Így lettem ballibből turbómagyar 8 lépésben

2015. szeptember 18. 19:20

Németh Gábor
Egyenlítő blog
Orbán egyetlen európai vezetőként képvisel a probléma nulladik napjától sziklaszilárd álláspontot. Felvállalta az ezzel járó kezdeti támadásokat és össztüzet, majd hetek-hónapok alatt minden őt igazolta.

„6.) Orbánnak nincs miért szégyenkeznie, sőt

Most fog végleg elszabadulni a pokol, de hazudnék, ha megszokásból Orbánt kezdeném szapulni. Nem gondolom, hogy nem hibázott, sőt, hogy nem használta a politikai eszköztár legsötétebb húzásait. Persze. Gátlástalan, hatalomvágytól fűtött, manipulatív húzások sorát követte és követi el.

De most egy pillanatra az összképre koncentráljunk, és ne a gyakorlati politikai cselekvést kísérő ökörségekre és bakikra.

  1. Az első és legfontosabb érvem az állításom mellett: Magyarország hamar és hatékonyan megvédte az EU ezen határszakaszát, szinte egyedül teljesítve ezt a kötelezettséget.

Orbán emellett egyetlen európai vezetőként képvisel a probléma nulladik napjától sziklaszilárd álláspontot. Felvállalta az ezzel járó kezdeti támadásokat és össztüzet, majd hetek-hónapok alatt minden őt igazolta. Az ő lépéseit zsigerből és hangosan elutasító európai politikusok ma már kezdik elfogadni álláspontját, utánozni cselekvését. »Merkel mintha Orbán érveit fogadta volna el, amikor ezeket saját koalíciós partnere sorolta föl neki« - foglalta össze találóan ez a cikk.

7.) Orbánt egyre nehezebb lesz támadni a kérdésben

Orbánt az egész világ xenofób diktátornak bélyegezte a Charlie Hebdo-mészárlás után tett nyilatkozata miatt. Aztán, mielőtt megindult az áradat, bármilyen alantas módon is (plakátok), de előre szólt a várható problémáról.

Töketlenkedtünk a menekültek regisztrációjával, a határ megvédésével, a kerítéssel, a szerencsétlenek ellátásával. Mindenki a torkunknak ugrott. Aztán láttuk, ahogy sorban lefagynak a mosolyok, leereszkednek a »welcome refugees«-táblák tőlünk nyugatabbra is. Mert élőben szembesülve a problémával ott is rájöttek, hogy nehéz regisztrálni, etetni, mozgatni, figyelni ennyi embert. Csak két rövid példa a sok közül:

  1. az osztrákok lenácizták Orbánt a béna vonatoztatás miatt, majd ők ugyanabba a hibába estek;

  2. a horvátok egyik nap minket szapulva jelezték, mennyivel emberségesebbek lesznek, majd ahogy meglátták a 8000 érkezőt, akiket egy csappal és egy mobil wc-vel vártak, gyorsan rendőröket küldtek tuszakodni hozzájuk, majd inkább visszabuszoztatták a bevándorlókat egy magyar határ menti laktanyába.

Beszélni könnyű.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aztán meg két lépésben leszel megint ballib.

Ha az ember rendelkezik némi realitásérzékkel, és félreteszi kicsinyes érzéseit Orbán iránt, akkor be kell látnia, hogy Orbán azon kevesek egyike, aki még a józan észt képviseli Európában.

A nagy kérdések, amikről írsz, mind globális, nagy volumenű problémák, viszont amíg lokálisan nem sikerül kezelned a problémát, addig felesleges belekezdeni a helyzet globális megoldásába, a házad építését sem a tetővel kezded.
Írod, hogy nem nagy dolog lezárni az utat, ezt még a hülye is meg tudja csinálni, hát akkor ezek szerint Európa hülyékből áll, Görögország, Olaszország, Macedónia, Szerbia, Horvátország, Ausztria, csupa hülye az összes.

Meg Fico, azért ezt ne vegyük el tőle.:)
Európában van 3 államférfi, aki még nem bolondult meg, azért ez elég elkeserítő, de bizakodásra ad okot, hogy egyre több józanabb hang jön alulról, az emberektől, úgy érzem idővel változni fog Európában a széljárás, és elsöpri ezt a liberalizmusnak hazudott mocskot, csak legyünk türelemmel.:)

A határ lezárása nem egyenlő azzal, hogy kizárunk mindenkit, ez tévedés, a határok lezárása egy szükséges rossz, de van olyan helyzet, mint a mostani is, hogy az államok nem képesek érvényesíteni saját területükön az akaratukat, akkor ezt meg kell lépni.
Az államoknak vissza kell venniük az irányítást a menekültektől, jöhetnek, senki sincs kizárva, de nehogy már a nyúl vigye a puskát.

Már az egyenlítő blog is elesett...
Mi lesz így, elvtársak? :))

Nincs ebben semmi. A Le Figaró francia újság olvasói is Orbánnak adnak igazat.

http://www.lefigaro.fr/interna..

Ebben a kérdésben Európának össze kell fogni!
Az ellenségeket, mint a magyar DK hazaárulás vádjával bíróság elé kell állítani. Hiszen rendkívüli helyzet van.

Aki pár 170.000 Magyarországon áthaladó menekülttől annyire megijed, hogy orbánistává válik, az sosem volt se liberális, se baloldali.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés