Gyurcsány a migrációról: Orbán ne hivatkozzon az európai normákra!

2015. szeptember 3. 19:19
A DK elnöke szerint meg kellene nyitni a határokat és engedni kellene a migránsokat, mivel ilyen ügyben az élet parancsa fontosabb, mint a jog parancsa.

El kell dönteni, hogy emberek vagyunk-e vagy sem. Fantasztikus dolog magyarnak lenni, de van ennél még fantasztikusabb: embernek lenni. És aki látja a menekülteket, azoknak muszáj érzékelniük, hogy olyanok, mint mi. Hála Istennek nem mi vagyunk bajban. Azt szeretném mondani a kormánynak, hogy ő annyiszor sértette már meg az európai jogot, sőt, ebből divatot csinált, most hirtelenjében ne hivatkozzon már az európai normákra. Nyissa meg a határokat, engedje őket! Mi '89-ben megtanultuk, amikor a kelet-németeket kiengedtük, hogy ha egyszer elindul a tömeg, nincs az a jog, ami megállítja őket. Ha ilyen tempóban jönnek, napi 2-3 ezer ember, itt 1-2 héten belül annyi ember lesz, nincs az a rendőrség, nincs az a katonaság, nincs az a miniszterelnök, aki megállítaná őket. Engedni. Az élet parancsa a fontosabb az ilyen ügyben, mint a jognak a parancsa.” – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc a migránsügyről az ATV-nek.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, hallotta-e már GyF azt a szót, hogy: schengeni határ!

De mivel kampányolt ez a "jó ember" 2004-ben?

Gyurcsánykám ! Eddig sem tartottad be a jogot - lásd , öszödi beszéd , Almunia-költségvetési mutyi stb- , ezután sem akarod . Eddig is mindent kimagyaráztál az aktuálpolitikai igényed szerint , eztán is ezt teszed . Isten és a sok választópolgár óvja tőled Magyarországot !

Te tényleg erről az "emberről" beszélsz, mint zseniális politikus?

"...Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?..."

23 millió román rossz, 23 millió arab jó. Világos.

Tehát szerinted ha én utálom Böszmét, akkor csakis az lehet, hogy tetszik amit Orbán csinál.
Hát akkor elárulom neked, hogy ez nincs így. Nem tetszik Orbán demagóg politikája, de számomra Böszme nem ember.

Ennek semmi köze a gyűlölethez. Én nem gyűlölöm Böszmét, hanem utálom.
Egyébként szerinted tényleg azért kéne felnéznem rá, mert beismerte, hogy hazudik? Ha mondjuk valaki lop, akkor ha ezt beismeri, akkor az már nem is számít lopásnak? Furcsa egy gondolat.
Egyébként én még nem csaptam be senkit, mert a szüleim nem így neveltek.

Micsoda szerencsénk van, hogy nem GyF a minelnök! Ráengedné európára az ellenőrizetlen embertömeget. Nem hiszem, hogy megköszönnék neki.

"Rend a lelke mnindennek, ez a balliberálisoknak is el kell fogadniuk, meg kell érteniök.

Minden polgárnak elsődleges kötelesége az előírások, törvények betartása."

Én gyakran értek veled egyet, de ez esetben nem. Az erkölcsosség a társadalom alapja nem pedig az előírások és törvények. Az rég rosssz, ha az erkölcsösség fölé rendeljük a törvényeket és előírásokat.

Egyébként Németországban voltak pld. zsidó törvények, Franko tábornok allatt is voltak törvények betartatták azokat és rend is volt. Említhetném Mao-Cetungot, vagy É.-Koreát stb. Ott is vannak törvények és rend is.

Pld. mennyire kéne tisztelni a környező országokban a magyar kissebségeknek a nyelvüket és kultúrájukat korlátozó szabályokat?

"Gyurcsány demonstratívan nyissa meg a határokat , mint annó Horn Gyula . A jog nem számít !!!!"

Megkérdezem. Miféle jogra gondolsz, ami számít? A magyar emberek jogaira, kik kénytelenek most félni? Vagy a bevándorlók jogaira a személyes szabadságra? Kérem pontosítsd azokat a jogokat, melyek szerinted számítanak és melyek nem számítanak.

"ez egy baromság, sőt geciség lenne a németekkel szemben, a belső országok engedélye nélkül ilyen húzást meglépni egyszerűen az Unió elárulása."

Ha jól emlékszem, pont a Németek jártak az élen az Asszad ellenes szankciók és embargók bevezetésénél. Sőt a valamiféle szír árnyék kormány létrejöttét is támogatták és pénzelték is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés