki a maga színvonalán persze, hogy most akkor a palesztinoknak vagy Izraelnek van-e igaza. Talán rájönnek, hogy mégsem olyan fekete és fehér a világ valósága. Úristen, reflektálnak önmagukra, eddigi nézeteikre és a nagyvilágra! Kérdéseket tesznek fel önmaguknak és másoknak! Ezért az eredményért csak megéri az embernek eltűrnie a Kuruc alja patkányozását!

Csemegézzünk önreflexív Kuruc-kommentekből!

„Hőbörgünk a mindenütt felbukkanó kettős mérce ellen, de amikor az érdek úgy kívánja, mit is alkalmazzuk? Ha a zsidók ellenségei a barátaink és a (elsősorban bevándorló) muzulmánok ellenségei a barátaink, mi történik akkor, amikor a zsidók a muzulmánok ellenségei? Használjuk kicsit az eszünket, ne legyünk mi is szemellenzősek, van épp elég birka már a világban...”

„Lényeg a lényeg rengeteg nagy free palesztina oldal az elgáncsoló Petra szídó és Magyar gyalázó cikekkel van tele. A pelesztinok sem jobbak mint a csürhe aki be akar törni mihozzánk. Azért annyira nem kell védeni őket. Ők sem fogják megköszönni különösebben ha segítünk nekik. Csak azért mert történetesen a Zsidókat jobban utáljuk?”

„Kényes kérdés ez a palesztin ügy, hiszen ők is pontosan ugyanolyan muszlimok, mint azok, akik most elfoglalják Európát. Vigyáznunk kell arra, hogy ne essünk át a ló másik oldalára és ne tartsuk őket szimpatikusabbnak, mint az Európát most elözönlő muszlim férgek csupán csak azért, mert gyűlöljük a zsidókat.”

„Amúgy nem tudnak meghatni a szentimentális baromságok, nyilván az arab és a zsidó is két geci nép. Nekem a cikkből az jött le, hogy Izraellel nem lehet packázni. Ellenséggel körbevett pozícióban (ld. még Magyarország) ez életbevágó. Amúgy milyen aljasság az, hogy a többi arab menekülttáborokban tartja még évtizedek múlva is palesztinai testvéreit? Tőlünk viszont elvárná 'a világ' hogy fogadjuk őket szomszédnak? Miféle elmebaj ez?”

„Sajnos, idehozzák a békétlenségüket a zsidók meg az arabok. Az arabok egyet megtanulhattak volna a zsidóktól: az összefogást.Minden zsidó támogatja a másikat, bárhol is él. Viszont az araboknak több ezer év nem volt elég arra, hogy ne egymást gyilkolják.”

„Ez nem azt jelenti, hogy most elkezdtem szeretni a zsidókat...de mikor nyomatják, hogy emberi pajzsot használnak ott néha velük szembe..lehet ha minimálisan is de volt igazság a szavaikban. (...) Kérlek ne kövezzetek meg én csak azt írtam azért elgondolkodtató és semmiben sem változott a hozzáállásom. Köszi előre is”

„Már nem tudom kinek higgyek. Lassan rá kell jönnöm, csak saját magamnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 305 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL

Ezek szerint akkor Bayert Putyin, ergét Soros, Serest Clinton Alapítvány pénzeli. A kapott pénzt összedobják és három egyenlő részre osztják.

Margit! Normális?!!!!

Besenyő Pista bácsi nem érti, csak a fejét csóvája.

ergé, itt szerintem az a lényeg, hogy egy-két éven belül a Mandi - Kuruc viták lesznek túlsúlyban, a Szabad Néppel meg a Népszarával pedig annyit foglalkoztok majd, mint most a Kuruccal.

Az első lelőtt német rendőr, vagy felrobbantott osztrák iskola után ez már nem lesz vicc.

Sajnos, bárcsak ne lenne igazam, de ilyen nincs, hogy az EU a háborús övezetektől érkezőktől nem kér útlevelet, nem igazol személyazonosságot, nem tudja kik jönnek be a világnak abból a körzetéből, ahol jelenleg a világ szemete tartózkodik (IS).

A vicc, hogy amennyi "menekültet" kiraknak majd Európából, azoktól majd KIFELÉ MENET elkérik az úti okmányokat.

Ilyen tényleg nincs.

Most van az, amikor "pozitív" értelemben lepődtem meg. Nem kicsit, hanem nagyon.
Az idézett kommentek önreflexív színvonalát eddig még nem láttam sem a flamandoknál, sem a vallonoknál.

Mégis párhuzamba állítják, felhasználják az erőszakos betolakodók elleni jogos indulatot és szokás szerint összemosnak, csúsztatnak, ebben profik.

Amit a bosszúállásról, gyűlölködésről írtál igaz, de sajnos az ilyesmi Európában sem ismeretlen, elég az ír katolikus protestáns végtelenített marakodásra gondolni, és akkor a nemzetiségi alapon menő gyűlölködésről nem is beszéltünk, pedig nem is olyan régen volt a délszláv háború, és még sorolhatnánk. Szomorú dolgok ezek.

"Pallywood"

A halottak, főleg a gyerekek, nem is haltak meg igazán, csak statiszták voltak. A végén leporolták magukat és a kasszához fáradtak. :(

Lassan eljön az idő, hogy a kurucinfo rajongói, részt vesznek egy gay-pride felvonuláson BDS és palesztin zászlót lobogtatva.

'De nem érdemes ezen siránkozni, húsz év és Európa muzulmán lesz.'

Nem fogják engedni, hogy ez bekövetkezzen, amikor eljön az ideje olyan erővel fognak odacsapni, amilyen intenzíven nem csinálnak jelenleg semmit.
Szerintem ezt az egészet arra találták ki, hogy anarchia közeli helyzetbe hozzák a kontinens. Aztán ennek ürügyén olyan szabadságmegvonással,totális kontrollal járó intézkedéseket hozhatnak,nem beszélve a nemzetállami önállóság maradék morzsáinak felszámolásáról, amelyekhez képest a 9/11 utáni hiszti és összes vele járó szigorítás a fasorban sincs.

Te meg az arab propagandát nyomod.
Emlékezetem szerint Izrael visszaadta Gázát a palesztin araboknak, akik ahelyett, hogy építkezésbe kezdtek volna az irdatlan mennyiségű segélyből, elkezdték lőni Izraelt. Területet a békéért nem vált be, csak az erőszakból értenek az arabok.

Nem mintha kár lett volna értük, hiszen

"Ha felno terrorista lesz, iszlam szemet, hadd hulljon."

Én meg téged sajnállak, mert irtandó szemétnek tartod azokat a gyerekeket. Biztosan kegyetlen kulturális hatásnak voltál kitéve, esetleg a szüleiddel voltak súlyos gondok, így egy életre hátrányba kerültél a jóérzésű emberekhez képest.

67 után beszélhetünk un palesztin arab öntudatról, amikor az arabok megtapasztalták, hogy nem tudják Izraelt megsemmisíteni, így az igazság odaát van.

'Iszlam szemet, ha felno terrorista lesz.Had hulljon.'

http://mandiner.hu/cikk/201302..

Kit akarsz becsapni, felsőbbrendű? Gyerekekről írtál: "ha felnő", vérbeli náci gondolkodásra, torz lélekre vall.
Azóta még hozzád szólni is utálok, elég is volt ennyi belőled mára.

"Egykori hazájukban" Ja, közel 2000 évvel ezelőtt!

Holocausztnak hívják azt a "sorsot".
Ha az nincs, most Izrael állam sincs.

'Részben Európa ellen, részben a sok szerencsétlen és tudatlan muzulmán ellen, akik nekiindultak.'


Két legyet egy csapásra. Európában állandó feszültséget fog majd generálni a muszlimok jelenléte, ezért kelleni fognak majd azok az intézkedések amelyekre utaltam, létrejöhet az általuk hőn áhított új világrend. Plusz a Nyugatot,Európát (ha tetszik nevezhetjük kereszténységnek is, bár már csak nyomokban fellelhető) pedig szembefordítja az iszlám világgal.

'Sokaig azt hittem rolad ,hogy pap vagy : )'

Ezt mégis minek alapján?:))

Téged nem nehéz meggyőzni. :)

A cionistáknak mindig is ez volt a tervük,
Herzl Tivadar vezetésével, de addig nem jött össze.
Én biztos vagyok, mert mondjuk úgy, a nagyhatalmaknak "lelkiismereti problémát" okozott a holocauszt.
Vagyis kompenzáltak.

Na igen, mindennek oka vagyon. :)

Ezzel egyet értek, tényleg volt is miért.
A németek azóta föladták az identitásukat. Azért tök mindegy nekik, hogy hány menekültet fogadnak be.
Nagy agymosás van ott.
Az ortodoxok azért nem fogadják el a zsidó államot, mert, nem Isten gyűjtötte össze a szent maradékot, hanem "erőszakosan" a cionisták által létezik Izrael Állam.
Tudod, mindig úgy gondoltam, hogy az a föld végül is az övék. Ők harcoltak meg érte, stb.
Csak amikor belegondoltam Erdélybe, hogy nekünk nem adnák vissza és a többi elszakított területet sem akkor már másképp néztem a dolgot.
A cionisták úgy tervezték, hogy minden zsidó visszatér Izraelbe, de nem így történt.
Az azért nem tetszik nekem, hogy pl. Betlehem arab város. És még sok más város is.

Ahol a zsidók laknak, ott minden szép, ápolt rendezett. Az arabok lakta helyekről ezt nem lehet elmondani.

Azért ne túlozzál, mert nem tudták megvédeni, se Júdeát, se Izraelt.
Se Egyiptomtól, se az asszíroktól, se a Babilonoktól, se a perzsáktól, se a hellénektől, ... ráadásul mindig elvitték a krémet. Vagyis a nagy tudású embereiket. Akik persze az új hazában nagyon is jól elboldogultak, ahogy most is látjuk. Csak a földműveseket hagyták meg, ezekben a harcokban.

Nekem cappuccinot, tudod! Kettőt! :)

Na, mi? :) Szóval te is akarsz beszélni?

Akkor nem ihatok kávét, mert ha iszom, akkor, csak te fogsz beszélni, és én hallgatlak.

Mond neki, hogy nyanya. Akkor talán eszébe jut, hogy miért írtad neki azt, hogy "tata".

Énekelhetek is neked? Azt is okosan tudok. :)

Ülj le fiam egyes! A varjú nem énekes madár.

Ne írj ilyen rossz választ, mert fotonkoton, így is buta mint a tök.

Az lehet, merthogy, nincs olyan, hogy teknősbéka.
Olyan van, hogy teknős. És olyan, hogy béka.

A varjú te vagy, ezt már megbeszéltük.
Itt károgsz mindenkihez naphosszat. Mondtam már, hogy hess madár!

Na jó küldök neked is valamit.

https://www.youtube.com/watch?..

Igazán olyan vagy! Te már semminek sem tudsz örülni?

Jó reggelt! Ehhez a tangóhoz egy nagy táncparkett kell.
Miféle hibám? Azt mondtad, hogy hibátlan vagyok! :)

https://www.youtube.com/watch?..

Miféle kávézóban? Azt mondtad, hogy TE készíted nekem a cappuccinot, mert jól tudsz csinálni.
Egyébként nem kávézom. Csak az Olaszországban kapható cappuccinot iszom meg.
Nem fogok énekelni, csak jeleztem, hogy azt is okosan tudom. :)
Csak hülyéskedtem, mert meglepődtem azon amit írtál nekem és lányos zavaromban ez jutott az eszembe.

Na akkor majd nálam. De én viszont ilyen gyümölcsteákat nem iszom, csak szép fekete sodrott levelű és csak kimérten kapható fekete teákat.
Earl Grayt vagy a pár hónapja fedeztem fel a Ruanda Rukeri teát.

Akkor menjünk egy teázóba, a Veres Pálné utcaiba, a Big Benbe, ha hazajössz.
Vagy az Olasz Intézetbe.
Ott eredeti cappuccinot ihatunk és jókat beszélgethetünk, nevetgélhetünk.
Na mit szólsz?

Nem tudom, hogy erről a témáról, hogyan gondolkodik a szélsőjobb.
Nem keveredtem közéjük. Sőt, ha elolvastad volna némely hozzám intézet commentjüket, pontosan, hogy ütnek vágnak.
De teher alatt nő a pálma.

Virul az igaz akár a pálma,
s úgy növekszik, mint a Libanon cédrusa.
Az Úr házában van elültetve,
Istenünk csarnokában virágzik.
Gyümölcsöt érlel öreg korában is,
termékeny marad, szépen zöldellő.
Hirdeti, hogy igaz az Isten, ő a menedékem,
ő akiben nincs álnokság.
91 (92.) zsoltár

Komolyan is veszem a kereszténységet és semmi közöm a szélsőjobbos politikához. Nemhogy fontossági sorrendet lehetne felállítani.

A németeknek bűntudatuk is van - "a múltban elkövetett súlyos vétkeikért?" - ez igaz.
De az agymosás is, amit írtam.
És ez politológusi, történészi vélemény.
Ráadásul nem is egy újabb keletű megállapítás.
Sajnálom, ha ezt nem látod.

Itt is elmondom neked.
"Ja, mert a magyar szélsőjobb ezt szajkózza?" Fogalmam sincs, hogy mit szajkóz a szélsőjobb.
Nem olvasom a Kurucot, sem hasonlókat, már, ha erre céloztál.
És távol áll tőlem mindenfajta szélsőség.

"Azért, mert mi magyarok áldozatnak szeretjük magunkat látni?"

Nem azt mondom, hogy ártatlan áldozatok vagyunk mindenben, de a nagyhatalmi politikának igenis az áldozatai vagyunk.
A győztes visz mindent, a győztesnek van mindenben igaza, ahogy a történelemben és a hetek óta tartó történésekből is láthatod.

Előítéletes vagy velem szemben. Ezt nem veszed észre?

Azt szólom, hogy mégsem jó a törzshelyem, mert csendes finom kis hely, és nem lehet jókat nevetgélni, mert zavarnánk mások meghitt beszélgetését.

El akartam küldeni neked Csajkovszkij Hattyúk tavából a Csárdást, de csak olyat találtam, amit nem biztos, hogy meg tudsz nyitni.
Az arab tánccal is ez a helyzet.
Bejárd koreográfiájában akartam elküldeni neked, mert nekem, az tetszik a legjobban, az oroszoknál is jobb.
Most nincs időm tovább keresgélni.
Majd karácsonyra megkapod.
Ja, akkor majd a Diótörőt. :)

A Tel-Avivról készült kép egy bazársor.
Épp bezár a bazár. Pakolnak az árusok. Jól látható, hogy a felvétel, takarítás előtt készült. Ott sem, ahogy nálunk sem az árusok takarítanak maguk után, hanem vannak fizetett piactakarítók.
A szemét egy része, már középre van húzva.

Voltam Tel-Avivban, tiszta város. Nincs kutyakultusz, tehát a végterméküket sem kell kerülgetni, mint nálunk.
Fegyveres katonák őrzik a várost, tehát semmi gyanús, akár robbanószerkezetet rejtő dobozok nem hevernek szerteszét.

Az utóbbi felvétel készülhetett volna akár Torinóban is egy piaci nap után a nyílt utcán. Sőt ennél szemetesebb képet láttál volna. És ezen nincs mit csodálkozni, bár bennünket azért nagyon meglepett.
Tájkép csata után.

Igen lehetséges, hogy itt a Mandineren látja az aki olvassa a hozzászólásaikat. De én nem olvasom.
Amit Németországgal kapcsolatban írtam, az nem a szélsőjobbosok véleményét tükrözte, hanem - ismétlem - politológusokét, történészekét, és! külpolitikai szakértőkét. Egybevágnak a megállapításaik.

A libsi és liberálbolsi egy rövid és velős szóhasználat. Sok mindent kifejezhet vele az ember.
Kifejezi a komcsi ellenességét és a liberális eszme (nekem jogaim vannak, kötelességeim nem) ellenességet is pl. a hazával szemben.

Írtad, hogy nagyon vallásos vagyok és komolyan veszem. Ez igaz is, de bizonyos dolgokban liberálisnak számítok, annak gondolnak a köreimben. Pl. Kordart is akit a ker. oldalról ismerhetsz. De a való életben is. Öltözködésben, kinézetben, abortusztémában és válástémában, sok mindenben.
Először tiltakoztam, hogy én aztán nem.
De bizonyos katolikus emberekhez viszonyítva, valóban liberális vagyok.
És ennek kifejezetten örülök.

Szia! :)
Na most megnyugodtam! :)

Ülj le fiam egyes! Nincs olyan, hogy "vén csirke".
Ebből bukás lesz öregem!

Igen! Megint. Már megint nem tanult. Tegnap sem készült és ma sem. Gondoltam, hogy adok neki egy esélyt, hogy kijavíthassa a tegnapi egyesét, de tök sötét biológiából.
Ez nem mehet így tovább. Majd behívatom a szüleit.
Teljesen elhanyagolják a kis fotonkotont.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés